LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

29 April 2011

pass- yellow part4 : KEA Farm vs Tanah Rata

menghabiskan weekend di negeri berhawa agak dingin ni mmg melets......macam2 kita boleh dapat kat sn......presaannya mmg heaven....!!!!!


walaupun sebenarnya tarikan utama kalau kat cn Ladang teh, tapi sebenarnya aku xberkesempatan pun nak melawat ladang teh apatah lgi nak menilik nya...at least aku dapat menghirup udara teh disini....selain dari teh, Strawberi juga satu lagi daya tarikan pengunjung ke Cameron Highlands. mmg banyak ladang strawberi termasuklah di Tanah rata dan juga Brinchang.


tak seperti trip hiking sebelum nih...kali ni, kami berkesempatan bershopping sakan di kawasan sekitar cameron highland. pasar kea farm di Brinchang menjadi sasaran pertama.....mmg heaven berada disini....pelbagai jenis sayur-sayuran, buah-buahan, makanan ringan, Pelbagai jenis kaktus, bunga segar dan cenderamata ada dijual dengan harga yang yg sgtlah berpatutan....


nurul sedang menilik cenderamata....rambang mata sekejap....:D



seperti astro..macam2 ada disini.....buahan, sayuran sume ada...


ni yg membuatkan aku hampir hilang akal...banyakyna bunga....mcm2 kaler lagi......juling sekejap....:D



setelah agak puas memborong di ladang kea, kami berangkat pula ke kampong sedia ada di tanah rata untuk membeli srtawberi...menurut doc. pengusaha disana terdiri daripada kaum melayu...pasti melets rasa srtawberi nya...:D


around pukul 7ptg kami sampai di satu kawasan ladang dalam rumah.....banyaknya pokok strawberi...geram lak aku...tetapi agak hampa apabila aku terlihat sign board ini----> closed





dah tutup plak....mujur jugak ladang tu berada didalam kawasan rumah pemilik...boleh jugak kami bertanya kalau2 ada lagi strawberi yg tinggal.....Tapi apakan daya..mmg bukan rezki kami....menurut pengusaha ladang tuh, setiap hari seawal jam 4ptg drg dah ttp kedai---> awalnya...so, xmerasa la nak makan srtawberi kali nih.....hampa sungguh...so kami tanya2 la kalau2 ada apa2 yg boleh kami beli untuk dijadikan buah tgn....xpa la...xdapat makan buah strawberi pun atleast dapat jugak merasa aiskrim malaysia strawberi...pior punyer...rasanya.....mmg heaven....!!!! mcm masih trasa keenakan aiskrim tuh sehingga ke hari ini...dasyaht sungguh....:D


picca pun jadik la.....yummmy kann...??? :D



dan kami walaupun kecewa krn kehabisan srawberi, sempat lagi perpossing sakan didalam ladang strawberi tuh....:D



ptg tuh...lpas memborong sakan di cameron highland kami berpakat kembali ke pangkal jalan......ni satu lagi bala.....doc. plan nak menggunakan jalan lama tapah yg menurut mereka macam ular kene palu tuh.....hazzab.....mmg mental, sepanjang jalan aku menahan perasaan....perrrggghhhhhhhh....kalau ble terbang mmg aku lebih rela terbang walaupun sendirian ketika ni...mmg hazab.....sambil dalam hati aku xputus2 berharap cepat la hazab ni berakhir.....;D

No comments: