LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

29 March 2013

kadang-kadang

aku lupa kadang-kadang tanpa sedar aku telah menyakiti
aku juga lupa kadang kadang tanpa sedar meraka telah mengkhianati
sudahnya....

entah untuk berapa kali kadang kadang bila aku sedar
semuanya menjadi siasia

22 March 2013

anak kecil

langit masih mendung seperti semalam....sama
anak kecil itu juga masih tersenyum seperti selalu
tidak sedarkah anak itu sebenarnya
di sebalik senyuman itu terselit kegembiraan si taghut!!!

#sudahlah.....mohon agar kau tundukkan egomu untuk segaris saja!

19 March 2013

emo

aku memang begini....emo!!
hingga akhirnya semuanya jadi sunyi!! sepi!!!



15 March 2013

Rindu

Ada sesuatu yg aku sedang rindukan
baumu, suaramu, wajahmu
aku jadi resah mengingatkanmu
tak  sabar menanti waktu bertemu
melepas siksa merindumu
 
Sumpah aku rindu segala2nya tentang Kamu
HUTAN
 

12 March 2013

CE Annual Dinner [Movies & Cartoon Nite 2012]

Menjadi lumrah setiap kali annual dinner mmg aku akan lari tajuk sikit bab berpesen. Dinner anjuran dan jemputan customer pun aku tetap dgn hal aku. jadi kenapa!!!! Kami sampai tepat pada waktunya tetapi ramai tetamu dah membanjiri ruang legar Hotel Vistana KL nih. Itupun setelah jenuh mencari dimanakah longitude serta magnitudenya Hotel nih.


Siapa sangka, mereka yg aku biasa aku jumpa atas urusan formal, aku temukan di sini dari sudut yang sangat berbeza. Di sini mereka menunjukkan siapa diri mereka yang sebenarnya di dunia luar. Ya! mereka sangat sporting dan suportif.
Kebanyakanya tak mau kalah dalam mengayakan karektor masing-masing. dan pada aku antara yang paling mencuri tumpuan itu taim mungkin Sang Zorro & Si Jack Sparrow. wow!! curtlas kau jah. (y)


Apapun, terima ksih daus keladi next taim jemput lah lagi. ^.^

Andai

mereka menilai dari apa yang mereka lihat. Andai kata kalau mereka berada di sini, di kerusi yang sekarang aku henyak saban waktu, penilaian mereka akan samakah dgn apa yang mereka nilaikan sekarang. Apa mereka Tuhan, menghukum aku tanpa sebarang perbicaraan.
 
#mungkin aku juga kadang-kadang seperti mereka, menilai secara membabi buta. Menilai tanpa usul periksa.

Biar aku Tenang


Biar aku tenang kawan
Biar aku temukan jalan ketenangan
Biar bebas dari segala belenggu rasa

08 March 2013

akif dah 2 taun


Cepat betul masa berlalu. Akif dah masuk 2 tahun tapi rasanya aku masih macam ni. xde yang berubah. Ok! ni bukan entry pasal aku, tapi nak cerita pasal si bufday boy. Tak ada yg lebih bermakna selain permintaan kami padaNYA supaya akif sihat selalu. Dan, somoga akif dipanjangkan umur dan menjadi lelaki kebanggaan keluarga hendaknya. kami sayang akif ketat2!! ^.^

01 March 2013

nasek kawen Abg n Sue

cerita kawen nih dah agak berkurun sebenarnya, dan terasa baru hari ni nak mengkongsi kat sini. Sumpah aku cakap Abg sangat kacak hari tuh. Dengan busana sedondon putih  bersih menyerlah kan lagi seri pengantin mereka.

Melihat keindahan mereka membikin aku jadi tak sabar menanti detik bahagia aku pulak. Hailaaaa..., sempat pulak aku berangan.



Apapun, selamat Pengantin baru buat Jamali Fazli Jamaluddin yang kami panggil abang dan isteri Sitti Suaiba. Semoga diberkati dan berbahagia sampai mati hendaknya. ^.^

Bangsat!!



aku panggil kau bangsat
ya kamu si keparat!!!