LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 December 2011

Taiping bandar warisan : Versi Zoo Taiping

melawat penempatan haiwan di Taiping ni bukanlah agenda utama aku bila aku berkesempatan melawat bandar warisan nih. Tapi dek ajakan lelaki Budiman buat kami memutuskan untuk meneroka alam haiwan pulak kali ni.

pakcik ni la lelaki budiman tuh....beliau xjemu2 melayan kerenah kami yg terlebih gula ni bertanyakan itu dan ini tentang zoo Taiping nih. walaupun setiap minggu kot beliau kalau ada kelapangan akan ke sini...:D

seingat aku, kali terakhir aku menjejakkan kaki ke zoo melihat haiwan, lebih kurang 22tahun dulu. masa rombongan zaman sekulah tadika dulu. tapi tentunya kali ni aku xla se-excited zaman sekolah dulu. dulu tak penah tengok binatang secara live kan.....tapi kali ni kenela control ayu...berjalan dgn lelaki budiman la katakan... hehehehehehe

Uisshhhhh...banyak giler binatang kat cn. tapi yg xbestnya banyak gak la binatang yg tidor ajhe kerjanya....apa daa....xproduktif langsung. lagi satu yg xbestnya, apa ke ****.. letak babi kat zoo. pewai aku menontonnya.

lebih kurang 2jam berjalan di zoo taiping ni, banyak binatang2 baru yg xpenah aku kenal sebelum ni. korang penah tgk burung ala2 bangau tapi kaler oren2 pink...mesti xpenah kan...!!! so ambikla peluang ni untuk melihat dan mengenal sebanyak haiwan2 yg tak penah korang lihat sebelum nih. buat korang yg xberapa nk larat berjalan tu, jgn la sdih sgt... kat zoo ni mmg ada di sediakan shuttle di sepanjang laluan zoo ni. tapi x chara la kan melihat binatang dari tigkap shuttle ajhe.
kami ngah tunggu turn nak tunggang si En. Zebra tuh....

Bila nama pun budak2 terlebih gula kan.....so melawat haiwan pun korang bantai posing sakan. buat korang yang teringin nak mengimbau zaman kanak2 korang kat sini mungkin tempatnya. so, apa lagi!!! layan binatang pulak kita...:D

No comments: