LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

28 June 2011

positif attitude


Fuhhhhhhh!!!!! selesai sudah in-house training tuk 2hari nih......mmg marbeles....kali ni aku join +ve work attitude, sama macam kebanyakan training2 yg kita biasa hadiri...bende2 basic kehidupan akan diterapkan dalam training nih....cuma kita xamalkan ajhe...

btw, sebenarnya kebanyakan nya kita dah tau...cuma kita xpraktikkan ajhe.... bukan aku nak kata training ni xbagus..mmg bagus.....coz pendekatan nya berbeza....mungkin dari segi penyampaian...org kata, apa yg kita dapat akan lebih berkesan atau kekal kat minda kita kalau kita lihat sendiri daripada kita juz baca kan.....

mmg banyak bende yg aku dapat belajar dalam program selama 2hari nih....aku belajar menjadi lebih positif dalam hidup tak kira apa keadaan sekali pun....terima seadanya apa juga yg TUHAN dah berikan dgn rasa syukur...insyaalah...dan dgn tiba2 aku rasa sgt bersetuju dgn kata2 Hlovate dalam Rooftop Rant...dia kata 'life well or life hell...u choose.....' betulkan....!!!! pilih la jalan mana pun yg kau rasa betul untuk hidupkau...kalau kau rasa A tu betul terus kan.....macam sebaliknya.....semunye terletak pada diri kita :D

dan aku bertekad mermula saat dan ketika ini aku akan belajar menjadi lebih positif dalam menilai kehidupan......dan kawan2 tolong ingatkan aku kalau2 aku terlajak dari landasan positif itu.....

23 June 2011

kuih apam pisang



tetiba aku teringin benar nak makan kuih ni....seingat aku dah agak lama emak xbuat kuih nih...last dulu zaman aku kecik2...bayangkan la.......tapi hari ni entah kenapa aku tetiba terasa nak makn kuih ni plakkkk.......

aku ingt lagi dulu...emak salu buat kuih nih tyme makan petang kami...perrrrrghhhhh.. nangis weyhh aku ingat balik kesedapan rasa kuih nih....... kompem next trip balik kg aku mintak emak buat kan kuih nih....nak tgg aku yg masak mmg tak la......:P


tetiba imaginasi2 yg xmasok akal bermain dalam pikiran aku......kalau la aku ada sayap tyme nih..mmg aku akan balik tyme ni jugak.......jmpa mak sambil merengek mintak mak buat kan kuih nih...:D

21 June 2011

'Mereka' mengajar aku tentang warna....


kalau dulu hidup aku hanya ada hitam dan putih....tapi sekarang segala jenis warna muncul satu persatu dalam hidup aku...serius, bila dikenang kembali trasa sgt ruginya kerana aku lambat mengenal akan2 beribu warna dalam hidup ini.....

ya..mereka yg bergelar malaikat2 kecil aku xpernah jemu mengenalkan serta mengajarkan aku tentang indahnya warna pelangi...nyamannya warna hutan serta mereka tidak lupa akan damainya warna laut....

masih belum terlambat kan....!!!! ---> mungkin....:d
semoga masih ada esok buat aku....dan aku xkan sia2kan harapan malaikat2 kecil ku yg ingin aku terus belajar tentang indahnya warna ini........

terima kasih TUHAN atas pemberian 'little angel' itu... Terima kasih juga kerana tidak jemu memberi tiap kali aku meminta....bila mana aku perlukan kekuatan kau tak pernah jemu memberi walau dgn apa cara sekalipun....Terima Kasih TUHAN memberi aku peluang untuk terus melihat indahnya warna.....

17 June 2011

layan KL gangster

Rabu lepas aku and antarabandar clix berkesempatan menonton KL GANGSTER....mmg xplan awal2 pun...tetiba muncul idea mau nonton......aku MOJ je...tara hal punyaa....tapi cian jugak che' nor xdapat join layan muvi kali nih...BTW, B4 this mmg aku ngn che'nor yg duk beria menapak ke Summit USJ duk cari tiket..Tapi nasib xmenyebelahi kami.....tiket habis plakk......so rabu tu mmg si che' nor xjoin....yela wanita berkerjaya kan......

so, petang tuh aku, fitri, abg mie n azam duk gigih memanjat tangga jusco bukit tinggi berharap akan ada tiket buat kami kali nih....luckly kami dapat seat....

Sebenarnya aku xberapa gemar filem2 shamsul yusuf ni...xkisah la dia yg arah atau dia yg belakon....ye la kekadang filem dia meleret2....bosan okeyyyss....Berbeza dgn filem nih, xde langsung unsur2 cintan cintun okeyyyy....bukan aku xsuka bab2 nih...tapi kalau bab ni bagi kat keluarga yusof mau aku tido dalam panggung tuh...;p

Daripada 5bintang aku bagi 4.5bintang tuk filem nih...mmg layan...watak utama mmg benar2 hidup tapi pada aku watak zati kalau derk pun xmencacatkan keseluruhan jalan...........watak zizan pulak mmg benar2 jadi....bila ada zizan aku xrasa aku sdg layan filem gangster...cam tgk rajalawak pun ada...mana xnya.....bila muncul ahje zizan seisi panggung dah
duk bantai gelak....tu blum lagi dia berkata2.....mmg haru......watak hero n adikya jgn citer la...mmg style...ada gaya tersendiri.....salute la....

pada korang yg masih belum menonton filem na, pa lagi.....mmg xrugi okeyyyyys layan filem nih....:D

13 June 2011

Gunung batu puteh

berada di Ketinggian 2130 meter (6990 kaki) dari paras laut mmg heaven...BTW, ni gunung tertinggi yg penah aku tawan setakat nih.....trip yg memakan masa selama 3h2m di barisi oleh nama2 hebat pada aku....huhuhu...so, line-up untuk trip kali nih abg Sham Castello, kak Syida, Zul, Man, kak Amalia, fairuz, Ajam, Cik Midge, Zamri, kak ana, kak Eija, Saleh, Khairun, Ale Super, Fahmi, Rafiq, Zairul, Fitri, Wadi, kak shila n aku la...:D

seawal jam 10.45pagi kami dah memulakan pendakian kami ke gua azan....kami diberi sedikit taklimat tentang laluan yang bakal kami tempuhi dan meminta perlindungan dari PENCIPTA sebelum memulakan langkah...


diawal pendakian kami kami diiringi oleh anak2 ini.....nice kan...:D

laluan yang agak santai memudahkan perjalanan kami....dalam lebih kurang 1jam ajhe kami dah sampai di sungai Y....perrrggghhhhhhhhh...rasa nak tiruk la kalau ini macham.....mmg xtahan...tapi mengenangkan yang perjalanan kami jauh lagi...kami lupakan ajhe hasrat murni tuh...tape..nnt pulang guna laluan yg sama ape...:D


meredah sungai Y untuk ke seberang....

Kalau td, kami melului laluan mudah tidak kali ni ...trek mula menunjukkan taringnya....perggghhhhhhhhh 90darjah okeeyyyyyy....mmg pewai....so, bila jmpa trek macmni biasa la....mmg slow down la aku.....kalau laju jugak mmg pagok la jawabnya...baik aku ikut ajhe la rentak kaki aki ni....


trek layan......

Boleh dikataka 95% trek ke kem side Gua Azan mmg hazab....dan kini aku mengerti kenapa gunung batu putih dikatakan mempunyai trek yg bakal membununh jiwa para pendaki lemah seperti aku...;p

setelah lebih kurang 6jam 30minit melalui pelbagai laluan hazab, akhirnya aku sampai jugak ke kem side gua azan ni......memandangkan ada lagi kumpulan yg awal sampai...so bila aku sampai mmg tinggal landing ajhe la jawbnya....



Gua Azan....'bilik penginapan' kami selama berada di sini...:D

Bermalam di dalam gua mmg pengalaman pertama bagi aku....sejuknya, sampai ke tulang hitam okeyyyyy....berbumbungkan bongkahan batu serta 'berkarpet'kan ground mmg layan....sgt heaven....!!!! malam kami di ceriakan dgn celoteh abg sham & boiy...pada aku si boiy mmg menghidupkan suasana...bayangkan, dari awal pendakian sampai la ke kem side tpak kami bermalam, mmg mulut dia xberhenti berbunyi..ada ajhe cerita yg nak di kongsi...dari pengalaman peribadi...sampai la ke artis pojaan hati....sume kua..layan kan ajhe...

besoknya, kami meneruskan pendakian kami ke puncak Batu Puteh...pendakian yg memakan masa hampir 5jam sgt layan dgn trek yg sgt hazab...dari awal pendakian sampai la ke puncak mmg trek mancacak....mental, pewai, paghok...mmg sume cukup....



kami berlatarbelakangkan puncak batu puteh..nun yg berkabus tu matlamat kami...jauh lagi okeyyyy...pewai jap...

semakin hampir ke puncak semakin Heaven perasaanya.....sejuk je..nyaman sekali...semakin hampir kami disajikan pula sgn pokok2 yg berlumut....perrrggghhhhhhhhhh sannnteeekkkkk sangat...nak pulak jelas kelihatan di kiri dan kanan kami pemandangan yg marbeles.......layan pemandangn jap sambil kaki melangkah agak slow menuju ke destinasi...perjalanan yg memakan masa hampir 5jam berakhir bila kami terlihat beirut di puncak batu puteh.... Dejavu...!!!!!



kami di puncak....6k++ kaki dari aras laut...

Siri pendakian kami belum selesai di sini......kami trun semula ke starting point lebih kurang jam 1045pg pada ahad paginya...kali ni matlamat utama kami adalah untuk beraksi tiruk meniruk di Sungai Y...perjalanan trun yg agak santai kerana laluan menurun di sepanjang trek....kami mengambil masa lebih kurang 3jam untuk sampai di Sungai Y...dan aksi tiruk meniruk pun bermula di sini...:D



dah macham kanak2 riang semuanya..:D

dapat meremdah kaki sekurang2nya kat sini mmg heaven....perrggghhhhhhhhh...nikmat dunia nih...:D dapat melayan trek batu Puteh mmg heaven.....so, apa lagi.....lajak la ke sana sementara berkesempatan....mmg awesome.....!!!

Taman negara Kuala Tahan

berkesempatan menjejakkan kaki ke felda kota gelanggi mmg heaven.....walaupun aku sememangnya dilahirkan sebagai anak felda tapi perasaannya tetap lain....ye la...kat felda soeharto salunya aku pulang untuk melepaskan rindu yang membara pada family tercinta...di sini pulak lain ceritanya.....

sebenarnya aku xplan pun nak menjejakkan kaki ke kota gelanggi apatah lagi ke taman negara nih.....sumenya gara2 si makcik kerengge ngan si ikan paus biru...hampesss punya teman...ada ke patut dorg lajak drive trus ke bus station tuk membeli tiket ke sana.....tapi okey gak laa...hehehehhehe lau tgg aku mmg aku xkan laaaaa....

so, ptg sabtu tu mmg aku dgn rasa ketakutan lagi keresahan menunggu bas...maklumla dh lama wooooo xnaik bas.......seram sejuk okeyyyyyyyy....alhamdulillah bas yg aku naiki sampai dgn jayanya di pekan jengka....

sok nya..... pepagi buta lagi kami dah bersiap sedia nk menjelajah ke taman negara....lau dah namanya gila lensa kan....kat ceruk mana pun ko layan kan....hahahhahahaha...macam tu jugak la ceritanya dgn makcik2 kat bawah nih...pantang nampak org angkat camera.......trus kasi pose.....

apakah dua beradik tu...tatau apa yg berat.......atau mungkin si tukang snap mmg choiiiiii....;p

3YL...berlatarbelakangkan gunung ganang...

kami dah sampai Taman negara kuala tahan.....chek in dulu...

snap, snap dan snap...:)

so, di sana kami bercadang untuk melalui jambatan gantung atau canopy walk.......bila dorg sebut ahje titi gantung aku dah telan ayaq liuq....gulllppppp....!!!!! dugaan apakah!!!!! layan kan ajhe la,.....what to do....! untuk sampai ke canopy walk kami perlu meredah sg.. peerrrrggggghhhhhh aku rasa ni kali ke-2 aku merasai goyangnya berada dia atas bot slps di pulau bumbum dulu...korang pegang kuat2 tau...t jatuh mlayang bak papan lapis plak......pesan brader yg berdiri di bot tuh...:D

chek in lagi.......pantang jmpa sign board kan korg nih...:D

tiket ke canopy walk....

sedia untuk bergerakk...haisshhhhh sapa la yg jalan terkedek2 nih....sampai jammed laluan tuh....;p

sign board lagi......wajib la kami pose di sini...:D

pulang ke pangkal jalan....round2 sekitar sunagai dulu....

dah puas duk pusing2 satu taman negara tuh kami decide pulang ajhe...tapi kalau diikutkan mmg xpuas pun...hehehehehehe....ye la aku xberkesempatan naik ke bukit kemasik kot nama dia...org kata dr puncak bukit tuh kita leh nampak puncak Tahan....... mmg aku mengidam nak tawan tahan nih...bila la agak nya dapat menawannya .....

dan dalam diam aku memasang angan2 untuk kesana lagi...bukan untuk repeat canopy walk...tapi menawan puncak tahan...:D

Gua tempurung

sebenarnya hajat nak menjelajah gua tempurung nih dah lama terpendam,.. cuma kali ni baru hajat terlaksana....awalnya kami 5YL berhajat ke sana sebelum ani bertukar status ke XYL...tapi apa kan daya.......

alang2 dah sampai ke Malim Nawar meraikan majlis ani & din, trus lajak je gua tempurung yang sekangkang kera ajhe dr rumah ani. layan ajhe la walaupun hanya 4YL je yg meredah gua tuh.....mesti nurul meraung bila nengok kami menngedixxx kat gua tempurung ni.... hahahaha...


tugu tanda...:D

fokuskan mata...cuba lihat apa yg terbentuk di situ...:D


di sini juga......cuba fokus...


pintu gua ...selamat datang...:D

berada dalam gua nih, perasaanya sgt heaven...cumanya bagi aku yg agak seram akan ketinggian perlu menapak dgn penuh hati2....giler weyyhhh......bila ternampak ajhe tangga yg perlu kami lalui trus pewai okeyyy.......giler tinggi...tapi dek kerana mengenangkan yang aku mmg teringin ke tempat2 macam ni aku layan kan ajhe....lama kelamanaan perasaan seram tu hilang dgn bantuan abg guide yg tak jemu berceloteh itu dan ini tentang gua nih....

rupanya macam2 bentuk yg kita akan dapat nampak dalam gua ni hasil daripada bentukan batu batan disini...dari bentuk monyet, wanita mengandung la...tikus mondoknya la...osama laden pun ada okeyyyy...yg kita tak pernah terfikir pun sebenarnya...:D

so, hari tuh mmg kami menapak hingga ke tangga terakhir...tapi sayang la, xdapat nak menyusuri sungai di bawah gua tuh...kata abg guide yg kami panggil abg halim...kalau kami nak ke laluan sungai tuh kenala mai awal sket......laluan ke sungai tu hanya di buka sebelah pagi sahaja dek kerana memakan masa yang agak lama untuk sampai ke starting point semula...

may be, next tyme aku akan ke sini lagi , ingin merasai extreamnya menggunakan laluan tikus di bawah gua tuh....mesti sangat heaven....

sempat lagi menggedix berlatarbelakangkan gua tempurung sebelum mentata babaikan pekan gopeng..

tabahnya kamu

"Siape pn ngn 'A', dea tetap kwn ak gak n sntiase doakan kbhgiaan mereka....(^_^) "

aku jmpa statement ni dalam laman sosial milik si 'Akira Toriyama' ... seyes aku kagum ngan mamat sorang nih..hebatnya dia...kalau aku mmg sebut nama pun aku xmau.....tapi berbeza lak dgn kamu nih....

tapi sebenarnya kalau diikutkan hukum alam...xguna pun kita berdendam bagai..lepaskan ajhe dgn tenang......

Tapi kamu yg pada aku berpersonaliti menarik, mudah mesra dengan orang, lembut & berbudi dan yang paling penting kamu selalu positive orangnya..kami kawan2 kamu pernah pelik dengan sikap kamu yang tabah. walau apa pun keadaan yang berlaku, kamu mampu tersenyum & tenang melayan mesra kawan2.

aku slalu berdoa walaupun aku xmampu menjadi setabah Siti Hajar atau sekuat siti Khadijah..aku ingin setabah kamu.......tapi bagaimana kah caranya....:-?

dan kamu membuatkan aku berkata 'tabahnya kamu...---> aku ingin setabah kamu....:|'

08 June 2011

rani & Din's big day

sabtu lpas mmg banyak undangan perkahwinan yang aku terima..dari rakan sekerja, rakan pencinta alam jugak rakan serumah...oleh kerana mmg dah awal2 si ani duk canang akan majlis perkahwinan nya maka aku decide ke majlis dia ajhe.....

so hari tu, aku bersama 3YL (ina, iza & dayah) pepagi buta dah gerak ke Kg. Malim Nawar untuk meraikan pengantin baru nih.....around pukul 11pg kami dh berada di tempat kejadian..... kami bernasib baik kerana masih belum ramai lagi tetamu tyme nih......so sempat la gak kami perposing sakan kat atas pelamin pengantin nih....dah kalau hantu lensa berjumpa lensa...mmg haru la jawabnya....hahahahhahaha....hambikkkkk...


'banner' yang setia menyambut kedatangan tetamu...


pelamin seperti dalam angan ku...euuwww.....;p



eh2..malu2 plak din nih...entah sjak bila la jadi pemalu...;p



last shoot....just married...:D


lpas nih xde lagi ani yg rajin kami sakat kat umah tuh...coz dia sorg ajhe yg ala2 manjhe terlebih....xde lagi ani yang duk merengek hari2 dek krana kepenatan menapak tangga ke tinggat 5...xde lagi ani yang salu mengejutkan kami pepagi hari setiap isnin jumaat coz dia sorg ajhe yg akan kua awal setiap hari.....apa pun untuk nai din...selamat menempuh alam rumah tangga ani & din....semoga ikatan yang terjalin akan berkekalan hendaknya...kami sentiasa mendoakan kebahagian kalian..aminnnn

03 June 2011

farewell yg sarewell

isnin lepas clix2 antarabandar duk meraikan fitriyah si kerengge sereti krn nak berhijrah ke kuantan katanya....tapi sampai ke hari ni dia masih lagi disini ---> di counter si macik Boss la tuh.....anak kesayangan boss la katakannn....;p

tak kisah la kann...mungkin rezki si kerennge mmg kat sini...pepepun malam tu mmg lebam sakan le mereke berkarokkk...

plan asal nya berkaraoke sambil mengucapkan slamat tinggal pada si fitri, bertukar menjadi parti sarewell si fitri...hahahhaha mmg sarewell pun...apatah lagi bila 6org ni bergabung mmg mentall kuasa kuda la jadi nya...

so, line-up malam tu...aku, fitri si kerengge, azam ikan paus si pabak pinggu (kecelaruan sebenarnya dia nih...:p), che'nor si mak pinggu, abg mie yg belum ada gelaran yg match, n redza si papan lapis...

malam tu tu seawal jam 830 malam kami dah tercongok menanti di pintu masuk neway...hape ke langsat le lambat sangat si papan lapis ngan ikan paus si bapak pinggu nih....xsampai 15 mint muncul jugak pakcik berdua tuh....abg mie...!!! hrrrmmmm masih tersadai di opis.. kerja lebih masa katanya...:D

dannnnnn.....aksi2 sawan lagi menghoyan pun berlaku....:D

6clix (termasuk si tukang snap) yg mampu mengegarkan KLCC....huahuahuahua...;p

kan dah cakap.....tu baru kua sawan siput tu....lagi lama nanti kua la sawan wonderpet depa...:D


raja itu malam....sore abg botak ni bisa membuat malam ku jadi berbintang2 dowhh....nak2 pulak dia nyanyi lagu peberet aku...:D


sore makcik ni pun boleh terbawa2 dalam mimpi okeyyy...tapi mimpi ngeri la....bluueeekkkkk...
penat je kami mengeluarkan air mata meratab hiba pemergian fitri si kerengge itu malam....xjadik resign..!!!


gigil seh dgr dorang tarik high note.....tgk le muka che'nor tuh..merah2 sampai menahan urat kentut..si redza plak nasib xterkeluar je anak tekak dia tuh....hahahaha


back-up singger terbaik alaf ini...sebenarnya azam si ikan paus tu x bleh nyanyi kalo xde back-up singger seperti kami membantu.....:D

ambik mood lagu bulan cinta....kene gelek sket baru masyuuukkkk....:D

kalau dah namanya gila kuasa ko dh xlarat nak nyanyi pun ko masih xnak lpas mic tu kan...xbagi chance langsung....:'(


kalau dah namanya gila lensa...kat mana pun jadi kan korang nak posing...:D


selain melalak sampai lebam kat neway ni ko jugak boleh makan sampai buncit okeyyyy...xde had...pilih je la ko nak makan ape...tapi buffet set sampai kul 10malam ajhe...lpas tu ko ambik la plak set ala cart...okey ape.....nak2 pulak kalau dah namanya perut stokin mcam si azam tuh --> mati aku kene smash balik lpas nih...:D
memandang kan memasing dah lemau kami decide pulang ajhe walaupun si che'nor masih bersemangat waja memegang mic sambil bergelek.....mana taknya jam tangan masing2 dah mencecah angka 1.30pg....

so, malam farewell yang sarewell mmg benar2 sarewell bila si fitriyah hassan xjadik berenti....

Air mata semalam


emak pernah berpesan walau sebesar mana pun dugaannya...hadapi dgn tenang....mak pesan lagi menangis xdapat membantu menyelesaikan apa jua masalah....betul ke...!!!aku sll menangis dek kerana masalah yg selalu datang bertimpa2...selalu juga menangis dek kerana mengingati jahilnya aku dalam menilai erti kehidupan dulu....

tapi hari ni aku termenung menimbang....air mata saje xcukup untuk membetulkan kekhilafan juga mneyelesaikan kekusutan.... tapi Ketika kita tidak melihat bentuk emosi lain yang lebih baik untuk menyalurkan perasaan, kita boleh saja menangis kannn!!!!.

Menangis xbererti kita lemah jiwa. percayalah rasullah penah cakap 'Air mata ini adalah kasih sayang yang diletakkan Allah dalam hati setiap hamba-Nya.' tapi aku tetap ingin berpesan kepada diriku akan pesan emak dulu....Jangan menangis duhai anakku.... sabar lah duhai anakku...Tuhanmu maha adil dalam hal ini.

pesan emak sentiasa aku peggang agar xde lagi air mata kegelisahan hari ini dan esokk..:)

02 June 2011

menghoyan ke PD

bila menghoyan datang, sume kerje gila bleh tercetus di akal....hahahhahaha....sabtu lps aku, fitri si kerengge sereti, azam si ikan paus biru yg mengeluarkan air dan abg mie yg belum kami dapat gelaran untuknya menghoyan sampai ke PD...mmg kami xplan pun nak ke sana...idea datang bila duk lepak di port ngeteh biasa....mmg asalnya macam2 tempat yg kami nak jejak...jeram la, bangi la, kg soeharto la, sampai nak ke penang pun ada.....at last kami pilih PD...

petang tu aku sajhe la ayat2 che' nor si mak pinggu tu, mana la tau kan nak join menghoyan ke PD....hempehhhh.......makan dalam aku dowwhhhhh dgn reply msg dia......mcm tu laaaaa.......:)

so around pukul 8malam trus gerak ke PD.....sepanjang perjalanan mmg masing2 menghoyan le....xkira jalan jauh ke dekat bila clix2 ni berkumpul mmg jahanammm le jawabnya..... perjalanan yg memakan masa lebih kurang 2 jam tu berakhir bila kami tiba di pantai teluk kemang....agak happenning la malam di sanaaa... nak2 plak ada konsert retro ke apa ntah malam tuh....

kami dah sampai cn....check in jap...:D

kat pasar malam pun sempat posing..mmg giler lensa..:D

ni la pasir sawah sunggala...:D

halamakkk mana ada org snap pic berlatarbelakang kan tanda batu PORT DICKSON.....:)

so merayau2 jap mencari kalau2 ada menjual FM....sebenarnya antara kami si azam tu je yg gila FM..tatau macam mana plak si kerengge n aku leh terjebakk... hahahaha.. finally mmg jumpa FM yg dicari2.....

dah dapat apa yg kami cari2 tyme tuk mengisi prut lakkk....so kami ke kg sawah sunggala mencari port2 best tuk dinner slps duk merayau kat pasar malam sebelah petronas...finally si azamm ---> (blueeeekkkk) decide tuk makan di kedai makan sebelah bundle......apa kes ntah.....;p

Lebih 2jam jugak la kami di pekan PD tuh....mrayau2 tanpa tujuan...bukan salu pun dapat tyme giler menghoyan cam nih...salu nya hanya sembang najhisss ajhee.....tatau knp kali nih menjadi plakkk.....

so, mmg kalau jalan malam kat pantai mmg ko xkan nampak apa la melainkan lampu2 kapall dan bayang2 korg sendiri....tapi aku yakin lau dpat pegi tyme siang., nak2 plak waktu petang mmg sgt heavennn kaannnnnn......:D

serius dh genap setaun x ke PD....tp rasanya mmg xde perubahan pepe pun...sama je macam PD setaun lepass.....xkisah la...tp pada aku, dpt menghabiskan masa kat tempat2 yg macm ni mmg heaveeennn.....;D