LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

31 January 2011

pencurik xbertamadun

ahad lepas umah mak aku kat kg dgn 'jayanya' telah diceroboh oleh insan TOLOL bernama pencurik...dasar pencurik......TOLOL....!!!! ni 2nd time rumah tu dimasuki perompak....... selepas kali pertama xsampai pun seminggu lps...

mujur jugak famili aku xdiapa2 kan...klau famili aku diapa2kan...siap la ko pencurik a.k.a manusia xbertamadun...7 keturunan aku santau ko....biar ko rasa....!!!!
menurut mak, pencurik tu mengupil cermin tingkap kat bilik semayang...dasar manusia tak bertamadun....!!!!

cermin tingkap kat bilik semayang umah mak lebih kurang cam ni la..(sunmber : en. google)


aku rasa pencurik ni bukan jenis pencurik profesional...sbb aku kata pencurik tu xbertauliah sebab pencurik tu juz amik brg2 yg drg nampak je...1st tyme hri tu dapat 2 bijik HP ngan duit dalam RM 15 & 2nd tyme pulak drg amik sebijik HP ngn juz dapat RM 4.... ---> padan muka ko pencurik.....

For information, mak aku ni jenis simpan duit belanja hari2 kat tempat yg kita x expect org akan simpam kat situ...mula2, bila aku nampak mak aku smpan duit kat tempat tu..aku cakap gak kat mak..."apsal la mak simpan wit kat situ"...tapi bila bende2 cam ni jadi...aku pk balik...bagus gak mak simpan wit kat situ..hehehehehe...

semalam aku dgr umah staff nurse pulak kene paceh..aku rasa manusia yg sama kot.... haisshhhhhh...apa ala drg ni nak jadi...dah xde keje yg lagi berpaedah & x munyusahkan org lain kot....

setau aku mmg dah banyak kes2 pecah umah ni kat kawasan kg aku sjak dulu lagi....tapi cam xde apa2 tindakan drpada pihak2 yg berkaitan pun..atleast bagi enchik polis ke pantau kat tempat2 yg berpotensi tuk disamun....bg hukuman yg berat bia manusia xbertamadun bernama pencurik tu serik skit...xpun rejam je sampai mati manusia2 yg berotak tapi xberakal nih....

zaman kanak2, kenangan terindah...


bila ingat balik zaman kanak2 kita mesti kita akan tersenyum sendiri kan....indah kan tyme tu....tyme kita x pk ape2....yg kita pk hanya main, main dan main....seyes zaman kanak2 aku mmg aku xpk pasal studi pun...bila dh naik sek menengah baru aku pk la pasal buku n pelajaran nih...:)

ingat lagi dulu, macam2 permainan yg sempat ktrg main...antara yg glemer tyme tuh main ten-teng, main galah panjang, polis sentri, nyorok2 la, main rounders lagi, main nenek2 si bongkok 3 la...main beskal dari roda 4 injak ke roda 3 n bila dah superb tinggal 2 roda je...tyme ni mmg kaki tangan akan calar balar... jatuh beskal...tapi xkan ada perkataan serik..seronok lagi ada.... n paling best main kawen2... hahahaha...gatai x padan ngan kecik...:D

dulu lau xdapat ape2 kompem air mata jd senjata....pas tu kompem la dapat... paling x pun akan dapat cubitan dari si emak...rindunya zaman tuh, jugak insan2 yg berada dalam lingkungan masa tuh :D

tyme aku kecik2 dulu, kartun gaban n satria baja itam paling aku tgg....lagi best kalau dapat tgk dgn member2 seangkatan..tyme tu, mula la mulut si emak akan membebel panjang....marah kan kitrg yg dok asik melayan tv & main xreti waktu..belasah aje...budak2 la kata kan...apa ada hal..:)

tyme raya paling best...kami akan berkumpul kat satu tempat dan merancang operasi mengumpul duit raya..tyme tu 50sen dah kira besar..n mmg payah nak dapat RM 1.. kalau dapat mmg kami akan canang satu pasukan la jawabnya...hahahahha

tyme ujan lagi best....aku apa lagi, panggil jiran sebelah n pakat ngan abg2 aku berendam dalam tab semulajadi kat depan umah..lagi best kalau dapat bekubang dalam parit belakang umah...tyme tuh dapat sliding dr atas bukit trus masuk ke dalam parit balkg umah tuh mmg marbeles....giler bestnya....tapi lps tu trima la libasan maut dari si emak....aduyai....;(

tapi aku tgk budak2 skung dh xmacam zaman aku kecik2 dulu.....xde lagi main beskal roda 3, xde lagi kedengaran jeritan main polis enstri @ sorok2...xde lagi kedengaran nyanyian nenek2 si bongkok 3...... yg ada hanya nyanyian keyboard mendendangkan irama mengikut rentak sang pencinta...dak2 skung dah pandai berFB n PS bagai...advanced, kagum aku...

kalau nak cite mmg berkajang2 la jawabnya perihal zaman kanak2 ni...tapi mmg zaman kanak2 nih zaman plg superb yg kita ada...sok2 bila dah ada anak cucu bole la citer kat drg zaman kanak2 kita....tatau masa tuh wujud lagi ke ten-teng, polis sentri & yg lain2 tuh kan...:D

anep big day

congrate anep...aku tumpang hepi atas hari bersejarah ko...:)
selamat menempuh hidup baru.....sedey pun ada nih....bkn sbb aku tangkap chintha ngan mamat sorhang nih, tapi aku rasa aku makin tua plak.... ;(
sorg lagi kawan sepermainan aku, kawan sepergaduhan aku, kawan segala2 nya la, dah masuk ke fasa yg 1lg tuh.....tapi sayang & maaf aku xdapat melihat detik bersejarah ko tuh.... tapi taper, wiken ni akan aku pasti kan segala aktiviti aku akan aku hentikan untuk majlis manyambut manantu :)

pelamin : indah lagi menawan...paberet kaler aku nih...:D

sebelum akad : masih mampu menggontrol macho walau gelora di hati tuhan shaje yg tau...;)

dari sumber2 yg aku boleh percayai 4 or 5 kali lafaz, baru sang suami sah memiliki sang istri secara officalnya....huahuahua..dasyat sungguh... kompem yg kli ke -4 dan ke-5 tuh aneep dah berpeluh2 & gabra giler kan..???? dan aku kompem jugak mesti bride xsenang duduk tyme tuh......maklumla, sang suami xlpas2 melafazkan akad...:D

sah : setelah bergelar suami kepada istri...fuhhh leghaaa....;D

cam xcaya je anep dah jadi suami org...rasa cam baru semalam je main polis entri sesama...main galah panjang, main pondok2, main baling selipar bagai...ingat lagi kitorang meredah parit blkg umah aku, menyauk ikan katanya...last2 blik umah aku dapat libasan maut dr mak aku.... hehehehehe...kenangan kan sume tuh......;(

pepeppun, selamat pengantin baru untuk mu sahabat..semoga rumahtangga yg dibina kekal bahagia dan diberkati...Selamat menempuh alam rumah tangga....Semoga kalian bahagia dunia & akhirat serta m'dapat keredhaan Allah S.W.T dan memperolehi anak-anak yang soleh/solehah kelak.. :)

28 January 2011

FRIDAY !!!!!!!


yahoooooooo....jumaat lagi...!!!!!! syiookkknya.......dah lama tak bermalas-malasan bersama en.tilam....hehehehe..tapi wiken aku kali ni dah penuh terisi ngan jadual yg sungguh padat sekali...---> bueeeeekkkkk...:)...bilamasa pulak tyme nya aku nak bermalas-malasan nih.... errmmmm....xkisahla...janji jumaat muncul lg...hehehehe....terima kasih tuhan aku masih mampu menikmati jumaat MU...:)

kenapa ye ada monday blues n ada shining friday...hehehehehe...sebenarnya mmg kalau dalam putaran hari, hari jumaat la hari yg aku nant2...sbbnya....??? satu je...xde lain, sbb x sabar nak melalui wiken...dan kali ini wiken aku dah nampak bayang2 aktiviti yg bakal aku tempuh.... hehehehehe...apalagi hiking la....

kali ni Gunung Bunga Buah & wall climbing menjadi sasaran aku.... harap2 menjadi kenyataan la sgala rancangan aku tuh...:). 1st tyme aku nak join wall climbing ni... xpenah melalui pengalaman memanjat batu ciptaan manusia nih....mmg tringin pun...:)

selamat berhujung minggu blogger...cheerrrrsss....:)

27 January 2011

erti sahabat...

korg ada sahabat sejati....?? aku ??? entah ...tapi aku harap kawan2 yg ada dgn aku skrg sahabat sejati aku.....pada aku teman sejati ni teman yg sentiasa ada tuk kita walau apa pun keadaan kita......xkira kita sennag atau susah...kita gembira atau berduka.....dan aku harap aku juga akan menjadi seorang sahabat yg sejati seperti apa yg aku harapkan pada sahabat2 aku...:)
pada aku teman sejati ni macam minyak wangi.....walaupun dia xde dekat ngn kita tp haruman nya, sentiasa ada dgn kita...tak kan hilang...
sahabat sejati takkan lenyap krn waktu, takkan lenyap krn jarak, takkan lenyap walau kita berubah. Teman sejati selalu setia dan melakukan semua untuk kebaikan kita. Jadilah seorang teman sejati, maka kamu akan mendapatkan teman sejatimu. :)

25 January 2011

kerja gila


korg penah buat kerja gila x??? lau org yg kenal aku mungkin dorang tau...aku bkn jenis yg suka buat kerja gila nih.....tapi 1st tyme aku rasa aku buat keja gila dulu.... taun 2002 @ 2003 kot...n lps hr tu sampai hari ni aku masih belum buat sebarg kerja gila lagi...tringin gak...apa ea agak nya kerja gila aku lps 7taun menyepi...hehehehehe....

berbalik pada kerja gila aku dulu....mungkin xbrapa gila la pada korg yg biasa buat kerja gila nih...tp pada aku mmg kerja gila...bayangkan aku jalan kaki dr stesen KTM batu3 sampai ke apartment perdana sec13. shah alam--> umah aku duduk tyme tuh.....gila xgila jugak la... tyme tu pukul 3 @ 4pg kot...giler seram....gara2 nak sgt rasa sambut new year tuh mcmana... sekali, nah!!!!hambik ko.....

tyme tu aku berdua ngan ehem2, perjalanan yg ambik masa dlm 2jam kot aku rasa cam sekejap jew....hahahahaha...--> mula la aura gatai aku kua nih.... tapi mmg seyes seram...nak2 pulak byk anjing liar yg msih berjaga tyme ni....tapi alhamdulillah slamat gak sampai umah....pengalaman n kenangan plg berharga bg aku...

korang macamana..??? mst ada jugak kerja gila yg mmg gila xpenah dibuat org yg penah korg buat kan...:)

24 January 2011

bulan yg sungguh xproduktif


dah nak abis bulan ni....dan entry aku masih dibawah tahap beku......5entry aje....so kesian..... bukan apa, aku xsempat nak pk pun apa aku nak taip dlm blog ni ha....nak jengah blog kawan2 lain pun xsempat....sblm ni walaupun bkn stp aku aku berentri tp stp hari mst aku jengah stp entry baru kawan2 blogger...tapi bukan bulan ni......mmg senghhaalll la aku bulan nih...mental sekejap....tape2 ada lgi 8 hari kan??? :D masih ada waktu ni ...huhu...

idea oh idea....seyes otak aku beku sekejap bulan nih.....mungkin akibat bebanan kerja yg bertimbun tamau surut2...harap2 pas abis bulan ni tahap kebekuan aku dr segala hal pun akan ilang.... ngehhhhngeehhhhngeehhhhhhh...;D

bachelorette party

not so call party pun...juz aktiviti makan2 kami serumah...dah lama xbekumpul makan sama2. sebenarnya lama dah merancang, cuma xdapat waktu yg sesuai...ada je yg agenda yg xdapat dielakkan...lagi2 makcik terlebih gula tuh...sll bz...hehehehehe..so semalam, aktiviti yg dh dirancang agak lama terlaksana jugak....
sebenarnya kami 5org(roomate aku la nih, termasuk aku) kene sediakan menu masing2 untuk aktiviti nih.... hrrmmmm...awalnya mmg aku tatau nak masak apa....atlast aku pilih yg paling senang....puding telur a.k.a karamel telur. ni 1st tyme aku masak karamel.....hehehehe mujur gak menjadi spt karamel, n rasanya pun masih spt karamel yg aku pnah mkn sblm nih walaupun agak pahit skit akibat terlebih masak...bkn hangus okey...:-p hehehehehehe berbakat sungguh aku kan....---> masuk lif tekan sendiri jap. so, semalam mmg mcm2 menu...sume superb2...mmg marbeles la...nurul a.k.a iron lady dengan spiralnya, ani dgn pau instant danging & kacang merah, iza dgn sayur kobis tumis + nasik putih + ayam masak sos n dayah a.k.a makcik terlebih gula pulak buat koktail + kek pandan cap giant + kacang cap tangan.
so semalam seawal jam 815malam, kami memulakan aktiviti yg marbeles ni.....mmg hepi sgt... terima kasih korang sbb menjadikan mlm semalam malam yg marbeles....korg mmg terbaekk la... sayang korang sgt2...;)
seperti biasa bila ada aktiviti mst ada acara kegemaran aku kan....snap, snap & snap.... hehehehehehhe...acara wajib nih...family foto plg aku nnt2....lau gathering lps kami berempat kali ni ada 5org.....bertambah lg sorg ahli keluarga kami nih....;)
lps ni, tatau lg kita berpeluang gather2 cam ni lg atau tak kan...??? maklumla ada yg dh nak masuk ke fasa yg satu lg...hrrmmmmmm..xkisah la, atleast kita ada kenangan n penah melalui masa yg marbeles cam semalam kan..!!

21 January 2011

Gunung GAP - ulu semangkok

semalam seramai 23 pendaki tlah berjaya menawan GAP-Semangkok. giler lah....ramai dowhhhh....Gunung Gap dan Gunung Ulu Semangkuk merupakan dua gunung yang didaki melalui satu route. ala lebih kurang cam broga & tok wan gak le....Gunung ini terletak diantara laluan Kuala Kubu Baru, Selangor dengan Fraser Hill. Lebih tepat lagi kedu-dua gunung ini berada di Hutan Simpan Ulu Teranum diantara Selangor dan Pahang. Mental dowh aku semalam...bukan sebab tgk trek yg scary mary tuh...tapi dgn laluan KKB-fraser hill tu....seyes aku xble bla...mentall woooo.....so, pesan aku pda yg mabuk jalan bawak spare plastik bag siap2... takut nak termuntah plak dlm perjalan tuh.....nak benti kat tepi jalan korg jgn brangan cz mmg jalan dia kalah ular kene palu.... :D

Landmark permualaan route kedua gunung ini adalah Rest House Gap. Rumah lama gaya kolonial ini mempuyai satu papan tanda Rest House GAP yang jelas ditepi jalanraya. Starting point berada diantara Rest House Gap dengan deretan kedai usang ditepi jalan utama. pendakian bermula jam 1030pg dan sampai di puncak gap lebih kurang dalam 1130pg...treking trus mancanak dari awal pendakian...so, bersiap le dr segi mental dan fizikal..:D

Tapi treking ke puncak semangkok agak santai le, mmg leh layan joging. so, dari Gap ke semangkok aku amik masa lbh kurang 2jam 30mnt...tp lau korg layan joging lagi cepat le sket sampai puncak....ni aku santai2 siap snap2 pic lagi...:D tapi trun mmg sekejap jew, aku ambik masa dlm 1jam 45mnt. malas la cite lg....jom layan picca...;D

landmark : rest house GAP

rest house ala kolonial british...sayang dibiarkan usang...:(

view yg sempat dirakam sepanjang dlm perjalanan KKB - fraser hill...demmm canteeekkk ;;)

titi gantung.....sempat gak sementara menunggu member2 yg lain...

cam cover album kan...:D

cantikkan ciptan TUHAN....tapi sayang semalam berkabus...so, xdapat le tgk view dari puncak...kuciwa gak la...

berjaya menawan puncak GAP....kat cn jugakla tempatnya si Fitri hampir mental & berputus asa, mujur jugak ada resque dr si mizie..... terbaeekkk dari ladang

meneruskan perjalanan ke puncak semangkok...kembali bertenaga dgn bantuan buah anggur terbaeekk dr ladang mizie......tp xde muka scary pun naik batu tuh...:-p

hiking up..

treking

ni la puncak semangkok 1350m dari paras laut... kecik je xleh naik reramai...so nak pose kene ikut turn...hehehehe

ni juga puncak semangkok laluan ke sebalah kiri... ni leh duk santai reramai....1345m dari paras laut....

so korang apa lg...jom layan hiking...:)

12 January 2011

'KARMA'



Buat baik berpada-pada
Kata org tua
Buat jahat jangan sekali

Engkau takkan rugi
Mulia dibalas syurga
Dosa 'kan sensgara
Ini hukum karma...

~ HUKUM KARMA-WINGS~


korang percaya tak KARMA..???? pada dasarnya karma adalah sebahagian daripada kepercayaan agama Hindu. Perkataan 'karma' bermakna 'tuhan'. Hukum karma adalah kepercayaan bahawa yang baik dibalas baik, yang jahat dibalas jahat, semasa seseorang itu masih hidup di dunia ini.

Hukum Karma berbeza daripada ajaran Islam kerana bagi penganut Hindu, Hukum Karma itu hukum yang berlaku di atas dunia ini. Maka setiap musibah yang menimpa seseorang di dunia ini diyakini adalah balasan kepada kejahatan yang telah dilakukannya. Mengikut fahaman Hindu, musibah adalah hukuman daripada Sang Karma (tuhan) disebabkan seseorang itu melakukan dosa.

Hukum Karma tidak serasi dengan konsep 'dugaan' dalam Islam. Dalam Islam salah satu fungsi musibah adalah sebagai dugaan, makanya orang-orang yang baik, malah nabi-nabi sekalipun ditimpa musibah. Tidak mungkin penderitaan yang dialami oleh nabi-nabi adalah hukuman dari Sang Karma.


~sumber : en. google~


pada aku 'karma' tu bukan punishment tapi lbih kpd wake up call utk menyedarkan kita pada apa yg kita dh buat sblm ni....tapi dlm masa yg sama...aku tetap percaya stp apa yg kita buat akan mendapat balasan......mmg klau diikutkan setiap ape jugak perbuatan yg kita buat, xkira baik @ buruk akan mendapat balasan kan...!!!! cuma bila & macamana bentuk balasan tu je kita xtau.....'can't wait to watch when what goes around comes around and smacks them right in the face! - unknown..~ ' ---> jahatkan ku...;(
atau mungkin ke org2 yg menpunyai sifat dendam je yg percaya 'what goes around come around' nih...dan boleh ke klaus ni diambil kira sebagai karma..???

apa plak gunanya pepatah melayu 'kita tuai apa yg kita tanam'.... sama je kan maknanya.... kalau yg kita semai tu benih kebaikan baik la jadinya cam tu la sebaliknya kan..:)
ape2 pn aku tetap percaya - what goes around come around...n aku sntiasa pegang kata2 tu smpai hari ni....hidup ni sbnranya mcm cermin kan..it's reflek back to is what u r...if u are luvin, frenly & helpful, the world will be luvin, frenly n helpful to u...

09 January 2011

TABUR lagi..

pembuka untuk tahun ni, BUKIT TABUR WEST lagi....BTW, FYI, bukit tabur ni ada 2 bhgian, satu west n satu lagi east. yg berjaya kami tawan semalam bhgn west. teringin nak tawan bhgn east, tapi belum jumpa kaki lgi yg betul2 superb bahgian sana...:). dr cerita yg aku dgr bhgn east lebih mencabar, lebih curam dan segalanya lebih dr bhgn west...bl la aku berpeluang kesana...teringin betul......okey, semalam phia, intan, iza, nurul, aku, dayah, faris, apis, azhar, khairul, hafez, lot, burn, heyri, adi dan kamel (xde dlm pic coz jd tukang snap) telah berjaya menawan puncak tabur untuk kali ke-2, dgn penuh bergaya...hehehhehe.....seawal jam 9pg--> awal la sgt :-p kami dah berkumpul dikaki bukit tabur...membuat sedikit regangan & memohon dipermudahkan perjalanan pada sang PENCIPTA......serta sesi paling best....family photo...:)......so, let's picca tell a story... layannzzzz....:)

kaki bukit tabur : masing2 berwajah kental sebelum menyusun gerak ke puncak tabur...:)

berlatarbelakangkan klang Gate & pun cak tabur east : xde muka cuak pun....semua superb...;)

rock climbing : incik kamel sedang berusaha manuruni batu...agak serem...seyes...

Pose sambil climbing : masih sempat memberi pose menarik walaupun sedang cuak melihat batu2 yg sungguh cerun :)....terbaeeekkkkk:)

climbing : kat tabur ni mmg banyak batu batan...kene bersedia panjat n trun batu...kene sgt hati2 n fokus pada step kita cz lau kita slh langkah bahaya woooooooo.....kiri kanan gaung...:)


tabur east : ni la puncak tabur east yg dikatakan lebih segala2nya dr west.....bila la agaknya aku dapat menawannya :)


ni la kenindahan & ketengan yg kami carik2...x rugi join....:)

kanak2 ribena : memasing cakap kejuuuuuuu.... :)

ni puncak tertinggi tabur..subhanallah...demm nais kan....sangat hijau..tak puas duk kat atas nih...:)

juga dipuncak : masyaAllah.....canteekkk sungguh ciptaanMu....:)

masih dipuncak : masyaAllah.....4 gadis berlatarbelakangkan pokok2 hijau yg aku tatau spesis ape...mungkin jugak rhu @ bonsai...ntah la.....canteekkk sungguh ciptaanMu....:)

sang ular yg digangu privasinya : terserempak dgn sang ular yg sdg asyik mengawan dalam perjalanan trn ke starting point. mujur juga 'mereka' x mengamuk kerana hak privasi mereke diceroboh.....huhu

so, korang apa lg...jom hiking...next week ada undangan menawan Gunung yong blar, gunung G7 tertinggi di semenjung.....tapi sayang aku xdapat join .... seyes sedeyyyyy T_T... kene pegi wedding anne n wadi next wiken....xble xpegi....marah kawan aku be-2 ni nnt....:) jgn risau anne-wadi sya pgi wedding korang ;).....taper la...org kata, xlari gunung dikejar kan...:)

06 January 2011

ngeteh punya cerita

sekadar gambar hiasan. ihsan en google

ngeteh ni dalam bahasa Jawa lebih kurang sama maksud ngan pekena teh. tapi sbnrnya maksudnya lebih luas, xsemestinya pekena teh je, bleh jd Pekena kopi ke, milo ke @ ape2 la dan makan2 jugak.
neway, bkn pasal bahasa yg aku nak kongsi sekarang ni...tapi pasal apa yg berlaku semasa mengeteh semalam. BTW, selalunya lau xde pepe hal, aku ngan college rajin gak mengeteh sambil bergosip slps waktu kerja, saja nak kongsi2 cerita pasal apa2 yg berlaku hari tu @ hari2 sblm tu...:)

ntah mana asal usul cerita ktrg, tetiba kak zie cerita pasal ex-girl suami dia... masih simpan picca katanya (pic reramai la--> lau pic be-2, aku rasa mau ada yg kene smack nih ;-p)...yg si azam n kak afni pun masih elok kata mereka menyimpan stp gambar kenangan dgn ex masing2....seyes aku kagum ngan korang... cz aku xmampu wat camtu...aku xde jiwa yg kental cam korang. seyes aku cakap sume gambar aku ngan ex-boy aku dlu, aku dah gunting2... bukan sbb aku marah, mungkin sbb sangat kecewa tyme tuh....:( . satu picca je tinggal (picca reramai--> aku xsampai ati nak gunting cz ramai kawan aku ada dalam tuh...) dan sekarang picca yg satu tu la jadi 'wallpaper' bilik aku.... hikhikhiik....

tetiba mode bertukar kepada tidak menentu.. dan secara tetiba jugak aku tringatkan dia lagi.... hurrmmmm...apa la khabar dia skung kan.... :-? ---> angin sipadan & angin bum-bum, sampaikan salam ingatan aku pada dia ye..!!!

asyik duk layan prasaan yg sedang kacau, roti yg di order juga sampai... thanks GOD...!!! lalu aku makan dgn penuh selara, sambil bertukar kepada topic yg lain.... boring la cerita pasal ex nih..... ala2 mode sentap gitu....xbest kan....

kawan2, ptg ni, esok, lusa, tulat, tonggeng, terbalik, apa ntah lagi aku tatau...lau ada kesempatan kita mengeteh lagi ye...:)

03 January 2011

hari pertama

N3 pertama aku untuk taun 2011 ni....cool kan....hahahahahaha :-p

walaupun hari ni dah hari ke-3 untuk taun 2011 ni, tapi merupakan hari pertama berkerja untuk taun ni.....bosan petala bumi kelapan sungguh kerja hari ni....maklumla hari isnin kan....ala2 monday blues gitu. ngantuk plak tuh...ramainya staff amik cuti hari ni...masing2 amik cuti cz nak anta anak skolah. walaupun anak dah masuk tingkatan 2, tetap gak nak guna alasan anta anak g skola.. hehehehe...ada ke patut...xpatut sungguh...hehehe....:-p

yg aku ni, agak2nya bila la berpeluang nak amik cuti cz nak anta anak g skolah kan......??? mesti marbeles melalui pengalaman tuh...:-p ----> tetiba aku excited petala langit kelapan, xsabar nak lalui sume tuh.....hahahahahaha ntah ape2 ntah aku nih.....===> ketuk kepala sndiri laju2... dusshhhdusshhhdussshhhhh...;)

cz ramai yg cuti hari ini, tetiba mode terus di switch on kepada mode ala2 santai, malas nak kerja.... dah le ngantuk gara2 melayan 'you're beutiful' malam td.... ni pun ala2 nak duk bawah meja dah ni....gile ngantuk.....tapi malam ni nak sambung lagi layan drama nih.... syiiiookkk wooooo dan esok mungkin aku akan bermode sama....:)

otak pun dah pk nak balik aje.....:D nak hadap tilam n bantal....tak puas bermanja ngan mereka malam tadi, mana taknya waktu tido semalam dh dikorbankan tuk mlayan pacik2 yg sangat 'jelita' kat atas tuh....;;)---> baru hari pertama weehhhhh, xbersemanagat langsung...!!!! cane nak lalui lg 362 hari lagi ni...harap2 sume nye berjalan dgn baik sprti yg kita harapkan kan....:)
ape2 pun selamat menempuh tahun 2011 dengan marbelezz & slamat berkerja dengan rajin blogger...:)