LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

02 June 2011

menghoyan ke PD

bila menghoyan datang, sume kerje gila bleh tercetus di akal....hahahhahaha....sabtu lps aku, fitri si kerengge sereti, azam si ikan paus biru yg mengeluarkan air dan abg mie yg belum kami dapat gelaran untuknya menghoyan sampai ke PD...mmg kami xplan pun nak ke sana...idea datang bila duk lepak di port ngeteh biasa....mmg asalnya macam2 tempat yg kami nak jejak...jeram la, bangi la, kg soeharto la, sampai nak ke penang pun ada.....at last kami pilih PD...

petang tu aku sajhe la ayat2 che' nor si mak pinggu tu, mana la tau kan nak join menghoyan ke PD....hempehhhh.......makan dalam aku dowwhhhhh dgn reply msg dia......mcm tu laaaaa.......:)

so around pukul 8malam trus gerak ke PD.....sepanjang perjalanan mmg masing2 menghoyan le....xkira jalan jauh ke dekat bila clix2 ni berkumpul mmg jahanammm le jawabnya..... perjalanan yg memakan masa lebih kurang 2 jam tu berakhir bila kami tiba di pantai teluk kemang....agak happenning la malam di sanaaa... nak2 plak ada konsert retro ke apa ntah malam tuh....

kami dah sampai cn....check in jap...:D

kat pasar malam pun sempat posing..mmg giler lensa..:D

ni la pasir sawah sunggala...:D

halamakkk mana ada org snap pic berlatarbelakang kan tanda batu PORT DICKSON.....:)

so merayau2 jap mencari kalau2 ada menjual FM....sebenarnya antara kami si azam tu je yg gila FM..tatau macam mana plak si kerengge n aku leh terjebakk... hahahaha.. finally mmg jumpa FM yg dicari2.....

dah dapat apa yg kami cari2 tyme tuk mengisi prut lakkk....so kami ke kg sawah sunggala mencari port2 best tuk dinner slps duk merayau kat pasar malam sebelah petronas...finally si azamm ---> (blueeeekkkk) decide tuk makan di kedai makan sebelah bundle......apa kes ntah.....;p

Lebih 2jam jugak la kami di pekan PD tuh....mrayau2 tanpa tujuan...bukan salu pun dapat tyme giler menghoyan cam nih...salu nya hanya sembang najhisss ajhee.....tatau knp kali nih menjadi plakkk.....

so, mmg kalau jalan malam kat pantai mmg ko xkan nampak apa la melainkan lampu2 kapall dan bayang2 korg sendiri....tapi aku yakin lau dpat pegi tyme siang., nak2 plak waktu petang mmg sgt heavennn kaannnnnn......:D

serius dh genap setaun x ke PD....tp rasanya mmg xde perubahan pepe pun...sama je macam PD setaun lepass.....xkisah la...tp pada aku, dpt menghabiskan masa kat tempat2 yg macm ni mmg heaveeennn.....;D

1 comment:

Zuwairi Aiman said...

Salam kunjungan blog menarik... singgah la ke blog saya ;)

http://www.zuwairiaiman.com