LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 May 2017

Penghujung sya'aban

Di penghujung sya'aban 1438
masih sama
pergi kerja
balik kerja
isnin ke ahad
pagi ke malam
tiada beza

moga ramadhan yang bakal tiba
menjanjikan sesuatu yang berbeza
Selamat tinggal sementara Syaaban yang mulia
Selamat datang Ramadhan yang penuh Berakah

24 March 2017

Buku lagu

Zaman kanak kanak kau tak cukup colour kalau kau tak de buku lagu atau buku biodata ni. aku ingat zaman aku dulu je yang main buku lagu buku biodata ni. Zaman anak buah aku yang lahir pasca melinium ni pun ada ok. Siap ada buku fesyen lagi. mujur ajher bukan buku resepi. Aku nak mintak copy la kalau ada jugak.

Otak terus melayang kezaman kanak-kanak aku saat melihat buku lagu anak buah aku ni. Mana taknya, aku pun ada buku sama macam ni jugak dulu. Zamanzaman kumpulan feminin exist 4U2C spin nana tangah top taim tu. dalam buku lagu aku memang penuh lagulagu diorang ajher la. Siap ada acahacah band sebab minat giler dengan exist dulu. sekarang kawan acahacah band dulu semua dah jadi mak. kenangan betol ^.^

23 March 2017

09 March 2017

Tabura Food Junction

Jauh makan malam aku malam tadi. Macam Shah Alam Subang dah xde tempat makan hipstur yang sampai Wangsa Maju kau suggest. Aku pun on ajher la dah nanti kalau mintak aku yang bg tempat takde aidea lak nak ke mana. Layan kan ajher la. Lagi pun bukan selalu. sesekali ubah angin apa salahnya kan. 

Menunggu order nak sampai macam tunggu durian belakang rumah nak luruh. mak aihhhh...naik cramp perut tahan lapar. Sampai je order depan mata terus sambar. Masingmasing senyap menikmati hidangan. nak sgt kan!!! ^.^

Cubalah.!!
 

19 February 2017

Mini gathering gadis semasa @Rizqin Steamboat & Grill

Gathering kecilkecilan penghuni 090507 dulu. Tanpa Dayah dan Ani memandangkan masingmasing sibuk ber anak Kecik. Rasanya last gathering macam ni tiga tahun dulu kot. Kalau di kira jarung jarak yang memisahkan keberadaan kami boleh je nak gathering harihari. Tapi dek kekangan masa yang tak penah nak cukup, walau dekat mana pun tetap susah nak berkumpul. Maklum la sebahagian kami dah ber title ibu dah isteri.

Kali ni gathering kami di Rizqin steamboat. First time cuba tempat ni. OK la dengan harga yang di tawarkan. Susah nak jumpa steamboat & grill dengan harga kurang RM 20 kan sekarang ni. 

Apapun selamat maju jaya untuk kawankawan semua..ada masa kita bergathering lagi. Mana tau lepas ni perancangan ke Pulau Kapas di perkenan kan Nya. In Sya Allah :)

17 February 2017

JOKI

Dah semua nak ber'joki'
Agakagak joki apa paling laku keras lepas ni

aku tertunggutunggu 'joki' Maki
boleh kirim kan makian tru orang tengah
aku tulis teks makian
kau makikan untuk aku

10 February 2017

Kerabu sare

First time makan apatah lagi tengok. Only in Klantan ni. Sempat juga bertanyakan orang tempatan di situ, katanya kerabu sare ni atau nama lainnya kerabu rumpai, makanan wajib jumpa taimtaim keramaian macam kenduri kendara.

Rasanya boleh di terima tekak. sedap juga. Kalau korang berkesempatan ke negeri Cik mek Molek jangan lupa carik kerabu ni. 

Asah reket jumaat malam


Sekarang aku dah ada aktiviti tetap malam sabtu setiap minggu. At least takde la malammalam aku duk baring ajher mengalahkan OKU kat rumah. Sebenarnya, aktiviti ni anjuran sukasuka kawankawan opis Iza. Bukan nak tengok skill pukulan atau smash sape paling power pun. saje sukasuka bakar lemaklemak tepu tu sikitsikit. mana tau esokesok boleh kurus.

Mujur jugak genggeng Iza ni otaknya merengmereng belaka. takde la aku segan segan ayam main dengan diorang ni.  Pukul ajher taim bola tangkis mai mengjengah.

Meh doakan aku istiqomah je laaa... ^.^