LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

31 December 2010

cuti umum


atas kejayaan skuad harimau malaya 2hari lepas...En. PM telah pun mengumumkan hari ni sbg cuti umum.....gumbiranya seluruh rakyat mesia ye....tapi bagi warga antarabandar hari ni merupakan hari yg suram...demm sungguh....kami kene bekerja pulak hari ni... tpi yg peliknya nye ni...mana muka2 boss ni....1 bayang pun nampak.... choiiii petala kelapan sungguh..antarabandar xdiistiharkan cuti hanya kerana production pack. apa ntah yg pack nya....oiiiii korang tatau ke sume kastemer kita cuti, GPO pun cuti, ape kes nye antarabandar bekerja hari ni..

paling malang makcik klener indon betiga tu pun cuti oiii.....aku rasa antarabandar ni bukan lagi kilang komunis cap ayam ni...dah tahap kilang ayam cap ayam ni..rasanya kedai jual pisang goreng dpn tu pun tutup, hrrrmmmmmm.... apa2 ntah... xpaham aku.....

kami yg brapa kerat dalam opis ni apa lagi, berparty sambil berkelah la dalam opis ni...hahahahaha. baru korang tau, nak cut kos la sangat...nah amik ko, aku rasa lg membazir ada la, cz pada aku rata2 staff ofis hari ni, xde wat keje pun...termasuk la aku....mana xnya, kastemer cuti, supplier cuti, aku rasa hari ni la opis ni sunyi tanpa bunyik talipon, sunyi dari suara dak2 sales yg salu bising pasal job, masing2 duk layan FB...hahahahaha...

ape2 pun selamat bercuti rakyat malaysia...& selamat bekerja warga antarabandar....

30 December 2010

aku dan SR

sumber: en. google

akhirnya, hari yg dinnti2 datang juga...hahahaha...korang ingat x aku penah berN3 dulu pasal en. Kematz opismate aku...pasal cabaranya mencari blog miliknya...hehehe. owhh....apa kaitan SR ngan blog en. Kematz ni..mesti la ada kaitan kan...BTW, dia dah berjanji nak melaborkan wangnya kepada en. SR nih, sempana meraikan aku yg telah berjaya menjejaki blognya dengan hebat & penuh gaya ini...hahahhahaa...:D

pg td dengan gaya ala2 khairul fahmi yg hebat menangkis serangan bola daripada bolos ke dalam gawang skuad harimau malaya, en. kematz tlah datang dan mengkhabarkan satu berita yg membuat aku tersenyum lebar...."tengahhari ni ye"....huhu.... sebenrnya kau men2 je mntak banje SR ari tuh....tapi dah ko on aku lagi la on... hehehehe.. pepepun semoga ALLAH murahkan rezki ko en. Kematz ye, amin...:)

mau lps ni lau dia mencabar lagi aku mintak banje vincci plak....best2..hahahaha En. Kematz, agak2 apa ye cabaran slps ni...;;)...aku dah kasi sedia hadiah apa yg ko kene bg lau aku berjaya mengharungi cabaran baru tuh...:)

alahai Khairul Fahmi si mata sepet

gara2 bola malam td rata2 gadis kat opis aku pg ni duk cerita pasal khairul fahmi a.k.a apek si sepet keeper m'sia yg sungguh kacak menarik lg tertarik kau mmg da boom tuh.... ;;) mereka yg xminat bola pun tetiba je jd peminat fanatik bola sejak dua menjak ni...huhu tapi pada aku mmg si apek ni menawan lagi bergaya pun...;;). lau korang xcaya cuba youtube aksi2 beliau malam td & sblm nih. bergaya sekali beliau menangkis bola2 yg menerjah ke gawang pasukan kita....:) plg aku x ble lupa scene bila pasukan lawan mendapat sepakan penalti yg pertama malam td.....sungguh bergaya beliau mematikan tendangan jurus itu ... aduuhhhh aku juga terus jatuh chintaa...hahahahahahaha --> statement senghaallll...

pepepun tahniah buat skuad harimau malaya.....tahniah buat shafee sali dengan top scorer award.... dan pada aku apek si sepet lebih layak dinobatkan sbg pemain terbaik malam td...:)

dan pagi tadi, aku sangat berbangga bagun tidur sebagai anak malaysia :)---> walaupun semmgnya aku lahirkan sbg anak m'sia...tp sjak malam td perasaan bangga nya sunnguh luar biasa :D

28 December 2010

surat 'layang'

sebelum ape2 bia aku gelak sambil bergolek dulu....

wiken lepas penghuni 090507 'digemparkan' dengan surat 'layang' daripada pengirim yg xkami ketahui...:-p gelak tergolek kami baca isi surat tu... klaka pn ada...zaman gadget ni ada lg ea org yg cam pengirim nih...petala ke8 dasyat insan yg mengirim surat tuh...sungguh di luar alam... hahahahahaha

kami syak mungkin dak2 depan umah kami yg punya angkara cz kat blok aku ni, umah tu je la umah bujang nye...lau bujang2 yg lg satu tu xmungkin kot...cz drg tu kaki masjid...xkan la nak wat keje2 dak skolah rendah ni kan... hehehehe... tp aku masih mushkil ni, mana xnya kami duk cn since 2008 dgn penghuni yg sama, apsal sblm ni xpenah terima surat yg sedemikan rupa hrmmmmmm :-? Big question mark nih...

si nurul a.k.a iron lady dgn penuh kompiden kata surat tu ditjukan kpd mungkin aku, iza @ dayah. cz katanya dia n ani slu kua ngan BF masing2, so xmungkin kot lau org nak anta surat2 mangarut cam tu kat dorang...silap2 hari bulan kene smack plak insan berjiwa seni itu...... :D

pd aku xkisah la surat tu ditujukan pada sapa pun, yg penting cara menyampaian surat tu aku amat kagumi...:)..hahahahhaha, gigih sungguh....plg xblh bla siap ada corak lagi kertas tuh..... mana nak cari org yg ggih lg kreatip cmni kn??? :-p

si nurul menjangkakan si pengirim kan keep in kirim dan kirim surat yg sama setiap hari...tapi xde plak... mana la tau kan....lau dah admire, sampai petala langit kelapan sanggup :D
ni la surat 'layang' tuh---> kagum aku ngan pengirim surat nih.....gigih dia g bakar kertas tuh..... berseni sungguh....lau korang prasan kat atas bunga tu ada kumbang sekor... hahahahahaha.. aku lg gigih duk scan menatang alah ni jz bcz nak kongsi ngan korang...:)

otak gile2 kami dh plan yg macam2.... nak aje rasanya tampal surat 'layang' yg penuh dgn kesenian tu kat tepi dinding lua umah kami....bia sume org baca...hahahahahaha baru extream...ada siap yg mau membalas surat tu....cuma x kompem je sape pengirimnya...mmg keje gila...silap2 hbulan org lain lak cop kita dgn gelaran yg xsedap didengar.....:)

apa2 pun kepada pengirim tu selamat berkarya....satu permulaan yg sangat baik.... :)

26 December 2010

selamat menjadi suami kpd sang isteri...

semalam bertempat di masjid al-falah jenjarom, dengan sekali lafaz kazen aku irwan secara officalnya dh pn menjadi suami kepada azwani najla a.k.a lala. Semoga Allah memberkati kamu dan melimpahkan berkat kepada kamu dan menghimpunkan kedua kamu di dalam kebaikkan. amin..;)
ape2 pun tahniah wat korg , semoga sumenya berjalan seperti yg korang impikan...

pic ni aku 'curik'dr FB si lala :)

pic ni pun sama :)

sebahagian dari keluarga Hj kasim

kebanyakan kazen n makcik pakcik aku cakap muka si lala ni ada iras2 aku...ntah le...aku tgok xde pun....hehehehe

pelanduk 2serupa...: The bride cik lala

aku yg dikatakan mempunyai rupa spt lala

selamat pengantin baru buat Irwan Mokhtar ngan Azwani Najla :)

jejak kasih...:-p

dh lama aku xmengupdate sesuatu disini kan..???hrmmmmm...ok crita hari ni pasal jumaat lps....lau korg nak tau jmmat lps aku berjaya memonteng kerja dgn jayanya.... hehehehe baru berentry psal azam taun baru kan, ni blm apa2 dh wat hal...apada....:-p BTW hr tu aku dah berjanji ngan si shopie khair nk jmp dia, maklumla dh lama xjmp.... adala 3taun, mna xnya dia di kota singa aku kat bandar anggerik....lau jmpa pun salu dlam FB je la..:0. kali ni aku berjmpa face to face gitu.....banyak dh berubah pacik ni...nampak lbih matang n nampak kurus sket drpd last aku jmp dia dl...;)
janji nak jmpa kul 1230ptg, ni dh kul 3ptg xmncul2 pacik sorg ni.....isshhhhhhh benciiiiii.....tepat pkul 315ptg baru muncul....bangun lambat katanya...hampes tul.. tapi bgus jugak dia lambat cz aku terpaksa masuk opis pagi tu atas sbb2 yg xdapat dielakkan...hehehehehehehe...:-p

so aktiviti hari ni melayan hantu mak limah balik rumah kat summit USJ.... hahahahaa ketawa pecah perut kami petang tu......xsia2 beli tiket..:). Sebelum layan movie kene isi perut dl...lapo dowh...hehehehe. banyak cerita yg kami kongsi...macam2 crita..:)

lpas melayan movie kami dicide layan boling selongkang dua...hahahahaha----> cz x terer men boling...;).layan kan aje...hehehehe....

oleh krn masing2 dah kepenatan kami dicide balik umah aje...so kene le anta pacik ni blk umah tumpangan nya kat bangsar. aku dh gelabah cz aku ni dah le buta geografi :( cane nih..sampai ke thailand nnt parah dibuatnya..:-p pegi tape la si shopie tu ade, t balik cane....?????? takpe la...aku kamekaze aje.... huaaaaaa..... dan hari ni aku berjaya mengharungi fear factor aku....huhu...laupun ke bangsar aje bukan ke taman2apa ntah kat cheras atau ke danau kota...tape la, at least aku blajar sesuatu kan hr nih....:) caiiiyoookkkk........:)

20 December 2010

barang kesayangan...

sume org mesti ada barang kesayangan kan..???? Barang kesayangan merupakan benda, Bukan perasaan ataupun manusia.Jadi....barang kesayangan aku ialah..

i. kasut :)--> sgt teruja bila tgk n sebut pasal kasut.. xkisahla kasut yg org belikan @ beli sendiri. tp aku rasa dlm banyak2 kasut aku, aku plg sayang kasut vincci putih pemberian seorang kawan pada mac lps... aku penah terpikir untuk menyimpan aje kasut ni dalam mezium dl..tp bl pk2 blk....syg lak, byk cerita yg kasut nih simpan..punya sentimental velue gitu...eceh :-p --> ntah aku sayang kasut ni sbb mmg kasut ni dem nais @ sbb ada nilai tersendiri...entah le :(


ii.buku-buku, majalah, novel, @ ape2 ajhe bahan bacaan yg sewaktu dgnya aku akan simpan...walaupun hanya buku2 lama, byk kegunaanya buku2 ni sbnrnya...bila aku lepak2xde apa nak buat aku akan capai apa2 aje yg ble dibaca, walaupun dah 18 kali aku belek..:)

iii. hadiah dari kawan2 aku... xkisah la besar atau kecik...yg penting pemberian kawan2 aku....even pembungkus coklat & kotak Happy meal pun aku simpan cz pada aku ia boleh mengingatkan aku pada sesuatu...:) iv. simcard celcom aku ---> dkt seploh taun dah pakai s.card nih..tp dah expired bulan lps....sgt sedeyyy...T_T.. memasang hajat tuk mengupdate semula itu s.card... banyak memori s.card ni.... mengingtkan aku pada penghuni appartment perdana 2-209 & 2-409 hampir seploh taun lps..., sgt rindduuu mereka2 yg berada dalam lingkungan masa itu....:(. pling x ble lupa, org pertama yg tau no tepon aku dlu...masih elok tentang dia dalam ingatan aku nih......:)..apala agaknya khabar dia skung kan?????

v. baby aku.. ---> dah 3taun aku pakai...:),banyak jasanya nih pada aku...walaupun xnampak hebat pada mata org lain...tp pada mata aku 'beliau' sgt hebat...:). ramai yg cadangkan aku tukar aje baby baru, tp tahap kesayangn aku pd 'beliau' sgt tinggi.. xla kot.....tp aku plan nak re-branding 'beliau'....tunggu je la..:)

vi. wallet milk teddy aku...lau pun sebenarnya wallet tu dah koyak rabak aku tetap simpan laupun aku xpakai dah... 1st dompet yg aku beli... ia mengingatkan aku pada zaman remaja aku. Rasanya aku beli ni taun 2001,dkt giant s.alam sec13. stall berhadapan ngan kedai glases n RY saloon... tatau stall tu masih wujud atau x...dh lama xmenjejakkan kaki kesana...:)
korang macamana ...jom kongsi...:)

2011 forecast

'Today's dreams are tomorrows future. So dream big and NEVER give up even when you think you should.' ~ Unkn0w ~

Forecast for next year????? banyak yg ada dlm kepala aku ni sbnrnya.... xkisahla....nama pun angan2 kan....org kata angan2 bisa merubah masa depan....tp angan2 tu kene la dgn action kan...lau angan2 je tanpa action tu nama nya brangan... hehehehhehe :)
BTW,Can't wait for this year to be over, to have new memories next year, new loves, new experiences and new adventures. ni harapan aku.....n aku harap gak supaya taun 2011 lbh baik dr 2010 :)

Layar_lara forecast for next year :-

pertama : aku nak hepikan malaikat2 kecik aku. org kata kita akan bertambah gembira bila org2 disekeliling kita hepi kan......:)

kedua : aku nak sentiasa positif, harap2 la...lgpun x baikkan bersangka buruk.. n nak buang segala macam sifat buruk yg aku ada.....:)


ketiga : aku nak buang segala perasaan xbest yg aku dah dapat sepanjang taun 2010 nih.....aku nak hepi...baru leh hepikan org lain kan...n aku nak 'HIDUP BAIK-BAIK' ..aku nak manjakan diri sendiri....lau bkn kita yg manja kan sapa lg kan...aku nak buat apa yg aku suke....hiking, hiking, hiking, nak travel, nak abiskan masa2 yg ada tuk malaikat2 kecil kesayangan aku...:)


'i shed a tear for the rough year that has passed. Now I smile & look ahead to the good next year will bring. ' ~ unknow~

BTW, sumenya berkait ngan diri sendiri kan..???? kita yg pilih jalan hidup kita .....lau kita warnakan hidup kita hitam...hitam la jdnya...cam tu la sebaliknya....

keempat : aku nak bekerja rajin2...nak lebih fokus, lebih matang membuat keputusan, n lebih lantang menyuarakan pendapat...:)

Kelima : aku nak re-branding baby aku....harap2 menjadi la...:)

keenam: DSLR......dah lama dowh aku mengidam menatang alah ni...tatau bila leh dapat nih...harap2 taun ni kesampaian....lau bkn dr poket aku pun, lau ada 'little angle' yg bermurah hati mau sponser, aku on je...:)

terakhir : aku ingin bertemu dengan 'sesuatu'..... sesuatu tu apa,.....???? entah, tp aku harap sesuatu yg mengembirakan...... hehehehehe

dan skurg masanya membuat perancangan, macamana nak achive tuk sume yg aku dah list kan tuh...... :)

* ~ semua pic diatas adalah ihsan en. google ~

18 December 2010

retro nite has begun



yehaaa.....lau n3 sblm ni pasal demam annual dinner kan...so hari ni mari kita bercerita sket pasal annual dinner tu.....ok la juz not bad...tapi banyak gak bende yg xbest....antaranya, kene tgg lama2 kat lua dewan sblm di bagi masuk..tensen owh, n bila dh di benrkan masuk lak kene tgg lagi...apa kes ntah...bapa kali nak tgg da......btw, masa tgg kat lua dewan tuh dapat gak tgk pesen kawan2 lain....hikhikhik...macam2 pesen ada, ada tu siap pakai baju ala2 ikan dyung lg, pesen yg betul2 retro pun ramai gak....klaka pun ada.....---> mmg klaka pun . :), tp yg langgar tema pun ada..termasuk aku...:), tp yg x ble bla team HRA...baju sedondon lagi.....dah macam boria nak buat kuior...---> mati la aku lau dak2 HRA baca ni :)


plg xbest bila no aku x cukup lucky tuk membawa pulang TV LCD....demm.....dapat voucher TESCO RM50 JE...Ok la tu kan...leh membeli blah pas ni...:) lama gakla rasanya kami menunggu smentara dif2 kehormat ni nak masuk dewan--> poyo je... aku plg truja part bintang2 antarabandar n Blank nak perform..:) tp aku xpuas hati ngan keputusan karoke malam tu....apada....pada aku firdaus lbh layak dapat top 3...ni cek mek molek tu...mmg le agak menghiburkan...tp cam apa je...dah le suara ke laut ----> mau aku kene lenyek ngan steamrol ni lau dia baca statement aci redah aku nih...huhu pepepun tahniah le pada en. statik ---> menari dlm keadaan statik cuma badan aje yg digerakkan ---> korang leh imagin x :)


barisan bintang: dr kiri : en. statik, abg mi, pn. salmi ayu (tukang bg hadiah a.k.a wife en. MD), siti, mat g, firdaus :), en. chek mek molek...
black

si black pun ble tahan...bleh menyanyi n ble entertaint org....xrugi gak la hire dia...hehehehe..5 lagu kot dia nyanyi lam td.... n aku rasa pas malam td tetiba aku jadi peminat fanatik si black... bolehhh.......hahahahahahaha

sebelum terlupa acara plg ditunggu, pengumuman sang ratu n raja malam tu...lau dl shahidan & susan memegang title tuh...taun ni still lg dalam dept. IT cuma org nya je berbeza....taun ni wadi merampas takhta...n sang ratu plak dri siti RMS...taun ni ada pertandingan best dress inter department......best tuh.....n kompem2 la dept yg pakai baju boria ala2 nk kuior yg aku dh cite awl2 td sapu.....huhu...ape pun, congrate korang.....team boria yg ala2 nk kuior tu...:)
ni la raja & ratu malam tuh :)

juga ratu & raja


ok la kan tuk penutup taun nih.....n aku rasa annual dinner ni better than yg sebelum ni, walaupun ada gak part2 xbest tuh.....pepepun congrate tuk AJK annual dinner....ok la tuh...:)

17 December 2010

Demam Annual Dinner

-sekadar gambar hiasan _ ihsan En. Google-


makin dekat nak annual dinner ni makin panas lak bahang nya...huhu...masing2 bz ngan pertanyaan2 berkaitan malam annual dinner..pakai baju apa, mesti ko mabeles kan malam ni...n yg paling nampak bz tentulah AJK kan???. ----> entah ye..... entah2 buat2 bz.... hahahahhaaha. matila kene lenyek ngan steamroll lau ada AJK yg baca statement aci redah aku nih...huhu...

BTW, isu pasal Annual dinner mmg top skung, kat pantry isu dinner, kat cafe isu sama, kat work station pun sama, kat wall FB pun masing2 berstatus sama, even kat jamban pun isu sama gak....huhu yg pasti lagi beberapa jam masanya akan tiba....... aku yakin masing2 akan meletop... kompem mabeles dengan tema retro tuh...tp aku xde la.. aku pakai biasa2 je xretro pun...:)

aku paling x sabar nak tgk black performe, nak tgk bakat2 terpendam 'antarabandar', nak tgk sape dapat best dress n no sape plg bertuah ini malam dapat TV 42"... hopefully no 0178 sgt bertuah malam nih...:)
pepepun kita tgg je la apa akan jadi malam ni......:)

'LETS RETRO BEGIN.....yeehaaaaaaaa!!!!!'

16 December 2010

salah ke menjadi bujang....????

*bermode sentap ketika ini dengan soklan cepumas seseorang...

Salah ke menjadi bujang..!!!! makcik-pakcik, abg-kakak, atuk-nenek sekalian, jodoh tu kan keje tuhan.....knp tye saya bl jodoh saya akan datang.....mmg kita boleh marancang aturan hidup kita...tapi kalau soal jodoh nih...aku xbrani mrancang skung.....mmg aku ble letak sblm umo aku cecah angka sekian2 aku nak tamatkan zaman nih....tapi relevan ke tuk aku yg masih single nih....:) xde makna nya....hehehehehehe...mmg lau blik kg n tyme kumpul ramai2 akan ada soklan2 cepumas camni.....sampai tatau nak jawab apa dah....

penah lau xsilap aku raya 3 taun lps kot abah aku try nak adjust aku ngn adik kawan dia...... ada ke patut...sape yg nak...mmg calon tuh agak kacak gak la.... :) tp xmo la aku.....ntah apa2 ntah.....xtril langsung calon BF abah yg rekemen....huhu...pas tu aku rasa lama gak la mrajuk ngan mak abah ......x blik kg, x call, bukan apa...takut drg bangkit kan lg pasal tuh.....---> tanggangnya aku tyme tu...berdosa lak rasa nya ngan abah ngan mak....maaf ye aku juz blm rasa nak berdua tyme tuh...:), tp bila pk2 blik ntah ape2 ntah aku nih.....cakap je la elok2 kan......tp aku tau drg juz nak yg terbaik tuk anak drg nih...:)

betul ke dgn berkahwin akan melengkapkan & menyempurnakan hidup kita???? byk lagi yg pada aku bleh menyempurnakan hidup....aku punya malaikat2 kecil yg sentiasa ada tuk aku tak kira apa juga situasi aku....tu sume dh ckup membuat aku jd sempurna :)

'r3mPit'

Dah lama x 'merempit'nih...lam td tercapai gak hajat...huhu :), BTW bukan merempit dlm erti kata yg sebenar pun....juz menbonceng motosikal yang dirempit oleh anis, sambil menikmati keindahan malam di shah alam ---> indah ke???

aku rasa dh hampir 1/2 taun aku meninggalkan dunia boceng-membonceng motor nih :)... rasa rindu lak..... dah le dunia 'rempit' nih mmg aku dah tinggal trus...lau 3 taun dl aku la ratu jalan raya :-P skung nak keliling kg. pun aku seram.. bkn apa bl dah lama x 'merempit' rasa kekok...pnah dl aku try gak le mangasah balik bakat aku yg dah agak tumpul tu...seyes seram...dah xreti nak kawal handle motor tu...so, kene tukar la profesyen dari 'ratu rempit' kepada 'pembonceng profesional' hehehehe....ok la tuh janji dunia motor tu ttp ada...:)

moto si anis cam ni la (sekadar gambar hiasan_ihsan En. Google )

BTW, Terima kasih with a bed of roses tuk anis cz salu menjadi kan aku salah seorang 'pembonceng profesional'nya huhu....sebenarnya dia salu menarik dan mendorong aku kearah profesen lama ('ratu rempit') tu, tapi aku rasa blum masanya kot...:) mungkin satu hari...mana tau kan...!!! :)

14 December 2010

Demm...

benci la..... arrangement susunan meja tuk annual dinner 'Antarabandar' nih..... choii....dah le hari2 hadap kawan2 S&M, annual Dinner pun kene duk semeja ngan korang ke.....?????? x suka tul....hehehehe
bg la aku duk ngan pacik rambut xbrapa ada dr RMS tu oiiii......yg nyanyi lagu mas mona ari tuh....apa ntah nama dia....firdaus kot...:)
BTW, aku nak tukar sit ngan opis maje aku tp drg lak tanak, nak tukar ngan dak2 production, sian lak kat drng nnt, kene duk ngan exec lavel lak...mati kutu dibuatnya...ntah2, trus cancel kehadiran...:)
Hrmmmm...nampaknya kene terima jela....duk je la kat sit asal tuh T_T --->gataii la ko ni cik layar lara oiiiii......dah org bg ko duk c2...ko duk je bagus2 ea....jgn nak byk bunyikkk....;-p

agaknyakan kat mana la meja no. 6 tempat dduk aku tu nnt...

13 December 2010

aku masih budak baik


N3 apakah ini....masuk bakul angkat sendiri kah...???? zaman skung ni mmg masuk lif tekan sndiri pn kan...bkn ada org nk tekan kan pun....hehehehehe

BTW,aku jz nak share psal tajuk kat atas tu lah.....ada seorg member lama aku nih... rasanya dah dekat 6 taun kot x jmpa....salu berhubung pn mll YM je...tu pn jarang2, ye la, bz sgt agaknya.... berbalik kpd perkara pokok td...petang td baru pas berchating ngan kak az....dan beliau dgn ayu nya telah menyuarakan komenannya tentang diri aku...lbh krg cam begini bunyinya....'knp juga ko begini dah nih, dlu ko bkn bgini kan..???? dl ko nampak tenang, ayu,blh dikatakan wanita melayu terakhir lah...skung dh cam lain...' :) aku dgn tenang ---> tenang ke.. menjawab 'hehehehe...jgn kakak risau...aku masih budak baik kak, cuma mngkin aku budak baik yg bodoh & tuli, mungkin juga buta mata & buta hati dalam manilai erti hidup' hehehehhe ---> baik ke aku...entah le......masih baik kot...selagi aku xmelanggar mana2 rules dlm dunia nih aku ttp akan dikira budak baik kan.....???? agaknya.. :-?

entah le...mungkin dr satu sudut aku masih budak baik.....dan mungkin dr satu sdut yg lain aku bkn lg budak baik yang macam org pernah kenal aku dulu...mungkin....!!! :-?

12 December 2010

Bukit binTang



baru balik bershoping di bukit bintang...dh lama rasanya aku xjenjalan kat sana....yela....jalan nak ke shah alam pun aku fail ni plak nak ke KL tuh...mau smp ke thailand dibuatnya lau aku yg drive sndr...hehehehe

BTW hari khamis lps opismate aku farid mnyuarakan hasratnya tuk ke BB plaza...aku pun mempoyokan diri smbl berkata...nak ikoooottt....:) farid yg xde hal punya lah tu pun kta, jom la....hehehehehe

ok, siang td kami grak ke bandar sunway dlm kul 515 cz nak pick up tom n syed kat sana....dlm kul 615 kami smp di BB plaza.....trus shoot ke butik fusion milik abg maleeque.....wah!!! kacak jugak abg nih...detik hati aku.....huhu...gataiii...ni nak usha baju ke nak usha apa..????? btw, butik ni tom n syed yg rekemen kan.....cz drg dah beli kat c2...not bad la butik ni...agak byk pilihan n plg penting abg maleeque sudi menjadi perunding imej farid tuk hari tuh...hehehehehe.....setelah berpuas hati ngan baju yg dipilih, farid trs mmbuat bayaran....===> aku kagum dgn cara farid @ mungkin sume laki camni kot lau membeli....xkan compare ngan lain2 kdai...trus beli... hrrrmmmmm... lau aku, slg x abis bgunan tu aku tawaf jgn harap la aku akan beli....huhu.....lau pun sbnrnya harga nya sama je...heheheh. ok, cz butik tu jz jual baju laki je, so kene la cari kdai lain tuk baju aku.....dari 1 kdai ke kedai yg lain, bayang baju yg aku cr2 x kelihatan....:(n muka mamat2 ni aku rasa dah hampir bertukar ijau...xlarat dah nak polo aku...huhu, sori ea korang.......

untuk menuetralkan muka2 yg hampir ijau td, aku pun janji la dgn drg ni yg ni kedai baju last kita masuk....lau xde jugak kita masuk kedai ekseori dpn tu ea...hehehehehehe ---> ceeesss... hampes ingtkan lau xde gak dah leh balik....bebel farid..huhuhu

nampaknya kdai terakhir jga xde baju yg aku cari2....dan spt perjanjian.....ke kdai eksesori pla...hehehehehe...suma hair clip kat c2 cantekkk2...tatau nak pilih yg mana....at last aku pilih hair clip bewarna putih....hrrrmmmmm...nmpaknya kene tukar la plak tema baju aku nnt.... hrrmmmm......dr aku plan nak pki kaler oren skung kene tukar putih plak....sume putih kot...ok la.....:) --->aku rasa aku xikut tema pun...sori ea komite dinner, x rela aku nak pki baju plik2 tuh...huhu

dlm kul 830 kami ke destinasi setrusnya...kg baharu tuk sesi mengisi perut....hehehehe....lpa la plak nama kedai tuh...tp tom yam dia mmg superb...msing2 syp menikmati nasik tyme nih.....bagus batull... anak sapo la nih...:)

bersiap sedia tuk pulang.......n dlam kul 1100 td smpai di KK..n pencarian aku akan masih diteruskan....tp dimana...??? adusss....pening2...

11 December 2010

:: Personal Taste ::


tak sia2 aku berjaga smp ke pgi gara2 manghadap drama romantik komodi 16 episod ni... aku bagi 5* la... huhuhu....sume prasaan ada bl tgk drama nih...gembira, sedih, marah, excited, macam2 la...

aku cite serbe sikit ea...watak utama dia Lee Min Ho sbg Jeon Jin Ho pada dasrnya seorg yg straight tp terpksa myamar sbg gay cz nak jd housemate Son Yeh Jin sbg Park Kae In. n mamat ni bkn ska2 nak jd housemate mnah tuh, ada hidden agnda dia, business matter....n at last drg tu falling in luv.....sweet kan....plg pntg hepi ending stori...tp byk scene2 menyentuh prasaan sblm drg declare feeling drg tuh...tacing n sedeeeyyyyy sgt......:)

antara dialog paveret aku n kira memorable scenes la jgk. masa scene kat River:-
kata2 jin ho pd park kea ms last task tuk jd wanita smprna cz park kea tu asalnya sorg yg clumsy n suka buat n kata tanpa berpk...men ikut dan aje....ni dia....sweet kan...:)====> “No, love doesn’t make you throw away your pride, it protects it. In the future, don’t do that again. Don’t believe anyone that easily, love anyone that easily… forgive anyone that easily. Please… be stronger.”
byk lg scene yg touching n memorable sbnrnya...kang aku cite detail xbest lak.....better korg tgk sndr drama nih......pasti korg x mnyesal n puas hati... n pesan aku, make sure korg spare sekotak tisu :D
tp kan....ada 1 je part yg aku rs xsdap mata memndang dlm drama nih.....apsal la kebanyakan plakon laki dlm drama nih suka pakai sua panjang, tp senteng....ntah apa2 ntah...klaka pun ada...ke mmg pesen kat korea cam tuh..????? hehehhehehehehehe

BTW, aku copy drama ni dari HD afismate aku, kak Nawal....TQ kak Nawal....xsabar nak tgk lg 3 drama yg lain tuh...hehehehehehhehe.....n rasanya minggu ni akan kekurangan tdo gara2 drama2 nih......:)

09 December 2010

majlis berkhatan aiman, apis n the geng

Ramai gak tetamu majlis berkhatan anak2 pakcik aku nih...dah mengalahkan org wat kenduri kawen je....huhu....siap kene arak berkompang, duk atas pelamin & ditepung tawar bagai...isshhkkkkkk2 :)nnt lau wat keje kawen tatau la gayanya camane plak kan..?????


ni la muka2 harapan bangsa tuh...semoga kalian akan lbh matang n menjadi soleh seperti harapan parent korang ye... ---> jgn pas ni mntak nak kawen plak sudah.... hehehehehehe... aiman tu bkn leh caya tuh....sblm naik plamin tuh siap cakap dah bersedia ke alam itu plakk...apa kess...

part paling best.....mst la makan...hehehhhhehe..menu hari tuh...uisss.....sup tulang * xble tahan wehhh....tringat2 lg smp hari nih lau pun aku mkn 2 mangkuk..., kari daging, ayam goreng, kambing golek,pecal, rojak buah, bubur apa ntah *tatau nama..hehehehehe, soto,n xktinggalan ulam...hehehehhehe ----> xble nak show off pic mnarik tyme tuh cz aku xbw camare..pic2 atas tu pun aku 'curik' dari akaun fesbuk wani, kazen aku...:)

dlm n3 aku lau ada part best mst ada gak part x best kan.... hrrmmmmm.... so, tyme ni part xbest dia,, abah x brapa sihat....kne batu karang sian abah x ble mkn ape2 pn....siap je mak makan abah trus blik....trus shoot ke klinik...mjur gak kinik tuh bukak pintu cz kat kg aku usually hari ahad kinik ttup gak...lau staff kinik tu x bukak pnt aku tatau abah kene tahan sakit lg smp bl.....:( n ptg tuh masa aku nak blk shah alam abah msh berperang... terbaring manahan sakit...ala sianya...:( dan semalam aku col abah, dh semakin sihat..alhamdulillah...:)

berbalik kpd topik asal td...hehehhehehe..btw tyme2 kenduri camni la sbnrnya kita nak jmpa balik sedara mara kita yg dh lama xjmpa kan...yela bkn sng nak jmpa....msg2 sibuk.... rindu nya mak abah aku...adik2 n abg2 aku,kakak2 aku, ank2 buah aku yg comey....pakcik makcik aku n kazen2 aku jugak.....rindunya.... x sabar nak nak gathering balik 251210 n 010111 ----> alamakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk cane nih...aku dh book date nih nak g hiking...cane leh clash nih....bencinya......huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....miss lg...:(

kebosanan

minggu nih, minggu paling membosankan pada aku....mana xnya, tinggal aku, ani n fa'e je kat umah.....dayah a.k.a makcik terlebih gula pg memncing kat kenyir, 1minggu katanya ---> sjak bl lak makcik ni involve dlam sukan memncing pun aku tatau....:)n nrul a.k.a iron lady plak ada kursus cert iv selama 2mggu tu, kat PD.....

hrrmmmmmmmm.... bosanya.....cam baru lps tsunami lak umah nih.....sunyi je....mana xnya salunya drg ber-2 la yg meriuhkan suasana.... ada je bahan nak bergossip.. n ada je bahan nak mengenakan org...n drg ber-2 jugak la akan jd bahan aku tuk dikenakan..lagi2 macik terlebih gula tuh....huhu

sepanjang masa korang xde nih,,,,aku pasti merindu korang....hehehehehhehe -----> betul ni xtipu pye... korg dah jd sbhgian dr idup aku....korg dah mcm sebhgian anggota bdn aku...:)...seyes rinnnddduuuuuuu korang.....semoga korang selamat dalam perjalan korang.....
dayah --> baik2 kat tengah laut tuh.... bawak lik ikan manyak2 tau....:)
nrul --> g seminar tu jgn gatai2 na....hehehehe, jgn lpa bwkan blik sekati dua pasir kg sawah sunggala ea...:)

dah lama kan rasa nya kita x makan ramai2...jom pasni.... last bila ea....tyme ani mnm coffee perasa black papper kat McD tu kot....:)

08 December 2010

finally...

akhirnya...setelah sekian lama.....aku jumpa gak blog sorang mamat nih..huhu....BTW aku dh lama gak meng'google' pasal blog mamat nih...tapi xde rezki aku nak tau sblm2 nih......n malam ni adalah harinya....nape sblm2 aku xterpk pasal 'arjuna' ......huh!!!!! n mlam ni lak aku tetiba jerk tergerak ati nak meng'google' psal 'arjuna' tuh.....hehehehe, mmg rezki aku la maksudnya nih.....

part plg best ko ble beat ngan aku klau aku dapat cari blog ko sblm 17122010 a.k.a mlm annual dinner, ko akan banje aku.....what a big deal kawan......hehehehehehehe...aku apa lg..demand la tyme ni.....bkn sll ko nak banje SR kan...huhu

lau ada part best mst kene ada part xbest gak kan..... errmmmmmm....'don't break the rules...' tu kata2 dia...n aku lak kene janji yg 'kematz' a.k.a 'hampeh zone' hanya di blog tidak diofis atau dimana2.....hanya di blog....!!!! lau aku break the rules??? mmang confirm mamat tu tak tegur aku and no hadiah.... ====> no hadiah tu aku xkisah lg, part x nak tgur tu xbest nak dgr tuh... errrmmmmmm ......so, i'll keep my word dude... ;)

BTW blog yg ko kata hampeh tu sbnrnya sgt nice n cool juga, patutla rahsia sgt ngan aku....apa yg membuatkan aku nak sgt tau blog dia nih.....antara nya...: - ===> hehehehhe poyo je cam ayat dlm buku teks skull...:-P

i. cz dia tau blog aku...mana aci..aku pn nak tau blog dia...dia cite apa dlm blog dia, mana la tau dia mengutuk aku ke...hehehehehe
ii. sapa lg nak support kita klau bkn kwn2 kita kan...===> follower la tuh...
iii. aku nak gak tgk hasil tgn mamat berjari santek nih....hehehhehe
iv. sbb apa lg ea...sbb aku jz nak tau...:)

Ok sekian sahaja entri yang agak panjang tentang en. kematz a.k.a hampeh zone ====> apsal ayat skema nih n apasal lak aku promote blog mamat nih ...issshhhhhkkkkk...kompius...:)

oopppssss...lg stu, ni sume compliment k...bkn kutukan in a proper manner yg mcm dlm kamus ko tuh...:)

06 December 2010

cepatnya masa berlalu....

cepat je masa berlalukan??? Hari ini dah hari ke-6 bulan Disember. Bermakna tinggal lagi 25 hari je lg sebelum melangkah ke tahun baru. umur kita pun makin hari makin meningkat dan kompem semakin tua, hehehehhe. Kadang-kadang aku terfikir, bestnya kalau umur kita semakin menurun ke bawah atau semakin muda. Tetapi itu tidak mungkin berlakukan??? hahahahahahahaha....kalau la blh mmg bestt.....

pada aku Sejarah merupakan cikgu yang paling akrab dgn kita. Tanpa sejarah2 dulu kita tidak akan mampu untuk bangkit semula bagi mengukir setiap moment2 best pada hari ini.... betul kan??? dan sejarah juga pada aku sbg guidline & semangat untuk kita trus bangun meneruskan hdp...

Kita tidak mungkin kembali ke masa lalu, tetapi kita mampu untuk mengulangi kejayaan lalu malah lebih baik lagi. Kita juga tidak mampu untuk kembali ke masa lalu bagi memperbetulkan keadaan tetapi kita mampu untuk mengambil langkah berhati-hati supaya kesilapan lalu tidak diulangi lagi. ----> there's no 'Ctrl + Z' in our life rite...:) tp kita can make it batter....

03 December 2010

rindu rambut panjang aku dulu :)

aku rindu sesuatu yg bewarna hitam & sepatutnya menjalar atas kpl aku nih......ooouuuhhhhhhhh aku sdg sgt rindu rambut aku yg dl.......rindu rambut panjang aku dl.....rindu nya nak main ngan rambut tu....rindu nak hidu bau rambut tu.....rindu semuanya tentang rambut tu...... agak2 korang bilala rambut aku ni nak panjang.........cepat la panjang wahai sang rambut pujaan ku....akan ku belai dan jaga kau sebaik mungkin......aku nak rambut aku dulu...aku rindu rambut tu........jeles tgk org lain berambut panjang....benciiinya.....

YES 2010 !!!!!


bukan Year End Sale ok.......ni Young Executive Seminar 2010......juz nak kongsi pengalaman aku dalam seminar tuh...2 hari aku join YES. betul...banyak bende yg aku blajar...n banyak jenis manusia yg aku jumpa....---> slh srgnya, pakcik senyum..... slh seorg speaker dlm seminar tuh.....sentiasa senyum n plg best dia senyum dengan mata, mulut & kompem dari hati.....:) n aku x ble imagine cane muka dia lau tgh marah.... matanya akan still senyum ke..???? :)

tapi ada gak part yg xbest, aku x ble bernetworking lebh2 cz org dh tgk aku as a couple with my colleque.....ntah ape2 ntah....ko la ni ZAM asik menempel aje kat aku....aku dh xble jual minyak lbh2...hahahahhaha...

horrible terrible damn choii jammedd ptg hari ke-2 tuh.. penatnya toksah cakap la... w/pun bkn aku yg drive, pinggang aku ni dah rasa nak patah dah duk dlm keta lama2.. azam yg drive sebelah aku tu pun, aku tgk dh drive guna kaki dan mulut....wah!!!! dasyat sungguh........Choii.......mencarut la apa lg...segala jns mak nenek carutan aku dgr ptg tuh......telinga aku yg suci lg naif ni tlh dicemari dgn sgl macam carutan oleh mulut azam yg ishhkkk3x ptg tuh....:)

mula2 aku pk nape la HR ni plh aku......benci la aku ngan korg nih.... bl dh join seminr tuh....aku pk YES...!!! TQ krn memilih aku.....:)aku xsuka g seminar kat lua ni bkn ape.....juz bcz aku ni buta geografi je......ape2 pun ....big applause tuk azam cz meng'car-pool' kan aku....hehehehe.. TQ zam.....:)

Boleh dikatakan, seminar 2 hari ni berlangsung dengan jayanya byk perkara baru yg aku dapat kat sana. Walaupun boleh dikatakan 80% yang disampaikan di seminar tersebut lebih kurang sama dengan mana2 seminar yg aku dah join sebelum nih, tapi aku tak rasa rugi kerana memang ada perkara baru yang aku dapat belajar dan aku harap aku dapat gunakan semua ilmu tu dengan baik...:)

30 November 2010

n3 xbertajuk...:)

mlm tadi lama berborak ngan 'AKIRA TORIYAMA' a.k.a sophie khir...... byk kisah yg kami korek mlm tadi...1jam 22 minit 17saat... satu pencapaian hebat kan...huhu..dari kehidupan kami skung, 3 taun dulu, tentang permata yg kami cari2, tentang semuanya la..... mengorek rahsia aku mlm td....hebat tul...hahahahahaha....

betul kata org jarak dan sempadan bukan penghalang untuk kita berhubung kan....aku di bandar anggerik manakala dia di kota singa.....--> bila kita nak berghatering ni sophie oii.....rinduuuuu aku kat ko....:)

rindunya masa dulu, rindu malaikat2 kecil aku dulu, rindu masa2 ketawa & menangis bersama, pendek kata rindu semuanya tentang masa lalu....aku ingin bertemu dengan 'mereka', ingin bernostagia bersama, mengenang kenangan bersama. kalau la blh kan.....!! :(

dan kalau aku di bagi kuasa, aku sgt2 ingin menyatakan pada dunia, betapa bermknanya insan bernama sahabat juga malaikat2 kecilku pada aku..x kira dimanapun kalian, aku sangat sayang kalian... kalian segala2nya bagi aku....:)

29 November 2010

seminar

kene pegi training....ala bencinyaaa...........dh le g tau last minit, replace org lain lak tuh...... n part plg best, ada kene mengena ke training tu ngn aku..... 'YOUNG EXECUTIVE SEMINAR 2010'...isshhhhhkkkkkk sjak bl lak post aku di naik taraf sebagai exec level...x paham tul....yg lagi aku x paham apsal lak aku yg kene replace...apa dh pupus ke umat manusia yg berposition exec kat kilang nih......taksuka..taksuka..taksuka......tp nak wat cene.....lau mmbebel 18 kajang pun aku akan tetap kene pg jugak lusa....

pada aku mmg satu pengalaman baru nih....leh blajar banyak bende kat sana nnt... selain dari timba ilmu kat seminr tuh aku akan blajar memantapkan ilmu goerafi aku nih... :( :)

26 November 2010

aku benci ujung taun

lau org lain ujung taun la bulan plg best, bulan holiday, bulan cuti panjang, bulan Year end sale, mcm2 lg event di promote dlm bln ujung taun nih.......pada aku...huh x best nya...aku plg benci ujung taun...macam2 bnde kene wat.....bugdet la, year end gift la,action plan la, ISO audit la, mcm2 lg la....
tapi lau xbuat aku nak buat apa lg...dh mmg keje aku...hehehehhehehe..:)
Dan bila datang je ujung taun satu bende ni xkan terlepas ..... AZAM.....hrrrmmmmmm apa ea azam aku tuk nxt year....aku rasa tiap2 taun pun sama je azam aku......tp satu je yg aku pasti taun dpn umo aku b'tambah lg 1 angka....huhuhu......makin tua aku...mst mkin byk soklan cepu emas yg menyampah tuh.....'ida bl lg nih', 'xsabar nk rasa nsik myk ida',uissshhhhh mcm2 lg la.......dan yg mampu aku lakukan....dengar je la.....tebalkan je la tinge aku nih...n taun dpan aku rs nak tebal kan lg 8inci...hahahahahahaha....
apa pun....selamat datang December followed by 2011 n selamat tinggal 2010...banyak kenangan manis pahit yg aku cipta sepanjang taun 2010 nih....n ada gak achinvenment yg aku dpt dlm 2010 nih......aku harap bende2 yg x best tu aku jadikan panduan untuk aku melalui hari2 mendatang......aku nak jadi lebih matang, aku nak jadi yg terbaik cz aku tau aku xsmpurna, aku nak jd segala2nya, yg penting aku xnk lg membazirkan airmata tuk bende2 bodoh yg menyakitkan hati.....aku tanak bazirkan umo aku lgi.....aku nak bayar balik masa 3taun yg dah aku bazirkan sblm ni...rasa rugi sgt.......

25 November 2010

MODE : demam sesema...

masih dalam mode 'tidak menentu', hehehehe...bkn ape....2 ari lps demm teruk aku..n skrg masih batuk2...seksanya.....mujur jugak ada adik aku kat umah...leh tlg serba-serbi...huhu..........buatkan serba serbi tuk aku.....masakkn dinner + lunch, ingtkan tyme mkn ubat, event pakaikan aku sock...nggeeeeee...... ---> bkn sll aku nak manje2 ngan adik aku yg sorg nih,,,,heheehehhe.....terima ksih gak wat teman serumah n seopis yg ambik berat...hehehehehe... --> trima kasih TUHAN mengirimkan malaikat2 kecil itooo....

Doc pesan elakkan mnum air sejuk sekejap...mmg aku elakan, tapi tuk bbrapa mnt je... hehehehehehe.....dh doc kata sekejap,,,,ok la tuh....:)
Demam kali ni aku xrase sebak lg, cz banyak malaikat2 kecil yg temankan aku, layan aku...manjakan aku....hehehhehehe:)

skrg masih batuk2 lg.....kejap2 ohok ohok...kejap2 uhuk uhuk....seksanya....tyme2 cam ni la baru btul2 tringat kat mak abah ngan famili & ingatkan TUHAN.....tyme sakit ni la rasa DIA dah tarik sikit2 nikmat dunia yg DIA pinjamkan kt kita... so,pesann tuk diri sendiri & teman2, sentiasala bersyukur dengan nitmat kurnianNYA.... ---> semoga kita tergolong dalam golongan insan2 yg sentiasa mensyukuri nikmatNYA...amin...:)

23 November 2010

slamat hari lahir aku...:)

23 November 1983 merupakan tarikh kelahiran aku. huahuahua,,...tua dh upenye aku nih...... aku akui, aku tak ingat aku lahir dalam bulan berapa jika mengikut kalendar bulan-bulan Islam. Namun, itu bukan penghalang kepada aku untuk membuatkan aku berfikir mengenai umur aku yang semakin lama semakin meningkat ini.----> mkin pk pasal umo ni makin tua aku rasa....tp banyak bende @ azam yg aku belum capai lagi....

Kadang-kadang orang yang tidak disangka pun mengucapkan selamat hari lahir kepada kita. Walaupun mereka mungkin dapat mengambil maklumat itu dari akaun fesbuk, namun, daya dan usaha mereka untuk mengucapkannya kepada kita patut dipuji dan dihargai. Setiap ucapan selamat tu pasti buat aku terharu.....lg2 ucapan tu dtg dr insan2 yg sgt rapat ngn aku......trima ksih atas stiap doa yg kalian titipkan buat aku pada hari ini...somoga segala doa kalian akan berpanjangan & di makbulkan ALLAH...amin........terima kasih & tahniah buat Ishak Saad & Siti Mariah Kasim atas kelahiran anak permpuan sulung mereka 27 tahun yang dulu.

20 November 2010

entah....

dh lama aku x mengupdate sebarang sesuatu dlm 'kotak hati' aku nih..:)...hehehe ermmm....stat mgg lps stu2nya adik pompuan aku duk ngn aku kat shh alam...sementara nk tgg practikal kt cn kene ambik lesen kerete dl...atleast asok2 aku xyah le ambik anto dia nk g keje...;)hehehehe...mlas tul aku nih...:">
bgs gak dia duk ngn aku atleast ada someone berborak ngn aku sblm aku tido, ada gak org kemaskan baju2 aku yg bertimbun tuh---> bkn nsll pn...,ada org sambut aku pas blik keje...;)---> bestnya & plg best ada org ngaji dalam blik aku pas smayang magrib ---> rajin btul adik aku ni ngaji..berbza btul ngn kkak dia yg sorg nih..mlu aku...:">
apa pun hrap adik aku hepi n selesa duk ngan kakak dia yg agak 'nakal' ...hehehehehhe

15 November 2010

sebenarnya aku..

sbnrnya aku ingin ketawa, sbnrnya aku ingin tersenyum, sbnrnya aku ingin bahagia, sbnrnya aku ingin sglnya....ermmmm...tamak ke aku, hanya krn aku ingin memiliki segala kebahagian hidup itu....mmg tangisan, airmata, kedukaan & kekcewaan tu sebhagian dr seni kehidupn..tp apa makn kehidupan kalau hanya untuk meratapi kesedihan kan....
kalau segalanya tentang bahagia, hidup kita xkan ada serikan....hidup tanpa warna....segalanya mendatar....sgalanya kita dah tau kesudahannya....mesti boringkan....:)
pa yg aku merepek ni...entah lah aku pun tatau...yg aku tau aku hanya ingin senyum, ketawa & bahagia & aku ingin menyahkan segala kesedihan & manusia spt kalian yg mmbuat hati aku bsedih....==> bkn aku benci kalian, aku hya tak ingin peduli tntg hdup mati kalian ==> kejam ke aku, ===> aahhhh....kalian lg kejam membnuh hati & preasaan aku....aku hnya ingin menikmati hidup aku....aku ingin bahagia....

14 November 2010

retro theme ...????

apa nak pakai ni...BTW opis pat aku kje akan wat annual dinner tgh bulan depan....well, retro theme.....otak aku trus blank...mmg ada idea nk pkai ape....tp mana nak cari....ada ke kedai yg jual baju2 old skool cam tuh....huh....hampess tul la....Annual Dinner comittee siap spool email mention that baju jenis cane ble pkai yg jenis cane xble pakai....n akan didenda kalau x mgikut tema. wah...!!!akai ada ka depa ni....kami mai bukan nak tayang baju la...kami mai nak makan...dah nama pun dinner...ada aku kisah biaq pi la aku nak pakai lagu mana pun..... ===> lau aku marah mmmg akan kua slang2 lagu ni....xkisah la etnik mana sklpun...huhu

12 November 2010

hiking or house warming..????

lama x menulis sesuatu di ruangan ni...huhu...aku sdg berbelah bagi...sdg ala...benci la....cam ne nih....hiking is my passion....house warming lak abg aku weh......lau xpegi dia kata plak nnt.....tp dh compem kehadiran tk hiking lak......waaaaaaaaaaaaaa......mencinya,,,kene wat kputusan cani.....asal nya aku plan nak g umah abg aku sblh pg....n tghr leh la aku angkat kaki gerak ke genting.....pastu br aku tringat...aku yg aku nih buta geografi....cane nak g umh abg aku sdgkan umah baru dia aku x penah g lagi....nak g cane.....terpaksa la polo abg sulung aku...tp lau aku polo dia pun aku nak lik cane..cz aku mmmg buta sebuta2nya psal jalan2 di muka bumi ni....huaaaaaaaaaaaaaa.......bencinya...:'((

10 November 2010

hargailah cinta

cinta adalah anugerah buat setiap insan....tp xsemua mampu mengecap bahgia..cinta terlalu luas maknanya...dan terlalu besar risikonya...ia dtg bersama bhg & kdg2 bersama derita...

betullah kata org, cnta pertama plg bmakna, w/pn penggntinya datang silih berganti, tp cinta pertama ttp kekal dihati..kta xkan mmpu mamadmkan namanya..melupakan raut wjahnya, suaranya, gurau sndanya, glak tawanya. kngn2 begitu akan kekal di ingatan & akan muncul disaat2 yg x terduga...

aku yakin,hampir setiap org pernah punya pegalaman cinta pertama kan..?? begitu juga pengalaman dalam gagal bercinta...Kegagalan cinta pertama jauh lebih sakit daripada cinta-cinta selepasnya. jd, jgn terlalu mudah untuk jatuh cinta buat kali pertama, sebab yang pertama ini biasanya lebih menghiris sekiranya tak kesampaian.
Usah terburu-buru untuk bercinta, dicintai mahupun mencintai. Bersabar dengan pilihan anda, pilih dengan syarat.

Jangan takut untuk mengatakan tidak sekiranya dia tidak menepati ciri-ciri yang anda mahukan.
Hargai cinta, mahalkan sikit harganya, agar apabila kita merelakan ia dibeli seseorang, 'seseorg' itu akan tau menghargainya.

09 November 2010

nak bg hadiah apa ea...???


salam blogger...:)aku nak mintak pendapat korang....hadiah apa ea nak bagi untuk 'frenship day'... BTW...aku bercadang nak buat 'frenship day'ngan sbhgn malaikat2 kecil aku...laupun frenship day dah lps...ni frenship day kami...hehehehehe n kami bercadang untuk bertukar2 hadiah...pokoknya sekarang aku tatau nak bagi hadiah ape.....yg ada dlm kepala aku skung foto frame @ jam tgn n aku bercadang nak buat puisi/sajak dlm kad kecik tuk setiap org..korang ada tak idea yg agak best nak bagi ape.....tlg aku....idea2 korang sgt2 aku harapkan...:'( aku nak something yg long lasting, sampai ke hati dan something yg nais...

terima kasih in advenced tuk korang yg membantu...:)

08 November 2010

bertemu kekasih lama...apa korang akan buat..???

kalau diberi peluang berjumpa kekasih lama korang apa korang akan cakap n apa yg akan korang buat..???? @ mmg xde niat n xberharap langsung berjumpa dengan bekas kekasih....atau mungkin korang ada pengalaaman terjumpa secara tak sengaja dgn ex-gf/bf korang....mmg betul msing2 dah ada hidup sendiri...nak jadi kawan pun kene pk banyak hati....kene jaga hati pesangan msg2 kan....

kalau tye aku sndripun aku berbelah bg....hati kata ya minda kata tidak....dan kalau diberi pilihan aku lebih rela berjumpa hanya di alam maya dari bersemuka....sungguh...xsanggup rasanya....pernah sekali dl lps bebrapa taun 'dia' muncul semula.....aku ingat lagi masa tu aku sdg bersantai2 dirumah....seseorg mengetuk pintu rumah...xsangka 'dia' muncul depan mata.....prsaan aku..usah tya la....rasa dunia berhenti sekejap.....dan lps aku tutup je pintu...aku menangis ===> bende yg aku paling benci lakukan....mujur tyme tu ada teman yg memberi sokongan. kak ita ===> aku sgt rindu kakak...walaupun dah 6 taun berlalu aku rasa macam br semalam je melalui babak2 tu......mmg wlaupn aku jmp org lain slps 'dia', tp 'dia' xpernah padam dalam diri aku....dan skrng aku telah & masih sendiri dan khabar yg aku trima dia sudah mengacapi bahagianya berumah tangga ..:)

mmg betul, pertemuan & perpisahan tu bkan ketentuan kita.....tapi kenapa mesti bertemu kalau hanya untuk berpisah...===> malawan takdirkah aku....tidakkk....


ngantukkkknya....l-)

ngantuknyaa.....kalau la dapat bantal n tilam skung ni....alangkah indahnya...huhu....nak2 plak tyme2 lps makan ni....;'((
kepala aku sedikit ting tong gara2 tidor lewat semalam.....gigih benar aku menghabiskan novel rembulan berdarah semalam..sedar2 dah pkul 0200 pg.....sudahnya terpaksa la tahan mata kala ini....huh...bila la nak kul 1730 ni.......xsabar nak blik, nak qada' tidor semalam...huhu....tapi penyakit carik sendiri..nak wat cane...terima jela....janji aku puas...hahahahahahaha..

04 November 2010

coffee perasa black pepper

dah lama x berentry tentang malaikat2 kecilku.....kali ni aku nak cerita tentang sbhgian kecil dr mereka...

bila tringat blk aku ketawa sndr tp pk2 blk kesian pun ada......huhuhuhu nak dijadikan crita malam tu aku, Norhidayah & Muharani telah dengan bebrbesar hati menerima pelawaan Nurul Adziyah tuk melaburkan duit beliau pada pakcik kuning a.k.a McD tuk kami.....besshhhnye...mkn pree...huhu...semoga beliau di murah rezki aminn.....

ceritanya bermula jeng jeng jeng......sesampai je kat pacik kuning tu aku nrul & dayah terus je ke kaunter tuk membuat pesanan mankala ani mengecop tempat plg strategik buat kami ==> konon la...:p

macam2 le kitarg order, maklmla org banje.... :)) ktrg sume mnm air sjuk n beger...si muharani ni plak order la kopi panas ngan bubur ayam n siap beger lg ===> ishkkisshhkkisshhkk mkn xpadan ngan badan padahal sekeping je ---> ani jgn marah ye...hehehehehehehe

korang penah minum x coffee perasa black pepper..???? hehehehe...coffee ni ani je yg terer buat...hahahahahahaha....dgn kompiden muka slamber cipan beliau telah mengoyakkan kertas black peper itu lalu menuangkannya kedalam --> ingatkan nak tuang dlm mangkuk bubur rupanya.....hahahahahahahahahahaha....dalam kopi dowwhhh.....kami apalagi...memberi pandangan blurrr sesama sendiri then...terburaila.... kahkahkahkahkahkah....kasihan sungguh beliau terpaksa minum coffee prasa baru yg beliau cipta sendiri.....sadiskan....kesian ani....tapi xpela....sesekali mnm kopi prasa pedas pesalahnya ;)

03 November 2010

bencinya prasaan nih

seyes aku sedang sgt benci prasaan yg sdg aku alami skung nih.....aku tanak menangis lagi...aku tamau..aku tamau.....semakin aku benci semakin semua prasaan yg aku benci tu datang...kenapa ya....!!!

semoga ada kebahagian & kegembiraan di setiap langkah ku.....

01 November 2010

selamat datang november...

november datang lagi...patut ke aku bersedih...kerana takan ada lgi 'seseorang' yg akan meraikan hari tu bersama aku .....errmmm...tak...aku takan kalah dgn perasaan aku nih...aku nak cheer up....chill.....aku nak hepi...sumenye bermula dari hati aku kan....kan aku penah berentry 'kita akan jd seperti yg kita ingin jd' dan aku jugak penah berentry dgn mcm entry yg aku kira semuanya sebagai inspirasi untuk aku trus hidup... biarlah 'seseorang' itu takkan ada untuk aku...sekurang2 nya aku masih punya malaikat2 kecilku buat menemani aku sepanjang perjalanan hidup aku...aku akan cheer up...aku akan happy....aku akan HIDUP BAIK-BAIK...:))

30 October 2010

Happy E Day buat aniz n shapiq...



selamat bertunang buat my dearest sis n bro hanis farhana m. khawari n m. shapiq abdullah....akhirnya selamat gak bertunang walaupun banyak dugaan yg dah kalian lalui..semoga apa juga kepahitan yg dah kalian lalui sebelum ini kalian jadikan sebagai panduan untuk menghadapi hari mendatang....

apepun tahniah buat kalilan...semoga hubungan yg terjalin berpanjangan hendaknya....dan semoga cita2 kalian untuk berumah tangga disampaikan ALLAH...;)

29 October 2010

aku hanya ingin menikmati hidup

aku sering berharap agar dapat memutar waktu...aku ingin sekali kembali kezaman remajaku...membetulkan segala apa kesilapanku dulu....aku tak mau mengalami penyesalan dlm hal ini...dan aku sedar, manusia xkan selamanya sama..mereka datang dan pergi tanpa sepengetahuan kita, jadi waktulah jawapanya...
Dalam hidup tak perlu menyimpan sesuatu untuk kesempatan yg istimewa..setiap hari dalam hidup kamu adalah kesempatan yg istimewa...!!!
kita takkan tau bila waktu yang berkualiti itu akan datang dan waktu yang berkesan itu bila....hidup terlalu berharga untuk kita menumpukan pada satu hal sahaja....sudah tentu aku ingin memenuhi hidup aku dengan segala anugerah yg telah DIA berikan...:)
dan dengan anugerah2 inilah yg akan membuat hidup aku terus bersemangat dan membuat aku trus tersenyum....:))
aku ingin menikmati hidup dalam kesederhanaan & kesempurnaan...aku ingin terus menikmati hidup tanpa mau menoleh ke masa silam ku.... aku ingin terus menikmati setiap nafas tanpa rasa dibebani dengan segala hal yg mendukacitakan...aku hanya ingin menikmati hidup...

28 October 2010

cerita aku...kenangkanlah...

semalam entah apa angin aku terbelek diari lama ...dah lama aku xmenulis kat dalam tu....sejak hari tu aku dh xmnulis dlm tu lg....bkn xnak menulis cuma xmampu dan xada apa yg perlu ditulis lg.....

tp bkn pasal diari tu yg aku nak citer kat cn...tp pasal salah satu 'entri' dalam tu....tentang kebencian & kemaafan===>crita ni aku penah tuliskan tuk 'dia' yg pernah menjadi 'seseorg' dlm idp aku dl.....*mst krg curiouskan..nape xcrita je...kenapa perlu tulis...cz aku mmg suka menulis...:)

aku pernah kata dulu.. 'ukirlah setiap kenangan & kebaikan diatas batu agar ia tak mudah dikikis dan terhapus juga kekal sebagai memori terindah....sebaliknya andai aku membuat kesalahan tulislah ia diatas pasir agar ia akan ditiup angin kemaafan untuk menghapuskannya...' ===> kata2 yg aku sndiri tak mampu nak turuti....kejam kah aku....:(

aku juga pernah ceritakan dulu...'tentang betapa sekumpulan kanak2 tadika diarah oleh gurunya untuk membawa sebekas ubi kentang kemana shj walau ke tandas sekalipun, selama 1 minggu.. dan setiap kentang2 yg dibawa mewakili musuh2 kita. Semakin hari, kentg2 tersbut mula membusuk, ia menimbulkan rasa tidak senang dikalangan mereka..cukup seminggu mereka bertanya kepada guru, kenapa mereka diberi tugasan tersebut....guru menjawab, kentang2 yg telah busuk mewakili dendam & kebencian kita pada sesorg...sggh tidak menyenangkan bukan..???? bygkan jika kita akan membawa kebencian jg api kemarahan itu seumur hidup kita..??' ===> dimana, aku juga x mampu lakukan...

Betul kata org, tiada erti kekecewaan & kebencian dalam sesebuah persahabatan..semuanya harus kerana ALLAH..tapi tu kata org...kata aku...????? bagaimana pula..???? dan sanggup ke aku untuk memikul kentang2 yg telah membusuk & tidak menyenangkan itu sepanjang hidup aku..?????

sahabat....hari ini aku belajar memahat setiap inci kenangan & kebaikan2mu diatas batu...semoga ia akan menjadi memori terindah sepanjang hidupku......aku juga belajar menulis setiap kebencianku pada pasir, agar ia akan segera terhapus dek tiupan angin.....

semoga aku tabah & ikhlas melakukannya...

27 October 2010

memberilah andai ingin diberi

"Memberi akan membuat kita lebih kaya...senyum akan membuat kita lebih indah...kasih akan membuat kita lebih bahagia...Doa akan membuat kita lebih damai...Dekat pada TUHAN akan membuat kita lebih sempurna..."

memberilah tanpa pernah mengharap balas....pesan emak jadilah seperti matahari yang memberi terang...menyelimuti hangat...menyapa dengan ramah...walaupun tiada insan ingin memuji & memberi penghargaan ia tetap memberikan cahaya.....

memberilah dengan seikhlas hati semoga kita juga akan diberi dengan selayaknya...:)

minggu yang sukar

minggu yg agak sukar bagi aku....susah nak bergerak kemana2....rasa nya seperti kaki aku dah dipotong sebelah.......semuanya gara2 baby kesayangan ku belum pulih.... aaarrrrrrrggghhhhh....... mujur juga ada 'malaikat2 kecilku' yang sentiasa menghulur bantuan......terima kasih kalian kerana sentiasa memberi tanpa pernah meminta balasan selain dari sebuah persahabat....:)

26 October 2010

entr! ini khas buat 'malaikat2 kecilku'

Persahabatan yg abadi akan membawa kerinduan yg abadi......
percayalah, sebuah persahabatan itu lebih unggul daripada percintaan......
tanpa bersabatan percintaan akan berakhir.....
tetapi tanpa percintaan sebuah persabatan itu akan kekal...
oleh itu hargailah sebuah persahabatan yg terjalin...
Terima kasih 'malaikat-malaikat kecilku' kerana sentiasa mau aku menjadi sebahagian dari kalian....aku sangat sayang kalian...