LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

30 June 2014

FunFair Katanya

Lepas makan malam semalam, kami memandu tanpa tujuan. (memang yg memandu seorang je, tapi yg berkata 'ntah' bila ditanya mau kemana kami ni lah). Ntah macamana si alep duk menyebut Funfair bila ternampak spotlight menari di udara.

Jadi abg azizi selaku pemandu memusingkan stereng ke destinasi. Alahai. FunFair apakah ini. itu ayat pertama yg keluar dalam otak aku bila mula menjejakkan kaki di sana. yang ada hanya si penjaga kaunter dan beberapa pengunjung aku aku boleh kira dgn sepasang tgn aku. Tapi bagus juga sebenarnya. takde la kau duk berebut beratur.

Selepas duk memusing keseluruh pelusuk "FunFair' ini, kami sebulat suara memilih untuk masuk ke rumah hantu dan memandu kereta langgar. Bagi aku yang dah masuk 3series ni permainan yg semacam ini bukanlah sesuatu yg mengujakan. Tapi sesekali nak hilangkan beban hidup apa salahnya.

Tapi kami berpendapat sama yg rumah hantu tu sangat mengecewakan bila takde langsung elemen seram di situ. Rumah hantu apa cenggini. Ceh! tak sempat kami nak menjerit dah sampai ke penghujung. Alahaiii....duduk sendirian dalam opis aku lagi menyeramkan kot.

Apapun, aku tetap berseronok dengan keseronokan yang wajar di situ. sesekali layan karenah kanakkanak ribina dengan aktiviti senghal otak cenggini tak salah kan. Atleast aku punya pengalaman merasai keseronokan di sini.

27 June 2014

Lata Naning Edisi Lepas Gian

Sebenarnya Plan ke Lata Naning ni kami decide 30 minit sebelum kami bertolak ke sana. Asalnya kami bercadang nak memanjat Gunung Nuang. Tapi dek kerana antara kami berempat si Alang punya hal yang tak dapat di elakkan, trip Nuang terpaksa di cancel kan di saat akhir. 

Aku yang sememangnya mengharap akan ada aktiviti penutup sebelum Ramadhan duk mencuba nasib memancing si Ecam mengajak mengerah minda memikir destinasi memanjat kami. Entah macam mana duk terkeluar idea ke Lata Naning.

Memandangkan kami dengar memang akan ada kawankawan yg akan ke Rajah malam tu kami menjadi lebih bersemangat. 

Seawal jam 4 pagi kami dah tercongok di Kaki Gunung Rajah. dan lebih kurang jam 5 pagi kami memulakan pendakian. Lain macam lak rasanya bila alam masih gelita dan hanya kami berdua saja yg meneroka meredah gelap. Seram sejuk pun ada. Tapi kami kuatkan semangat kerana tujuan kami murni.

Besoknya sebelom tengahari kami dah bergerak semula ke starting point untuk pulang ke pangkal jalan meneruskan kehidupan bertamadun kami.
 

Tak sangka pulak dalam perjalanan pulang, terserempak dgn Mady & Fara yang menuju Lata Naning. memang selain menikmati Superbnya puncak Rajah, Lata Naning antara penarik juga bagi penggemar aktivit air. Sumpah!!! sejuknya, heavennya, alahaiii...memang melambai2. Jadi memang tak hairan kenapa penggemar aktiviti air menhabiskan hujung minggu di sini.



Maka, begini lah tamatnya aktiviti pecah lemak sebelom Ramadhan aku. Semoga akan ada Edisi Pecah lemak selepas Ramadan pulak lah yer. insyaAllah. Selamat Berpuasa geng!!! ^.^

12 June 2014

tak tahan!

tak tahan melanda jiwa


fikir
lama
diam
Mimpi

menanti marikh jatuh ke riba
heh!

10 June 2014

Fynn Jamal - Biar

sumpah lagu ni buat aku tacing. buat aku sebak. sebak dalam makna sebak yang sebenar. 'ingatla kawankawan tak kan selalu ada tyme kita luka'



#aku share ambik dari page si kematz