LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

28 April 2011

pass-yellow - part2

pass-yellow memberi aku pengalaman yg sungguh luar biasa....siyes....1st tyme aku bermalam diatas gunung....sejuk, nyaman, xde kedengaran langsung hiruk pikuk kota....heaven!!! yg ada hanya bunyi unggas serta angin gunung yg sangat menyenangkan....xpuas sebenarnya duk atas tuh......

muka2 kental yg berjaya menakluk pass-yellow...kami mmg marbeles...:D

Cuma satu je la bila berada dipuncak ni...bekalan air mmg payah nak dapat...kalau ada pun kene meredah pelbagai halangan...tapi apa ada hal kan....lebih kurang 15mint treking dr puncak baru akan jumpa punca air...tapi nak sampai ke punca air tuh mmg awesome le...siap kene sliding lgi..mmg dasyat.

sepanjang perjalan ke anak sg, kene melalui ni.....mental sekejap...mujur jugak cuma mengambil masa lbih kurang15mnit je ...:D

anak sungai yg didamba...:D

Pada aku pengalaman macam nih mmg marbeles...yela bukan senang nak rasa malam di puncak....tidur hanya berbumbungkan fly berlapikkan yoga mat berselimutkan sleaping beg....mana nak dapat kan!!!

Besoknya seawal jam 6pg kami dah dikejutkan dgn laungan azan oleh dokor ramli, syahdunya....mana nak dapat suasana camnih.....!!! slesai menjalankan kewajian soerang hamba kami duk layan langit pagi di puncak yellow.....nyaman nya.....hilang segala stress yg ada....

kemasssss.....'leave nothing but foot print...' :D

around pukul 10.30pg kami bergerak trun ke pangkal jalan......dek kerana aku polo doc. terpaksala lajukan langkah....nak menapak slow2 takut kena tinggal lak...so terpaksa la....dah xde pilihan...nak tgg member belakang xnampak bayang lak lgi...errrmmmmmm....sebenarnya doc dah terbayang pisang kaki, strawberry dan segala macam sayuran kat tanah rata sana....tu yg menonong aje treking tuh...hehehehehehe

aku disebalik...:D

dalam pukul 2ptg aku, doc, che'ros n faisal slamat sampai di starting point.......alhamdulillah.....sementara menunggu kawan2 lain sampai, sempat la kami berempat posing sakan kat segala pelusuk alam dikawasan sekitar starting point tuh.....hehehehehehe.....

lebih kurang pukul 3ptg baru la kesemua geng pencinta alam sampai di starting point...tanpa berlengah kami trus gerak ke masjid kg. raja untuk membersihkan diri, sebelum pulang ke tempat asal masing2...:D

terima ksih abg sham castello selaku go-go, doc,n kak ana yg meng'invite' trip kali nih...kawan2 baru n lama --->nurul , dayah, leng, molok, che'ros, che' yah, kak emma, kak shidah, bella, mac, chot n faizal yg sentiasa support-menyaport each other.......trima kasih korang yg memebuat wiken aku sgt awesome....terima kasih TUHAN mengirimkan malaikat2 kecil itu...:D

2 comments:

Siti Nursyahidah Mohamad Khalil said...

congrats..best kan yellow pass :)

LaYar_LaRa said...

mmg awesome...:D