LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

08 November 2012

canyoning @ Lata Charok, Janda Baik

ni kira trip aci redah. aku just kompemkan kehadiran sehari seblom event. mmg aku tak terpikir pun nak join trip ni, memandangkan organizer di kalangan kawan2 outdoor yg tak berapa aku nk kenal. so bila tau je amy ON that event aku trus kontek amy then kompem tuk join sekali.

Kalau seblom ni aku mencuba abseiling, kali ni kasi up skit la. canyoning [abseiling on the waterfall], kasi lebih thrill. konon la. basicnya sama cuma canyoning ni lebih thrill coz melakukan aksi tali di air terjun. musim2 ujan ni mmg xdapatla waterfall yg ala2 belai2 manja gitu kan...mmg xkasi chance punyer.

Bestnya aktiviti ni selain boleh layan aksi2 spider ni.. boleh jugak la main rendam2 kaki, siap ada anak2 ikan main gigit2 kaki lagi hocay. tapi pada mereka2 yg pandai berenang mmg terbaik... boleh tiruk sambil menikmati dasar lata charok. mmg heaven lah.. tetiba aku terasa nak sangat belajar berenang. rasa rugi sangat tak pandai berenang. sob sob sob.


Dua hari malakukan aksi spider di sini terasa sgt pendek. haila. esoknya, menjalang petang kami dah bersiap2 nak turun. Kami bertuah krn rumah keluarga si fatin sejengkal je dari starting point kami. so, makan tengahari yg tak brapa nak tghr kami just served. Alhamdillah.....memang terbaek lah!!!

Trip  canyoning kali ni bukan tertumpu pada acara spider ajher. tapi jugak ada acara melawat umah si fatin. [acara mandi2 mmg harus la kan]. siap sempat p mengail kat kolam ikan keluarga fatin lg.

selain dari menggunung, aku dah tambah satu lg aktiviti outdoor dlm koleksi peribadi aku. lepas ni,  teringin pulak nak rasa ber-canyoning kat sg pisang. harap2 go-go tak serik la men-invite aku join event2 tali dorang. =)

No comments: