LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

30 April 2014

May

Selamat datang may

Bulan baru
Harihari baru
Moga ada jiwa baru

#selamat ulangtahun kelahiran buat kamukamu yg meraikannya dalam may taun ini

Takdir

Aku bukan tuhan
Separa tuhan pun bukan

Aku bukan pemilik takdir
Bukan jugak penggubal takdir
Yang boleh aku ubah
Aku tukar jalan ceritanya

Aku hanya mengikut
Apa jugak takdir
Yg dah tertakdir untuk aku

21 April 2014

Kota Melaka #apaGila

Ini idea gila.!!!! Plan asalnya hanya makan sate Hj. Samuri Awan Besar, entah dari mana tiba2 ecam duk menggebang pasal cocunut shake. Dan aku dgn yakin trus mnyuarakan hasrat ke Melaka pekena assam pedas, air kelapa goyang jugak berlibur di pantai Pangkalan Balak.

Memandangkan plan makan sate td hanya aku dan ecam, aku mencadangkan untuk mngajak sekali si elly. Ahh tak sangka hasrat gila kami di sambut baek elly jugak ryna yg kebetulan terperangkap dlam hujan di sri kembangan.

Berbekalkan baju kerja siang td, dengan pakej siap tak sempat mandi kami mamacu pergi ke kota belanda.alahaiii mujur jugak aku dah biasa travel taimtaim macam ni. Tapi hazab jugak la mata ni kan.

seawal jam 6pg kami dah sampai di pantai pangkalan balak. Sementara menunggu terang, permintaan mata, kami tunaikan dulu. Landing ajher mana port yg di rasa selesa.


Kalau sebelum ni, aku hanya berpeluang melihat dan mendengar kehebatan air kelapa goyang pekan klebang, kini aku berpeluang menikmatinya sendiri. Rasanya mmg heaven la kan. Sumpah sampai hari ni aku masih terasarasa kehebatan campuran air kelapa jugak ais krim ini. Haila...

Satu je yg aku agak frust....tak berpeluang mrnikmati assam pedas yg menjadi bualan orang tu. Tak pe..esok masih ada kan..mana tau ada lagi ideaidea gila ke Melaka lg lepas ni.^.^

Memandangkan badan dah tak boleh nak bendung rsa penat, ke pangkal jalan adalah idea terbaek. Ke pangkal jalan hala kami setelah seharian di kota melaka.

#selamat menakluk kutub utara buat Ryna..kecikkecik cili api kan..!

jerangkang #revenge


waktu takkan menunggu
dan memori akan kekal terbuku

liga super #JDT vs PKNS

lama rasanya tak lakukan apaapa aktiviti blog lately nih. nak kata sibuk tahap cipan tak de la pulak. hmmmmm... jin apa la yg dah rasuk aku kali ni. 

Berkesempatan melawat tapak blog nan hado ni, aku gunakan sebaiknya. kali ni aku nak share crita 2minggu lepas. aku berpeluang menyaksikan liga super live dari stadium Shah Alam JDT menentang PKNS.

Mcm selaluselalu, bila taim aku turun padang menyaksikan perlawanan bola, bukan perlawanan yg aku teruja nak tatap. tapi aku lagi teruja duk melihat gelagat ultras yg tak pernah lelah melaungkan lagulagu semangat untuk pemain.

tapi menonton bola live kali ni agak lain. mana tak nya, si Azam berjaya men JDT kan panyokongpenyokong Gergasi merah Kuning, Red worrior jugak pasukan tok gajah. Apa ada hal. 1 Malaysia kata. Tak kira apa pun bendera yang kau pegang, kawan takkan berubah jadi lawan. semuanya terbukti di sini.



Macam aku kata, bukan perlawanan bola yang aku duk tunggu dengan teruja, tapi selain pasukan sorak pasyukan, ni adalah salah satu cara aku berkumpul dengan kawankawan yang susah di ajak lepak larut malam dek kekangan waktu.

17 April 2014

Tak gampang

Menjadi kamu tak seenteng menjadi aku. Mari pakai kasut aku. Jadi kamu tau. Aku tak segampang imaginasi kamu.

12 April 2014

satuduakosongempat


ini tarikh nostalgia
tarikh tanda ingatan
tarikh aku mati

02 April 2014

Lena

Kelap kelip
Bukak tutup
Mimpi tak bertandang
Manamungkin
Tanpa lena