LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 June 2011

Taman negara Kuala Tahan

berkesempatan menjejakkan kaki ke felda kota gelanggi mmg heaven.....walaupun aku sememangnya dilahirkan sebagai anak felda tapi perasaannya tetap lain....ye la...kat felda soeharto salunya aku pulang untuk melepaskan rindu yang membara pada family tercinta...di sini pulak lain ceritanya.....

sebenarnya aku xplan pun nak menjejakkan kaki ke kota gelanggi apatah lagi ke taman negara nih.....sumenya gara2 si makcik kerengge ngan si ikan paus biru...hampesss punya teman...ada ke patut dorg lajak drive trus ke bus station tuk membeli tiket ke sana.....tapi okey gak laa...hehehehhehe lau tgg aku mmg aku xkan laaaaa....

so, ptg sabtu tu mmg aku dgn rasa ketakutan lagi keresahan menunggu bas...maklumla dh lama wooooo xnaik bas.......seram sejuk okeyyyyyyyy....alhamdulillah bas yg aku naiki sampai dgn jayanya di pekan jengka....

sok nya..... pepagi buta lagi kami dah bersiap sedia nk menjelajah ke taman negara....lau dah namanya gila lensa kan....kat ceruk mana pun ko layan kan....hahahhahahaha...macam tu jugak la ceritanya dgn makcik2 kat bawah nih...pantang nampak org angkat camera.......trus kasi pose.....

apakah dua beradik tu...tatau apa yg berat.......atau mungkin si tukang snap mmg choiiiiii....;p

3YL...berlatarbelakangkan gunung ganang...

kami dah sampai Taman negara kuala tahan.....chek in dulu...

snap, snap dan snap...:)

so, di sana kami bercadang untuk melalui jambatan gantung atau canopy walk.......bila dorg sebut ahje titi gantung aku dah telan ayaq liuq....gulllppppp....!!!!! dugaan apakah!!!!! layan kan ajhe la,.....what to do....! untuk sampai ke canopy walk kami perlu meredah sg.. peerrrrggggghhhhhh aku rasa ni kali ke-2 aku merasai goyangnya berada dia atas bot slps di pulau bumbum dulu...korang pegang kuat2 tau...t jatuh mlayang bak papan lapis plak......pesan brader yg berdiri di bot tuh...:D

chek in lagi.......pantang jmpa sign board kan korg nih...:D

tiket ke canopy walk....

sedia untuk bergerakk...haisshhhhh sapa la yg jalan terkedek2 nih....sampai jammed laluan tuh....;p

sign board lagi......wajib la kami pose di sini...:D

pulang ke pangkal jalan....round2 sekitar sunagai dulu....

dah puas duk pusing2 satu taman negara tuh kami decide pulang ajhe...tapi kalau diikutkan mmg xpuas pun...hehehehehehe....ye la aku xberkesempatan naik ke bukit kemasik kot nama dia...org kata dr puncak bukit tuh kita leh nampak puncak Tahan....... mmg aku mengidam nak tawan tahan nih...bila la agak nya dapat menawannya .....

dan dalam diam aku memasang angan2 untuk kesana lagi...bukan untuk repeat canopy walk...tapi menawan puncak tahan...:D

No comments: