LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

29 April 2011

pass- yellow part4 : KEA Farm vs Tanah Rata

menghabiskan weekend di negeri berhawa agak dingin ni mmg melets......macam2 kita boleh dapat kat sn......presaannya mmg heaven....!!!!!


walaupun sebenarnya tarikan utama kalau kat cn Ladang teh, tapi sebenarnya aku xberkesempatan pun nak melawat ladang teh apatah lgi nak menilik nya...at least aku dapat menghirup udara teh disini....selain dari teh, Strawberi juga satu lagi daya tarikan pengunjung ke Cameron Highlands. mmg banyak ladang strawberi termasuklah di Tanah rata dan juga Brinchang.


tak seperti trip hiking sebelum nih...kali ni, kami berkesempatan bershopping sakan di kawasan sekitar cameron highland. pasar kea farm di Brinchang menjadi sasaran pertama.....mmg heaven berada disini....pelbagai jenis sayur-sayuran, buah-buahan, makanan ringan, Pelbagai jenis kaktus, bunga segar dan cenderamata ada dijual dengan harga yang yg sgtlah berpatutan....


nurul sedang menilik cenderamata....rambang mata sekejap....:D



seperti astro..macam2 ada disini.....buahan, sayuran sume ada...


ni yg membuatkan aku hampir hilang akal...banyakyna bunga....mcm2 kaler lagi......juling sekejap....:D



setelah agak puas memborong di ladang kea, kami berangkat pula ke kampong sedia ada di tanah rata untuk membeli srtawberi...menurut doc. pengusaha disana terdiri daripada kaum melayu...pasti melets rasa srtawberi nya...:D


around pukul 7ptg kami sampai di satu kawasan ladang dalam rumah.....banyaknya pokok strawberi...geram lak aku...tetapi agak hampa apabila aku terlihat sign board ini----> closed





dah tutup plak....mujur jugak ladang tu berada didalam kawasan rumah pemilik...boleh jugak kami bertanya kalau2 ada lagi strawberi yg tinggal.....Tapi apakan daya..mmg bukan rezki kami....menurut pengusaha ladang tuh, setiap hari seawal jam 4ptg drg dah ttp kedai---> awalnya...so, xmerasa la nak makan srtawberi kali nih.....hampa sungguh...so kami tanya2 la kalau2 ada apa2 yg boleh kami beli untuk dijadikan buah tgn....xpa la...xdapat makan buah strawberi pun atleast dapat jugak merasa aiskrim malaysia strawberi...pior punyer...rasanya.....mmg heaven....!!!! mcm masih trasa keenakan aiskrim tuh sehingga ke hari ini...dasyaht sungguh....:D


picca pun jadik la.....yummmy kann...??? :D



dan kami walaupun kecewa krn kehabisan srawberi, sempat lagi perpossing sakan didalam ladang strawberi tuh....:D



ptg tuh...lpas memborong sakan di cameron highland kami berpakat kembali ke pangkal jalan......ni satu lagi bala.....doc. plan nak menggunakan jalan lama tapah yg menurut mereka macam ular kene palu tuh.....hazzab.....mmg mental, sepanjang jalan aku menahan perasaan....perrrggghhhhhhhh....kalau ble terbang mmg aku lebih rela terbang walaupun sendirian ketika ni...mmg hazab.....sambil dalam hati aku xputus2 berharap cepat la hazab ni berakhir.....;D

28 April 2011

pass-yellow part3 : versi mkan durian :)


Petang tu lps je trun dr pass -yellow, kami telah dilonggoklan dgn longgokan durian tanah tinggi ini....perrrgggghhhhhhhhh...mmg marbeles....baru ku tau doktor juga hantu durian seprti aku....huhu..ada gak aku geng.....si nurul mmg dah koma awal2 bila mana nampak ajhe longgokan durian...so kesian....:D

si nurul yg hampir dikejarkan ke hospital akibat terhidu bau durian...wakakakakaka...

so ptg tuh mmg kenduri durian la kami....mmg awesome..nak2 pulak durian free kan... bertambah la bestnya.......mmg makam durian sampai muntah aku ptg tuh......hehehehehehe... kalau kat kampung aku mmg mahal lg durian tyme2 nih....menangis la nak makan durian sampai muntah....ni dah ada peluang kan...bedal ajhe la...;D

pass-yellow - part2

pass-yellow memberi aku pengalaman yg sungguh luar biasa....siyes....1st tyme aku bermalam diatas gunung....sejuk, nyaman, xde kedengaran langsung hiruk pikuk kota....heaven!!! yg ada hanya bunyi unggas serta angin gunung yg sangat menyenangkan....xpuas sebenarnya duk atas tuh......

muka2 kental yg berjaya menakluk pass-yellow...kami mmg marbeles...:D

Cuma satu je la bila berada dipuncak ni...bekalan air mmg payah nak dapat...kalau ada pun kene meredah pelbagai halangan...tapi apa ada hal kan....lebih kurang 15mint treking dr puncak baru akan jumpa punca air...tapi nak sampai ke punca air tuh mmg awesome le...siap kene sliding lgi..mmg dasyat.

sepanjang perjalan ke anak sg, kene melalui ni.....mental sekejap...mujur jugak cuma mengambil masa lbih kurang15mnit je ...:D

anak sungai yg didamba...:D

Pada aku pengalaman macam nih mmg marbeles...yela bukan senang nak rasa malam di puncak....tidur hanya berbumbungkan fly berlapikkan yoga mat berselimutkan sleaping beg....mana nak dapat kan!!!

Besoknya seawal jam 6pg kami dah dikejutkan dgn laungan azan oleh dokor ramli, syahdunya....mana nak dapat suasana camnih.....!!! slesai menjalankan kewajian soerang hamba kami duk layan langit pagi di puncak yellow.....nyaman nya.....hilang segala stress yg ada....

kemasssss.....'leave nothing but foot print...' :D

around pukul 10.30pg kami bergerak trun ke pangkal jalan......dek kerana aku polo doc. terpaksala lajukan langkah....nak menapak slow2 takut kena tinggal lak...so terpaksa la....dah xde pilihan...nak tgg member belakang xnampak bayang lak lgi...errrmmmmmm....sebenarnya doc dah terbayang pisang kaki, strawberry dan segala macam sayuran kat tanah rata sana....tu yg menonong aje treking tuh...hehehehehehe

aku disebalik...:D

dalam pukul 2ptg aku, doc, che'ros n faisal slamat sampai di starting point.......alhamdulillah.....sementara menunggu kawan2 lain sampai, sempat la kami berempat posing sakan kat segala pelusuk alam dikawasan sekitar starting point tuh.....hehehehehehe.....

lebih kurang pukul 3ptg baru la kesemua geng pencinta alam sampai di starting point...tanpa berlengah kami trus gerak ke masjid kg. raja untuk membersihkan diri, sebelum pulang ke tempat asal masing2...:D

terima ksih abg sham castello selaku go-go, doc,n kak ana yg meng'invite' trip kali nih...kawan2 baru n lama --->nurul , dayah, leng, molok, che'ros, che' yah, kak emma, kak shidah, bella, mac, chot n faizal yg sentiasa support-menyaport each other.......trima kasih korang yg memebuat wiken aku sgt awesome....terima kasih TUHAN mengirimkan malaikat2 kecil itu...:D

26 April 2011

pass-yellow

sebenarnya aku agak excited nak menghabiskan wiken aku kali nih...mana taknya ni merupakan pengalaman pertama aku bermalam di atas gunung...kalau sebelum ni aku just buat day pack, tp kali ni aku n geng pencinta alam akan bermalam diatas sana....mmg pengalaman yg aku pasti xkan mengecewakan....:)

so, jumaat lepas around pkul 830malam, aku, nurul & dayah memulakan perjalanan dari kota kemuning ke rumah kak ana...n dari rumah kak ana kami akan ke stesen komuter seksyen 19. BTW, kami dah bersetuju nak berkumpul kat stesen komuter gombak....around pkul 11 malam baru kami sampai kat stesen gombak.... doc, kak syidah, che'ros, che'yah, kak emma, pian, faizal & abg sham dah ada kat sana masa kamirang sampai....sementara menunggu kawan2 lain sampai sempat le sembang2 berkenalan jap ngn geng2 kali nih....tgk gaya sume otai2 nih....dalam pukul 1145 baru si chot, mac, leng dan molok muncul...so dah cukup la korum kami seramai 16 org tuh....

sesi ta'aruf..sementara menunggu ketibaan geng yg lain...:P

kami pun memulakan perjalanan ke cameron highland lebih kurang jam 12malam....aku tyme2 cam ni mmg xbg chance le....masuk2 kete je aku duk layan mata......huhu....nasib le sape yg drive.....hehehehehehe.....dalam pkul 430pg baru la sampai kat masjid kg. raja, cameron highland.....perrgghhhhh...sejuk dia jgn citer la...sampai ke tulang dowh.....sementara nak tgg siang kami tido dl kat cn.....kalau mengikut rancangan dalam pukul 9pg esok kami akan memulakan perjalanaan kami ke puncak pass-yellow...:)

dah macam buruh kasar ladang strawberry lak...:D

selesai je sarapan pick-up yg disewa dah sedia menanti di hadapan masjid kg. raja....alamak dah macam pendatang asing pun ada...hehehehehehe...xkisahla....best gak naik pick up nih....so dalam pukul 10.00pg kami sampai dikaki gunung pass yellow....

tanda batu cameron highland...sempat gak posing....tp aku yg jadi mangsa...xdapat nak posing....demm...:)

starting point....mental dowhhh.....:D

Bila tgk je trek...aku telan air liur trus sambil menggigil......gila la...trek mencanak dari awal pendakian.....mental trus......mau nak ke puncak tu lg dasyat.....dgn bebannan beg nya lagi...mau tercabut pinggang nih...:D

flora & Fauna

karpet semulajadi...rasa nak landing jew...:D

kami memulakan pendakian hari tu dgn sedikit regangan dan bacaan doa memohon perlindungan dr pencipta....semoga perjalanan kami selamat tanpa sebarang bencana...tepat pukul 9.30pg kami memulakan langkah menuju ke puncak pass...pergghhhhhhh......trek jgn citer la...mmg layan mencacak dari permulaan langkah sehingga ke puncak pass.....tapi sepanjang perjalanan menuju ke puncak pass-yellow kami mmg disajikan dgn pelgabai jenis flora-fauna yg unik...seyes....indahnya ciptaan tuhan....mmg awesome..took a break jap kat puncak pass...dan xlupa jugak acara kegemaran ramai...family photo...:D

puncak pass...

kami menyambung pendakian kami slps lebih kurang 30 mnit berehat di puncak pass.....dipermulaan trek ke puncak yellow agak santai le...tapi selepas lebih kurang 1jam berjalan...nahhhh....hambik...mencacak trus dia bg.....perrggghhhhh.....

aku rasa ada la dalam 4puncak tipu sbelum kita betul2 sampai ke puncak yellow sebenar....mmg mental la bila kita sampai je kat puncak, rupa2nya bukan puncak sebenar.......dgn keadaan perut yg meminta untuk disinya...terbayang2 akan apakah yg masterchef sediakan kat atas sana....dgn cuaca yg xmenntunya...mmg betul2 mental...

masterchef pass-yellow...mmg meletop....:D

at last dalam pukul 3ptg baru aku sampai di puncak yellow sebenar....mmg marbeles.....alhamdulillah....sampai2 atas tu member2 lain dah siap lending bawah fly, siap makan meggi lagi...aku apa lg..mmg jadi pirhana la....:D

.......---> bersambung

20 April 2011

minggu joging sedunia

giler lama dh x berjoging sambil meregangkan otot kaki....agak menggeletar jugak le kepala lutut aku setelah aku ingat 3bulan kot dh xberjoging....

sebenarnya kalau nak diikutkan joging ni baik tuk kesihatan badan kita.....bukan kita joging ni dek kerana nak dapat badan yg ala2 super model tu pun......walaupun tu salah satu drpdnya...hehehehehehe....


BTW, miggu ni adalah minggu joging sedunia bg aku.....so, bermula hari isnin lpas aku dgn jayanya telah berjaya menjogingkan diri di taman tasik kota kemuning....so, stp hari bila jam kat opis aku tuh touch je 530....aku xpikir panjang trus cabut..........malas mo lama2 kat opis tuh....


perrrhhhhhhhh...rasa nak putus segala jenis urat yg ada kat badan aku nih...siyes sakit gilersluruh badan nih.......xtau le cane nak tawan yellow-pass wiken nih...baru jogging setapak dh mengah.....pe cer???? :D

19 April 2011

bowling tournament

ahad lepas, masa yg dinanti2 oleh seluruh rakyat antarabandar (yeye Je ;p)muncul jugakkk....masing2 xlepaskan peluang menunjukkan aksi paling melets untuk merebut gelaran2 yg dipertandingkan..... huahuahuahua....mujur jugak xde galaran raja @ ratu longkang...lau ada aku antara calon2 nya kot...:D

so, seawal jam 1230ptg aku, si fitri, che'nor, fiza n ikin dah tercongok kat IOI puchong... perrhhhhhh...gila awal kan.....ingat dtg awal boleh la mengusha lane dulu ke...apa ke...tup2 group dr johor baru nak stat main... apadaaa...... choiii sgtt.... mau pukul 3 4ptg baru turn kita nih.....:p

tgh duk lepak punya lepak si azam ngan azrul lak muncul kan diri....wahhhhhh azam bawak kamera canggih la...:D apalagi.....kasi posing ajheee....nak2 pulak si fitri yg ala2 sawan bila tgk kamere tuh....pantang okey nengok lanse kamere tuh diangkat...lau tuan pye badan xmo kasi angkat pun..sanggup tu dia mmaksa kasi angkat jugakkkk....sungguh aku xpahamm.......:p

aku rasa around pukul 3 kot baru game ni stat......mmg happening la game kali nih... n paling xsangka bleh top management antarabandar join event kali nih......entah mimpi apa kannn......btw, jarang top2 mngment nih nak join kalau ada apa2 event yg mcm nih......

satu lg yg buat aku tak paham.....apa ke-choiii la balingan aku kali nih.....sume kelaut... apadaaaaa xmenjadi langsung...sape yg patt aku salahkan...lane n bola yg sememangnya choii kah..???? atau atau si fitri n azam ashikk duk menganjhing xsudah kahh...?? atau tgn aku yg choiiii xbebedung kah...??? -----> dandan sume nak disalahkan kannn...!!! dh mmg tgn choiiiiii byk bunyikkkk.......:D


btw, tema untuk event kali nih pink gitu...ramai jugak la yg duk mngata pasal tema nih...yela, bukan sume org nak pakai kaler nih kan....lagi2 encik2 ni kan....tapi xkurang yg teruja nak pakai kaler nih cz mmg xpenah hayat pakai kaler nih...tapi tgk semalam nice jugak kaler nih....:D

apa2 pun congrat pada sume yg menang semalam.....yg xmenang xpe....next tyme boleh pulun pulak ---> klau ada lg la event camni....kasi sapu la....hehehehehe...n conrat jugak pada sume yg telah memastikan event ni berlangsung dengan jayanya...walau pun ada jugak cacat celanya....:D

giler la fiza....sume award kategeri wanita dia sapu....tgk la gaya baling pun ala2 ratu .....pepepun congrat fiza...;D


group ape pun xboleh...mmg xboleh blah......---> group aku la nih....:D


dalam banyak2 pic...pada aku pic ni plg suwet...tgk le si tom (llaki yg dduk ujung kiri) dgn Che'nor (sebelahnya) bukan main lagi....siap main2 mata lagi...huhu...:p



kalau ada award pemain pling stylomilo...aku akan bg pada mamat nih...dia baling mmg berstyle.....penuh gaya mutu keunggulan gitu...:D

15 April 2011

demam bowling

memandangkan perlawanan boling anjuran kelab sukan & kabajikan antarabandar akan diadakan wiken nih...maka demamnya dh semakain terasa...sejak diumumkan akan penganjurannya, maka ramailah ratyat jelata mencuba membuat balingan di pusat2 boling di merata alam...aku xketinggalan....:D


agak2 taun ni dapat ke aku bawak balik lagi trofi best bowler macam 2taun lpas.?? agak2 saper la pemilik segala mak nenek tropi tuh....memandangkan ramai otai2 bowling nih dh resign...ada la 'can' kot aku nak bawak balik salah satu tropi tuh,.....hahahahahha...--> main pun macam budak terencat akal ada hati plak ko kan layar_lara oiiii....:p tapi xboleh underestimate muka2 baru gak kan....:D


xkisah la ko pemain terhebat atau tercorot...janji kita sume happy wiken ni....tu la sebenarnya matlamat penganjuran acara nih....dan semoga apa yg kita dh rancangkan nih berjalan dgn jayanya....:D ALL THE BEST ANTARABANDAR BOWLER....:D

11 April 2011

get well soon...


ahad semalam aku dan iza baru berkesempatan melawat pak anjang di hospital sg. buluh.. dah seminggu terlantar kat sana....siyes...sedih aku melihat keadaan pakcik aku sorg nih....


btw, isnin lepas pak anjang n kezen aku si apai mendapat kecelakaan jalanraya on da way ke banting untuk menghantar salah seorang kezen aku ke KLIA untuk menunaikan umrah....malang x berbau..kereta yg dipandu apai dirempuh oleh kereta bertentanagn dan menghimpap betul2 diatas tempat duduk penumpang....

tengok keadaan kereta tu je aku dah terbayang keadaan pak anjang..... pak anjang terpaksa dimasukkan ke ICU dr isnin sampai khamis lpas....dari luaran mmg xnampak luka dan calar balar pun kat badan pak anjang...cz impak nya mmg trus ke tulang spinal......doc kata tulang spinal ke-4 pak anjang dah hancur......so kene buat operation tuk masukkn besi dalam tengkuk....nauzubillah....takutnya aku....


siyes bila dapat berita kemalangan hari tuh.....macam2 dah terbayang dlam otak aku.... nak2 pulak bila mak kata pak anjang ditahan dln wad ICU...mana xnya...arwah embah lanang n wedoq dulu meninggal sbb eksiden....paklong n maklong jugak sbb eksiden.....seram aku memikirkan hal yg satu nih...alhamdullilah...semalam pak anjang agak stabil..walaupun keadaannya agak menakutkan....

semalam tetiba aku mengkagumi profesen seorg doktor....seyes, seharian aku kat hospital semalam, macam2 ragam pesakit yg aku nampak....dan kat cn....aku nak bagi satu tabik hormat buat doktr2 sedunia.... buat pak anjang...semoga tabah melalui dugaan ni...kamu kena kuat...aku yakin semua org mendoakan kesihatan pak anjang......moga2 dgn doa kita semua, pak anjang akan sihat seperti sedia kala.....amin....

09 April 2011

Dilarang masuk



sebenarnya filem ni xde dalam senarai aku untuk ditonton pun...tapi semalam masa duk ngeteh, si azam telah menyuarakan pendapatnya menonton filem nih. aku ingat sembang najhiss je...tup2 on.....aku pun on je lah...so ptg tu around pukul 7ptg lebih sket aku, azam n abg mie gerak ke jusco bukit tinggi. entah jalan mana yg abg mie ikut around pukul 740 baru sampai jusco.....so trus ke kaunter tiket, show lambat lagi....pukul 840malam baru start. so, kami decide round2 dulu...tapi awat macam dah lain yerkkk jusco nih......dah lama betul aku xke sini.....seyes...vincci pun aku xnampak...dah tutup kot...ke aku yg juling....:D

BTW, citer ni xde la seram mana....tapi ada gak le scene2 yg buat aku rasa nak menjerit....citer ni pasal 4sekawan yg tersesat dalam hutan dan menemui sebuah rumah usang yg penuh misteri....bukan ajhe umh tu misteri...si ronnie n juli tu lagi penuh dgn misteri....hehehehehehe

Banyak babak dalam citer ni bikin aku kompius.....apa sebenarnya yang berlaku? setiap citer ada mesej2 yg tersendiri kan....macam tu la jugak dgn citer nih....pada aku filem penuh dgn nilai2 kasih sayang, kekeluargaan dan persahabatan...Tapi sebenrnya mesej disebalik mesej dalam citer ni....bak kata abg mie 'jadilah penderma organ...anda mampu mengubahnya....'

tapi ending citer ni, macam xlogik. Aku rasa babak akhirnya memang tidak mampu membuatkan tersenyum bila kua panggung .....----> dah citer seram nak senyum apanya...atau mungkin jugak aku yg blur2 ending citer ini..

apapun, daripada 5 bintang maka aku memberi 2.8 bintang untuk filem ini. so korang apa lagi.....:D

04 April 2011

Teman tapi mesra


Korang pernah ada atau mmg ada teman tapi mesra tak..????? aku.....??? mmg ada...tapi......bila memikirkan pasal ni, kekadang aku trasa sgt rindu menjadi aku yg 20 taun dulu...dimana aku bebas buat apa saja tanpa halangan...aku bebas keluar dgn sapa saja tanpa perlu risau akan pandangan sinis insan lain...serius aku rindu semua tuh....

kenapa ya...persahabatan antara lelaki dgn wanita sering disalah ertikan..??? benarkah lelaki dan perempuan tidak boleh menjadi sahabat? ntah..aku sendiri tak faham....bila seorg wanita lelaki keluar bersama..mereka trus dicop sebagai pasangan kekasih...kasihan...

dalam zaman serba canggih ni manusia sering memepersendakan atau mempermainkan erti sebuah persahabatan....persahabatan bagi aku besar ertinya...xkisah la sahabat tu seorang lelaki atau perempuan....kata org, kekasih dtg dan dan pergi tapi sahabat... kekal sampai mati....percayalah sahabat lelaki lebih memahami hati lelaki yg boleh memberi nasihat dan pandangan tentang kaum sejenis mereka....tu salah satu sebab kenapa aku memlih lelaki sbg salah seorg dari sahabat baik aku....percaya atau tidak mereka lebih matang dan terbuka dalam memberi pandangan tentang masalah cinta...percayalah...kerana aku pernah mempunyai pengalaman itu....


Percayalah, Mempunyai sahabat Lelaki sama perasaanya dengan punya kekasih. so, xyah le sesusah cri keksih...hahahahhaaha.... mereka lebih memahami, lebih segala2nya.....dan mereka lebih senang diajak berjimba2 berbanding sahabat sejenis....

Meskipun statusnya hanya sebagai teman atau sahabat, tapi kebanyakan lelaki tak suka bila kita kerap memuji lelaki lain, terutama cerita tentang kekasih kita. Bagaimana pun, lelaki ni memiliki ego setanding gunung everest, dan tidak ingin mendengar lelaki lain lebih hebat dari dirinya. Ni hanya one cent of my pendapat...korang macamana...??? setuju dgn aku kah..?? :D

corat-coret ABPBH 2010

ABPBH 2010 dah pun melabuhkan tirai dgn gahnya mlam tadi....aku agak puas hati la dgn keputusannya .....walaupun xdapat tengok secara live...layan kat tv pun ok gak....dan kat cn aku just nak share coretan yg agak memorable malam tadi...

i. kalau taun lepas masa calon pelakon tv wanita popular diumumkan bila tyme nama fasha sanda diumumkan penonton menjerit 'booooooo'...mujur taun ni dia tidak dimalukan sama mcm last year...

ii. perasan x, masa nama ally iskandar n anna raffali diumumkan sbg calon kateri masing, xde sorakan langsung dr penonton?

iii. perasan x lagi, si zizan langsung jadi artis paling seram bukan lagi artis komidi lelaki abad ini, lpas je diumumkan sbg pemenang...;D

last sekali pling aku xboleh lupa tang part nih......aku rasa kalau dorg yg jadi host mau 3hari 3malam kot baru abis program nih....hehehehehe mungkin kalau diikutkan banyak lagi kot part2 menarik dlm ABPBH malam tadi...tapi ni je yg terkua dalam otaka ku tyme nih...maybe korang ada nak tambah...:D

01 April 2011

kisah klasik


setiap perancangan-Nya cukup kemas kan?? aku redha--> hati aku berkata yg sama ke...??? entah lah.....kata pujangga... kita hanya akan menyedari nilai sesuatu itu hanya kerana ianya bukan lagi milik kita...dan sekarang aku sangat bersetuju dgn kata2 itu...betullah kata orang, pengalaman mendewasakan kita.

jadi, aku membuka lembaran di bulan baru ini dengan sesuatu yg mampu mengimbas kenangan2 dlm episod kehidupan semalam....... secebis imbauan kenangan yang akan manjadi garisan serta pedoman untuk aku melalui hari esok .....

aku yakin dan sgt percaya yg setiap kejadian itu diciptakan dgn alasan...xkisahlah apapun alasannya.... kita kene terima akan hakikat itu.....harapan aku semoga setiap kenangan semalam akan menjadi pedoman untuk aku terus berjalan dan berlari mencari hari esok..... biarpun aku akan terjatuh aku tetap akan bangun kerana aku yakin malaikat2 kecil ku xkan pernah jemu menemani aku serta xkan pernah lelah menghulurkan tgn....

terasa cepatnya masa berlalu...dh masuk april pun....rasa macam baru semalam meraikan hari lahir aku....percayalah ini bukan entry apa2...hanya sebuah kisah klasik untuk masa dpan......

"Sampai jumpa kawanku S'moga kita selalu Menjadi sebuah kisah klasik untuk masa depan Sampai jumpa kawanku S'moga kita selalu Menjadi sebuah kisah klasik untuk masa depan Bersenang-senanglah Kar'na hari ini yang 'kan kita rindukan Di hari nanti... Mungkin diriku masih ingin bersama kalian Mungkin jiwaku masih haus sanjungan kalian " ~So7~