LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 February 2011

waterfall sg lepoh

Sabtu lepas aku, dayah n nurul dgn cun nya, telah berjaya membuat treking solo tanpa di guide oleh otai....huhu...mula2 mmg agak seriua la...tapi bila dah jumpa peak mmg rasa marbeles....
treking yg memakan masa lebih kurang 1 jam 30 minit aku lalui dgn santai dan penuh hati2... huhu....bukanya apa, mmg kami xpenah treking ke waterfall ni n mmg kami sllnya akan terking dgn bantuan otai...maklumla..nak treking or hiking ni kene jaga2....maklumla nak masuk kawasan 'org' kan...:D

alhamulillh segalanya berjalan lancar....takut juga kalau2 ada yg injured ke semasa tgh treking tuh..atau takut2 kami ilang arah dalam mencari laluan...dgn bantuan tanda arah & makcik yg menjaga parking di starting point, kami memulakan perjalanan...dgn dalam hati tak putus2 memohon & memanjatkan doa semoga perjalan kami dipermudahkan...

For information, laluan ke waterfall ni agak santai la..kene merentas kebun getah n n ada jugak kebun pisang dan selebihnya mmg kawasan hutan...cuma ada 2 0r 3 tempat je yg agak mencacak....lebih kurang dalam 45mint sblm sampai peak, kita sudah dihidangkan dgn alunan muzik waterfall..cuma kita xnampak punca nya dimana. mmg sangat teruja nak sampai peak. dan bila mata ternampak je penyebab kepada irama tadi....hati terus berlagu riang, segala penat lelah mendaki tadi hilang bersama bunyi air yg menerjunkan diri....sungguh marbeles...so korang, apa lagi...jom layan indahnya bumi ciptaan tuhan....;D

starting point :d

kerja gila : trecking alone without guidance.....kami la baby caremor.....:)

di permulaan trek kami sdh disajikan ini....xsabar nak touch peak...pasti lbih marbeles....:D

Treking bermula...mengikut makcik jaga paking, akan jmpa 3 jambatan cam ni straigh je pastu jmpa pokok besar then amik laluan kekiri...ingat tuh...:D

jaga2 tersangkut kat kayu balak tu :D


sian pokok ni..kene cancer kerongkok kot...:p


treking :)


salunya akar kat bawah kan...?? tp pokok ni sungguh luar biasa....!!!

rumah tinggal lbh kurg xsampai 5minit sblm sampai peak...

peak....seyes jatuh rahang aku, melihat superb nya alam ciptaan tuhan...:D

tringin nak sliding....tp takut tersangkut lak kat batu2 tuh...:D

juga di peak..ada 3tingkat air terjun ni...mmg superb..;D

No comments: