LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 December 2010

barang kesayangan...

sume org mesti ada barang kesayangan kan..???? Barang kesayangan merupakan benda, Bukan perasaan ataupun manusia.Jadi....barang kesayangan aku ialah..

i. kasut :)--> sgt teruja bila tgk n sebut pasal kasut.. xkisahla kasut yg org belikan @ beli sendiri. tp aku rasa dlm banyak2 kasut aku, aku plg sayang kasut vincci putih pemberian seorang kawan pada mac lps... aku penah terpikir untuk menyimpan aje kasut ni dalam mezium dl..tp bl pk2 blk....syg lak, byk cerita yg kasut nih simpan..punya sentimental velue gitu...eceh :-p --> ntah aku sayang kasut ni sbb mmg kasut ni dem nais @ sbb ada nilai tersendiri...entah le :(


ii.buku-buku, majalah, novel, @ ape2 ajhe bahan bacaan yg sewaktu dgnya aku akan simpan...walaupun hanya buku2 lama, byk kegunaanya buku2 ni sbnrnya...bila aku lepak2xde apa nak buat aku akan capai apa2 aje yg ble dibaca, walaupun dah 18 kali aku belek..:)

iii. hadiah dari kawan2 aku... xkisah la besar atau kecik...yg penting pemberian kawan2 aku....even pembungkus coklat & kotak Happy meal pun aku simpan cz pada aku ia boleh mengingatkan aku pada sesuatu...:) iv. simcard celcom aku ---> dkt seploh taun dah pakai s.card nih..tp dah expired bulan lps....sgt sedeyyy...T_T.. memasang hajat tuk mengupdate semula itu s.card... banyak memori s.card ni.... mengingtkan aku pada penghuni appartment perdana 2-209 & 2-409 hampir seploh taun lps..., sgt rindduuu mereka2 yg berada dalam lingkungan masa itu....:(. pling x ble lupa, org pertama yg tau no tepon aku dlu...masih elok tentang dia dalam ingatan aku nih......:)..apala agaknya khabar dia skung kan?????

v. baby aku.. ---> dah 3taun aku pakai...:),banyak jasanya nih pada aku...walaupun xnampak hebat pada mata org lain...tp pada mata aku 'beliau' sgt hebat...:). ramai yg cadangkan aku tukar aje baby baru, tp tahap kesayangn aku pd 'beliau' sgt tinggi.. xla kot.....tp aku plan nak re-branding 'beliau'....tunggu je la..:)

vi. wallet milk teddy aku...lau pun sebenarnya wallet tu dah koyak rabak aku tetap simpan laupun aku xpakai dah... 1st dompet yg aku beli... ia mengingatkan aku pada zaman remaja aku. Rasanya aku beli ni taun 2001,dkt giant s.alam sec13. stall berhadapan ngan kedai glases n RY saloon... tatau stall tu masih wujud atau x...dh lama xmenjejakkan kaki kesana...:)
korang macamana ...jom kongsi...:)

1 comment:

a n a s t a s y e a said...

banyaknya barang .. =)

p/s: Terima kasih kerana follow blog anastasyea dan tinggalkan link blog anda dekat entry Saya Nak Follow Blog Anda .. Sila Tinggalkan URL Blog Di sini!. Sebagai membalas budi dan menghargai salam perkenalan dari anda .. saya ikhlas nak follow blog ini juga. Selamat berkenalan dan happy blogging =)