LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 December 2013

nasik kawen Elyn_Yusri


Ni lagi cerita tentang nasik kawen. Kali ni cerita elyn dan pasangannya Yusri. Tahniah elyn dan Yusri semoga ikatan perkahwinan yang dibina akan kekal selamnya. kami doakan semua akan baik-baik saja seperti yang kalian harapkan. Semoga diberkati dan di redhoi. Apapun tahniah sekali lagi dan selamat pengantin baru ^.^

Tak sangka sepupu yang dulu main kejarkejar bersama, berebut teddy baer sambil menagis dek memasing-masing keras kepala tamau mengalah dah pun menamatkan zaman solo. Tibatiba pulak rentetan zaman kanakkanak kembali terlayar. alahaiiiiiiii.....

26 December 2013

cerita kawen kematz-CikSuka

setiap kali cerita pasal nasik kawen tak kira kawankawan atau saudara terdekat akan buat aku rasa terbeban yang sangat luar biasa. alahaiiii....beban yang tak terlihat dek mata kasar. Kali ni taksangka aku dah kena tulis tentang nasik kawen kawan melepak tepuk tampar ketawa menangis sekejap aku. Dah kawen pakcik sorang nih.

Tetiba tak ada kata untuk kau pakcik. Apapun, aku doa semoga perjanjian sehidup semati kalian akan di makbulkan ALLAH.

20 December 2013

Gunung Peninjau

Gunung peninjau???? kat mana tuh??? sumpah memang sebelom ni aku tak pernah dengar pun ada gunung yang nama nya macam ni. Pada awalnya aku x plan langsung nak mengkompemkan diri menyertai event 2H1M anjuran ORA ni. tapi bila ajher sis ana duk roger dan kebetulan memang aku xde plan kemana minggu tu, aku trus on kan ajher.

So, trip yang di sertai 12 peserta ni berjalan dengan jayanya, Alhamdulillah tanpa sebarang kecederaan serius. Syukur!! menurut kata abg gogo rating kepayahan untuk gunung peninjau adalah 4/10. tapi pada aku kalau rating untuk pendakian daypack peninjau lebih daripada itu.

bayangkan dari selepas trek pemanas badan dalam lebih kurang 30minit dari starting point, kau dah disajikan dengan trail hazab na'uzubillah. trail lutut ke dagu, licin, pacat lagi..alahai...komplete dengan segala macam cabaran.



Melihat pada trek, aku yakin dan gogo pun sependapat yang gunung peninjau jarang di teroka pendakipendaki tegar. Pada aku rugi kalau gunung2 daypack seumpama peninjau ni tak kalian teroka. mungkin lepas ni trek peninjau boleh di jadikan sebagai trek tranning untuk ke gunung2 yang lebih extremely hardcore.

17 December 2013

terbang

lewat malam semalam
terasa hilang segala rasa
entah kenapa
dan paginya 
terasa mati hidup semula

13 December 2013

PeLejen 0033

Tajuk Entry dah ala2 perisik rahsia james Bone baq hang...!!! tapi ni bukan lah crita pasal perisik rahsia ke hape. Tapi sesuatu yg lg ossem dari segala macam bende. Tak caya!!! silakan... tapi nanti kalau korang dah takde peluang nak milikinya lagi jgn cakap takde saper  habaq p kat hangpa naaa

bila dengar ajher yang lejen bakal melahirkan kad diskaun, aku memang duk berangan nak memilikinya. kalau boleh aku nak menjadi pemilik kad 0001. Namun apakan daya, 0033 pun dah di kira cukup bertuah. Lepas ni boleh la melejen tak kira masa sebab aku dah ada kad ahli. Dapat diskaun kot. ^.^


#Aku pelejen berdaftar..!!! korang bila lagi!!! ^.^

hadiah harijadi


ini bukan sekadar beg duit
ini beg kasih sayang
Terima kasih bukan saja untuk beg kasih sayang ini
tapi jugak untuk setiap doa
yang kau titipkan

#dan usai huruf terakhir aku tekan, sempat aku mengesat birai mata

09 December 2013

Hujan

setiap datangnya dengan alasan
dan alasanya berbezabeza
alasanya mau bersua muka dengan lantai bumi
alasanya mau menitipkan sang pelangi
alasanya lagi asyik di panggil si kodok hijau
apapun alasannya
aku tau ada rindu disetiap titisanya

05 December 2013

tenang sekejap

masalah tak pernah reda selagi kau bergalar manusia hidup
semalam sempat layan Kumpilan Shiro dalam Ustaz, mu tunggu aku datang
ya..!!! memang tenang hanya sekejap
tapi sekurangkurangnya aku tak sempat fikir pasal halhal yang memeningkan
dalam masa 2 jam tu.
sekurang-kurangya.

26 November 2013

bukan sekadar KLiM's

Memang aku tak pernah plan pun untuk melihat pameran keretakereta internasional  lagi mewah ni. apatah lagi melihat di pemaran KLIM's. Plan asalnya aku hanya nak berjumpa empat mata dengan si Nong yang aku kirakira dah lapan tahun lamanya tak bersua muka. 

Memandangkan tempat penginapannya berdekatan dengan PWTC, dia yg dah berapa lama merancang untuk melihatlihat apa yang ada di sana namun aku antara penyebab mengapa hasratnya itu terlaksana akhirnya. aku yang tak punya apaapa rencana hanya On kan ajher.

Walau umor dah banyak angka, dia tetap sama macam Nong yg aku kenal dulu. sama..!!! xde yang berubah. tetap senghal macam dulu. banyak yg kami kongsikan dulu. cerita suka, duka, air mata, ketawa. hailaaaa...dan hari ini tetap sama. sekarang masingmasing dah ada hidup sendiri. 1 yg aku kagum dengan Nong. dia Kuat macam duludulu. aku selalu berharap aku akan kuat macam dia. 


kalau ada yang tanya apa bestnya pameran KLIM's ini. Pasti aku akan jawab dia bukan sekadar KLIM's. bukan sekadar pameran kereta sematamata. tapi pada aku lebih kepada perkongsian rasa antara dua sahabat. dekat seploh taun kot tak jumpa... :P 

Nanti kalau Allah setuju kita jumpa lagi kawan.!!!! Hidup baikbaik tau...^.^

Trans Jerging

Sebelum ter'up'nya trip ke jerging., sumpah aku memang tak pernah dengar langsung pasal Jerging. Rupanya dia bukanlah nama specific gunung tapi hasil Transmisi dan kombinasi antara gunung Suku, Irau, Yellow dan Pass. mendengarkan gambaran awal tentang trail yg bakal kami tempuh untuk 3hari ni membuat aku tak senang duduk. Mana taknya tak ada sebarang aktiviti peluh menjelang trip. Trail pulak memang tak bagi diskaun katanya.

Ini kira trip pertama sepanjang aku melibatkan diri dalam arena pergunungan kami tidur on-trek. Pengalaman yang aku kira memang sangat2 menyiksakan. tapi sekurangkurangnya aku belajar sesuatu. seawal hari pertama ada kawan2 yg terpaksa OT untuk sampai ke kemsait kami. apa pun syukur semuanya selamat tanpa sebarang kecederaan serius.

memandangkan trek yg kami lalu agak meneglirukan, kami beberapa kali tersasar dari trek asal atau kami telahpun melalui trek yg tak sepatutnya kami lalu. Berbekalkan GPS, kami mencari arah yg betul. Syukur, DIA beri petunjuk dan kami berjaya ke puncak Irau dengan selamat.


Perjalanan akan lebih mencabar selepas puncak Irau. mengikut kata Gogo, perjalan Irau ke Puncak Yellow akan memakan masa lebih kurang 2jam. Memandangkan jam sudah menunjukkan jam 6ptg, kami bersedia untuk berjalan malam ke Puncak Yellow. Setelah  hampir 4jam berjalan, kami kumpulan pertama masih belum sampai ke puncak Yellow, macam2 yg berlegar dalam kepala aku. dan kami memutuskan unutk menunggu kawan2 lain. Dan 4jam kemudian semua peserta lain sampai ke kem site yg aku panggil kem menunggu. Gogo decide untuk tidor sajer di situ dan esok seawal jam 6 pagi kami perlu meneruskan perjalanan.

Rupanya Puncak Yellow dari kem site kami semalam hanya memakan masa tak sampai 1jam pun. Takpe sekurang2nya tiada yg tercedera dan kami akan makan, mandi, minum dan posing puas2 di puncak Yellow.

Perjalanan yg agak santai dr Puncak Yellow ke Puncak Pass jugak ke ending point membuat kami tak sabar sampai ke destinasi. Dalam santai2 punye trail, aku tetap tewas dengan permainan minda. arrrgghhhh...aku mental dengan trail yg panjang.

Tepat jam 7 petang, semua peserta berjaya keluar dengan selamatnya,. Alhamdullilah trip yg aku kira agak Hardcore ni berjaya kami laksanakan dengan jayanya dengan adanya kawan2 yg sedia menghulur bantuan tak kira masa. Syukur..!!!!

23 November 2013

tigapuluh



tepat pada titik ini
ke perjalanan yg aku tak tahu ke mana destinasi
dan penghujungnya aku masih sangsi

aku sudah langkau tigapuluh batu
apa di depan aku sendiri tak pernah tahu
tetap berjalan memenuhi kehidupanku

walau aku masih bersepatu sama
tak kira apa juga permainannya
moga yang indah akan kekal bersama

22 November 2013

Chabang

 
kata edmund Hillay 'Bukan gunung yang kita tawan sebenarnya, tapi diri sendiri'. mendaki bukan sekadar mendaki. Rugi kalau kita mendaki dan kita pulang sama macam seblom kita mendaki. Kita perlu belajar sesuatu. percayalah.!!!