LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

30 November 2010

n3 xbertajuk...:)

mlm tadi lama berborak ngan 'AKIRA TORIYAMA' a.k.a sophie khir...... byk kisah yg kami korek mlm tadi...1jam 22 minit 17saat... satu pencapaian hebat kan...huhu..dari kehidupan kami skung, 3 taun dulu, tentang permata yg kami cari2, tentang semuanya la..... mengorek rahsia aku mlm td....hebat tul...hahahahahaha....

betul kata org jarak dan sempadan bukan penghalang untuk kita berhubung kan....aku di bandar anggerik manakala dia di kota singa.....--> bila kita nak berghatering ni sophie oii.....rinduuuuu aku kat ko....:)

rindunya masa dulu, rindu malaikat2 kecil aku dulu, rindu masa2 ketawa & menangis bersama, pendek kata rindu semuanya tentang masa lalu....aku ingin bertemu dengan 'mereka', ingin bernostagia bersama, mengenang kenangan bersama. kalau la blh kan.....!! :(

dan kalau aku di bagi kuasa, aku sgt2 ingin menyatakan pada dunia, betapa bermknanya insan bernama sahabat juga malaikat2 kecilku pada aku..x kira dimanapun kalian, aku sangat sayang kalian... kalian segala2nya bagi aku....:)

29 November 2010

seminar

kene pegi training....ala bencinyaaa...........dh le g tau last minit, replace org lain lak tuh...... n part plg best, ada kene mengena ke training tu ngn aku..... 'YOUNG EXECUTIVE SEMINAR 2010'...isshhhhhkkkkkk sjak bl lak post aku di naik taraf sebagai exec level...x paham tul....yg lagi aku x paham apsal lak aku yg kene replace...apa dh pupus ke umat manusia yg berposition exec kat kilang nih......taksuka..taksuka..taksuka......tp nak wat cene.....lau mmbebel 18 kajang pun aku akan tetap kene pg jugak lusa....

pada aku mmg satu pengalaman baru nih....leh blajar banyak bende kat sana nnt... selain dari timba ilmu kat seminr tuh aku akan blajar memantapkan ilmu goerafi aku nih... :( :)

26 November 2010

aku benci ujung taun

lau org lain ujung taun la bulan plg best, bulan holiday, bulan cuti panjang, bulan Year end sale, mcm2 lg event di promote dlm bln ujung taun nih.......pada aku...huh x best nya...aku plg benci ujung taun...macam2 bnde kene wat.....bugdet la, year end gift la,action plan la, ISO audit la, mcm2 lg la....
tapi lau xbuat aku nak buat apa lg...dh mmg keje aku...hehehehhehehe..:)
Dan bila datang je ujung taun satu bende ni xkan terlepas ..... AZAM.....hrrrmmmmmm apa ea azam aku tuk nxt year....aku rasa tiap2 taun pun sama je azam aku......tp satu je yg aku pasti taun dpn umo aku b'tambah lg 1 angka....huhuhu......makin tua aku...mst mkin byk soklan cepu emas yg menyampah tuh.....'ida bl lg nih', 'xsabar nk rasa nsik myk ida',uissshhhhh mcm2 lg la.......dan yg mampu aku lakukan....dengar je la.....tebalkan je la tinge aku nih...n taun dpan aku rs nak tebal kan lg 8inci...hahahahahahaha....
apa pun....selamat datang December followed by 2011 n selamat tinggal 2010...banyak kenangan manis pahit yg aku cipta sepanjang taun 2010 nih....n ada gak achinvenment yg aku dpt dlm 2010 nih......aku harap bende2 yg x best tu aku jadikan panduan untuk aku melalui hari2 mendatang......aku nak jadi lebih matang, aku nak jadi yg terbaik cz aku tau aku xsmpurna, aku nak jd segala2nya, yg penting aku xnk lg membazirkan airmata tuk bende2 bodoh yg menyakitkan hati.....aku tanak bazirkan umo aku lgi.....aku nak bayar balik masa 3taun yg dah aku bazirkan sblm ni...rasa rugi sgt.......

25 November 2010

MODE : demam sesema...

masih dalam mode 'tidak menentu', hehehehe...bkn ape....2 ari lps demm teruk aku..n skrg masih batuk2...seksanya.....mujur jugak ada adik aku kat umah...leh tlg serba-serbi...huhu..........buatkan serba serbi tuk aku.....masakkn dinner + lunch, ingtkan tyme mkn ubat, event pakaikan aku sock...nggeeeeee...... ---> bkn sll aku nak manje2 ngan adik aku yg sorg nih,,,,heheehehhe.....terima ksih gak wat teman serumah n seopis yg ambik berat...hehehehehe... --> trima kasih TUHAN mengirimkan malaikat2 kecil itooo....

Doc pesan elakkan mnum air sejuk sekejap...mmg aku elakan, tapi tuk bbrapa mnt je... hehehehehehe.....dh doc kata sekejap,,,,ok la tuh....:)
Demam kali ni aku xrase sebak lg, cz banyak malaikat2 kecil yg temankan aku, layan aku...manjakan aku....hehehhehehe:)

skrg masih batuk2 lg.....kejap2 ohok ohok...kejap2 uhuk uhuk....seksanya....tyme2 cam ni la baru btul2 tringat kat mak abah ngan famili & ingatkan TUHAN.....tyme sakit ni la rasa DIA dah tarik sikit2 nikmat dunia yg DIA pinjamkan kt kita... so,pesann tuk diri sendiri & teman2, sentiasala bersyukur dengan nitmat kurnianNYA.... ---> semoga kita tergolong dalam golongan insan2 yg sentiasa mensyukuri nikmatNYA...amin...:)

23 November 2010

slamat hari lahir aku...:)

23 November 1983 merupakan tarikh kelahiran aku. huahuahua,,...tua dh upenye aku nih...... aku akui, aku tak ingat aku lahir dalam bulan berapa jika mengikut kalendar bulan-bulan Islam. Namun, itu bukan penghalang kepada aku untuk membuatkan aku berfikir mengenai umur aku yang semakin lama semakin meningkat ini.----> mkin pk pasal umo ni makin tua aku rasa....tp banyak bende @ azam yg aku belum capai lagi....

Kadang-kadang orang yang tidak disangka pun mengucapkan selamat hari lahir kepada kita. Walaupun mereka mungkin dapat mengambil maklumat itu dari akaun fesbuk, namun, daya dan usaha mereka untuk mengucapkannya kepada kita patut dipuji dan dihargai. Setiap ucapan selamat tu pasti buat aku terharu.....lg2 ucapan tu dtg dr insan2 yg sgt rapat ngn aku......trima ksih atas stiap doa yg kalian titipkan buat aku pada hari ini...somoga segala doa kalian akan berpanjangan & di makbulkan ALLAH...amin........terima kasih & tahniah buat Ishak Saad & Siti Mariah Kasim atas kelahiran anak permpuan sulung mereka 27 tahun yang dulu.

20 November 2010

entah....

dh lama aku x mengupdate sebarang sesuatu dlm 'kotak hati' aku nih..:)...hehehe ermmm....stat mgg lps stu2nya adik pompuan aku duk ngn aku kat shh alam...sementara nk tgg practikal kt cn kene ambik lesen kerete dl...atleast asok2 aku xyah le ambik anto dia nk g keje...;)hehehehe...mlas tul aku nih...:">
bgs gak dia duk ngn aku atleast ada someone berborak ngn aku sblm aku tido, ada gak org kemaskan baju2 aku yg bertimbun tuh---> bkn nsll pn...,ada org sambut aku pas blik keje...;)---> bestnya & plg best ada org ngaji dalam blik aku pas smayang magrib ---> rajin btul adik aku ni ngaji..berbza btul ngn kkak dia yg sorg nih..mlu aku...:">
apa pun hrap adik aku hepi n selesa duk ngan kakak dia yg agak 'nakal' ...hehehehehhe

15 November 2010

sebenarnya aku..

sbnrnya aku ingin ketawa, sbnrnya aku ingin tersenyum, sbnrnya aku ingin bahagia, sbnrnya aku ingin sglnya....ermmmm...tamak ke aku, hanya krn aku ingin memiliki segala kebahagian hidup itu....mmg tangisan, airmata, kedukaan & kekcewaan tu sebhagian dr seni kehidupn..tp apa makn kehidupan kalau hanya untuk meratapi kesedihan kan....
kalau segalanya tentang bahagia, hidup kita xkan ada serikan....hidup tanpa warna....segalanya mendatar....sgalanya kita dah tau kesudahannya....mesti boringkan....:)
pa yg aku merepek ni...entah lah aku pun tatau...yg aku tau aku hanya ingin senyum, ketawa & bahagia & aku ingin menyahkan segala kesedihan & manusia spt kalian yg mmbuat hati aku bsedih....==> bkn aku benci kalian, aku hya tak ingin peduli tntg hdup mati kalian ==> kejam ke aku, ===> aahhhh....kalian lg kejam membnuh hati & preasaan aku....aku hnya ingin menikmati hidup aku....aku ingin bahagia....

14 November 2010

retro theme ...????

apa nak pakai ni...BTW opis pat aku kje akan wat annual dinner tgh bulan depan....well, retro theme.....otak aku trus blank...mmg ada idea nk pkai ape....tp mana nak cari....ada ke kedai yg jual baju2 old skool cam tuh....huh....hampess tul la....Annual Dinner comittee siap spool email mention that baju jenis cane ble pkai yg jenis cane xble pakai....n akan didenda kalau x mgikut tema. wah...!!!akai ada ka depa ni....kami mai bukan nak tayang baju la...kami mai nak makan...dah nama pun dinner...ada aku kisah biaq pi la aku nak pakai lagu mana pun..... ===> lau aku marah mmmg akan kua slang2 lagu ni....xkisah la etnik mana sklpun...huhu

12 November 2010

hiking or house warming..????

lama x menulis sesuatu di ruangan ni...huhu...aku sdg berbelah bagi...sdg ala...benci la....cam ne nih....hiking is my passion....house warming lak abg aku weh......lau xpegi dia kata plak nnt.....tp dh compem kehadiran tk hiking lak......waaaaaaaaaaaaaa......mencinya,,,kene wat kputusan cani.....asal nya aku plan nak g umah abg aku sblh pg....n tghr leh la aku angkat kaki gerak ke genting.....pastu br aku tringat...aku yg aku nih buta geografi....cane nak g umh abg aku sdgkan umah baru dia aku x penah g lagi....nak g cane.....terpaksa la polo abg sulung aku...tp lau aku polo dia pun aku nak lik cane..cz aku mmmg buta sebuta2nya psal jalan2 di muka bumi ni....huaaaaaaaaaaaaaa.......bencinya...:'((

10 November 2010

hargailah cinta

cinta adalah anugerah buat setiap insan....tp xsemua mampu mengecap bahgia..cinta terlalu luas maknanya...dan terlalu besar risikonya...ia dtg bersama bhg & kdg2 bersama derita...

betullah kata org, cnta pertama plg bmakna, w/pn penggntinya datang silih berganti, tp cinta pertama ttp kekal dihati..kta xkan mmpu mamadmkan namanya..melupakan raut wjahnya, suaranya, gurau sndanya, glak tawanya. kngn2 begitu akan kekal di ingatan & akan muncul disaat2 yg x terduga...

aku yakin,hampir setiap org pernah punya pegalaman cinta pertama kan..?? begitu juga pengalaman dalam gagal bercinta...Kegagalan cinta pertama jauh lebih sakit daripada cinta-cinta selepasnya. jd, jgn terlalu mudah untuk jatuh cinta buat kali pertama, sebab yang pertama ini biasanya lebih menghiris sekiranya tak kesampaian.
Usah terburu-buru untuk bercinta, dicintai mahupun mencintai. Bersabar dengan pilihan anda, pilih dengan syarat.

Jangan takut untuk mengatakan tidak sekiranya dia tidak menepati ciri-ciri yang anda mahukan.
Hargai cinta, mahalkan sikit harganya, agar apabila kita merelakan ia dibeli seseorang, 'seseorg' itu akan tau menghargainya.

09 November 2010

nak bg hadiah apa ea...???


salam blogger...:)aku nak mintak pendapat korang....hadiah apa ea nak bagi untuk 'frenship day'... BTW...aku bercadang nak buat 'frenship day'ngan sbhgn malaikat2 kecil aku...laupun frenship day dah lps...ni frenship day kami...hehehehehe n kami bercadang untuk bertukar2 hadiah...pokoknya sekarang aku tatau nak bagi hadiah ape.....yg ada dlm kepala aku skung foto frame @ jam tgn n aku bercadang nak buat puisi/sajak dlm kad kecik tuk setiap org..korang ada tak idea yg agak best nak bagi ape.....tlg aku....idea2 korang sgt2 aku harapkan...:'( aku nak something yg long lasting, sampai ke hati dan something yg nais...

terima kasih in advenced tuk korang yg membantu...:)

08 November 2010

bertemu kekasih lama...apa korang akan buat..???

kalau diberi peluang berjumpa kekasih lama korang apa korang akan cakap n apa yg akan korang buat..???? @ mmg xde niat n xberharap langsung berjumpa dengan bekas kekasih....atau mungkin korang ada pengalaaman terjumpa secara tak sengaja dgn ex-gf/bf korang....mmg betul msing2 dah ada hidup sendiri...nak jadi kawan pun kene pk banyak hati....kene jaga hati pesangan msg2 kan....

kalau tye aku sndripun aku berbelah bg....hati kata ya minda kata tidak....dan kalau diberi pilihan aku lebih rela berjumpa hanya di alam maya dari bersemuka....sungguh...xsanggup rasanya....pernah sekali dl lps bebrapa taun 'dia' muncul semula.....aku ingat lagi masa tu aku sdg bersantai2 dirumah....seseorg mengetuk pintu rumah...xsangka 'dia' muncul depan mata.....prsaan aku..usah tya la....rasa dunia berhenti sekejap.....dan lps aku tutup je pintu...aku menangis ===> bende yg aku paling benci lakukan....mujur tyme tu ada teman yg memberi sokongan. kak ita ===> aku sgt rindu kakak...walaupun dah 6 taun berlalu aku rasa macam br semalam je melalui babak2 tu......mmg wlaupn aku jmp org lain slps 'dia', tp 'dia' xpernah padam dalam diri aku....dan skrng aku telah & masih sendiri dan khabar yg aku trima dia sudah mengacapi bahagianya berumah tangga ..:)

mmg betul, pertemuan & perpisahan tu bkan ketentuan kita.....tapi kenapa mesti bertemu kalau hanya untuk berpisah...===> malawan takdirkah aku....tidakkk....


ngantukkkknya....l-)

ngantuknyaa.....kalau la dapat bantal n tilam skung ni....alangkah indahnya...huhu....nak2 plak tyme2 lps makan ni....;'((
kepala aku sedikit ting tong gara2 tidor lewat semalam.....gigih benar aku menghabiskan novel rembulan berdarah semalam..sedar2 dah pkul 0200 pg.....sudahnya terpaksa la tahan mata kala ini....huh...bila la nak kul 1730 ni.......xsabar nak blik, nak qada' tidor semalam...huhu....tapi penyakit carik sendiri..nak wat cane...terima jela....janji aku puas...hahahahahahaha..

04 November 2010

coffee perasa black pepper

dah lama x berentry tentang malaikat2 kecilku.....kali ni aku nak cerita tentang sbhgian kecil dr mereka...

bila tringat blk aku ketawa sndr tp pk2 blk kesian pun ada......huhuhuhu nak dijadikan crita malam tu aku, Norhidayah & Muharani telah dengan bebrbesar hati menerima pelawaan Nurul Adziyah tuk melaburkan duit beliau pada pakcik kuning a.k.a McD tuk kami.....besshhhnye...mkn pree...huhu...semoga beliau di murah rezki aminn.....

ceritanya bermula jeng jeng jeng......sesampai je kat pacik kuning tu aku nrul & dayah terus je ke kaunter tuk membuat pesanan mankala ani mengecop tempat plg strategik buat kami ==> konon la...:p

macam2 le kitarg order, maklmla org banje.... :)) ktrg sume mnm air sjuk n beger...si muharani ni plak order la kopi panas ngan bubur ayam n siap beger lg ===> ishkkisshhkkisshhkk mkn xpadan ngan badan padahal sekeping je ---> ani jgn marah ye...hehehehehehehe

korang penah minum x coffee perasa black pepper..???? hehehehe...coffee ni ani je yg terer buat...hahahahahahaha....dgn kompiden muka slamber cipan beliau telah mengoyakkan kertas black peper itu lalu menuangkannya kedalam --> ingatkan nak tuang dlm mangkuk bubur rupanya.....hahahahahahahahahahaha....dalam kopi dowwhhh.....kami apalagi...memberi pandangan blurrr sesama sendiri then...terburaila.... kahkahkahkahkahkah....kasihan sungguh beliau terpaksa minum coffee prasa baru yg beliau cipta sendiri.....sadiskan....kesian ani....tapi xpela....sesekali mnm kopi prasa pedas pesalahnya ;)

03 November 2010

bencinya prasaan nih

seyes aku sedang sgt benci prasaan yg sdg aku alami skung nih.....aku tanak menangis lagi...aku tamau..aku tamau.....semakin aku benci semakin semua prasaan yg aku benci tu datang...kenapa ya....!!!

semoga ada kebahagian & kegembiraan di setiap langkah ku.....

01 November 2010

selamat datang november...

november datang lagi...patut ke aku bersedih...kerana takan ada lgi 'seseorang' yg akan meraikan hari tu bersama aku .....errmmm...tak...aku takan kalah dgn perasaan aku nih...aku nak cheer up....chill.....aku nak hepi...sumenye bermula dari hati aku kan....kan aku penah berentry 'kita akan jd seperti yg kita ingin jd' dan aku jugak penah berentry dgn mcm entry yg aku kira semuanya sebagai inspirasi untuk aku trus hidup... biarlah 'seseorang' itu takkan ada untuk aku...sekurang2 nya aku masih punya malaikat2 kecilku buat menemani aku sepanjang perjalanan hidup aku...aku akan cheer up...aku akan happy....aku akan HIDUP BAIK-BAIK...:))