LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

09 January 2011

TABUR lagi..

pembuka untuk tahun ni, BUKIT TABUR WEST lagi....BTW, FYI, bukit tabur ni ada 2 bhgian, satu west n satu lagi east. yg berjaya kami tawan semalam bhgn west. teringin nak tawan bhgn east, tapi belum jumpa kaki lgi yg betul2 superb bahgian sana...:). dr cerita yg aku dgr bhgn east lebih mencabar, lebih curam dan segalanya lebih dr bhgn west...bl la aku berpeluang kesana...teringin betul......okey, semalam phia, intan, iza, nurul, aku, dayah, faris, apis, azhar, khairul, hafez, lot, burn, heyri, adi dan kamel (xde dlm pic coz jd tukang snap) telah berjaya menawan puncak tabur untuk kali ke-2, dgn penuh bergaya...hehehhehe.....seawal jam 9pg--> awal la sgt :-p kami dah berkumpul dikaki bukit tabur...membuat sedikit regangan & memohon dipermudahkan perjalanan pada sang PENCIPTA......serta sesi paling best....family photo...:)......so, let's picca tell a story... layannzzzz....:)

kaki bukit tabur : masing2 berwajah kental sebelum menyusun gerak ke puncak tabur...:)

berlatarbelakangkan klang Gate & pun cak tabur east : xde muka cuak pun....semua superb...;)

rock climbing : incik kamel sedang berusaha manuruni batu...agak serem...seyes...

Pose sambil climbing : masih sempat memberi pose menarik walaupun sedang cuak melihat batu2 yg sungguh cerun :)....terbaeeekkkkk:)

climbing : kat tabur ni mmg banyak batu batan...kene bersedia panjat n trun batu...kene sgt hati2 n fokus pada step kita cz lau kita slh langkah bahaya woooooooo.....kiri kanan gaung...:)


tabur east : ni la puncak tabur east yg dikatakan lebih segala2nya dr west.....bila la agaknya aku dapat menawannya :)


ni la kenindahan & ketengan yg kami carik2...x rugi join....:)

kanak2 ribena : memasing cakap kejuuuuuuu.... :)

ni puncak tertinggi tabur..subhanallah...demm nais kan....sangat hijau..tak puas duk kat atas nih...:)

juga dipuncak : masyaAllah.....canteekkk sungguh ciptaanMu....:)

masih dipuncak : masyaAllah.....4 gadis berlatarbelakangkan pokok2 hijau yg aku tatau spesis ape...mungkin jugak rhu @ bonsai...ntah la.....canteekkk sungguh ciptaanMu....:)

sang ular yg digangu privasinya : terserempak dgn sang ular yg sdg asyik mengawan dalam perjalanan trn ke starting point. mujur juga 'mereka' x mengamuk kerana hak privasi mereke diceroboh.....huhu

so, korang apa lg...jom hiking...next week ada undangan menawan Gunung yong blar, gunung G7 tertinggi di semenjung.....tapi sayang aku xdapat join .... seyes sedeyyyyy T_T... kene pegi wedding anne n wadi next wiken....xble xpegi....marah kawan aku be-2 ni nnt....:) jgn risau anne-wadi sya pgi wedding korang ;).....taper la...org kata, xlari gunung dikejar kan...:)

5 comments:

Small Hiker said...
This comment has been removed by the author.
Small Hiker said...

Hi, Dah lama gak aku tak ke Tabur? Ingat nak jadikan pembukaan tirai 2011 lah. Kalau jumpa di sana, jangan lupa tegur! He He He (Macam lah dah kenal!)

LaYar_LaRa said...

hehehehehe...tau xpe..naik le cpt2 sblm puncak tu jd mcm broga..---> dh cam pasar pagi :)

rowena ridzuan said...

wahida, gambar cik u sedang mengawan tu adalah awesome!!! mesti seriau kan masa tengah ambil gambar.

masa aku amik gambar anak cik u kat nuang pun dah seriau2, inikan hang yang ambil dua cik u yang besar itu!!!!

layar_lara said...

ye le..tau xpe...risau jugak kalau2 sang U tu terkejut dgn kehadiran kami lalu mengamuk....:)