LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

23 March 2012

siri jelajah johor : nasik daun pisang

nasik daun pisang bukanlah sejenis nasik yg ala2 nasik goreng kampong atau nasik goreng cina tu. Tapi set nasik yg dihidangkan di atas daun pisang. bukan yg layu, bukan jugak pinggan yg berbentuk daun pisang. ini daun pisang segar occay!!

Memang ni pengalaman pertama aku menikmati keunikan rasa nasik beralaskan daun pisang ni. terasa seperti berada jauh dari ketamadunan. hikhikhik. Kalau diikutkan rasanya sama je kalau makan di pinggan dgn daun pisang ni. Cuma menikmati nasik daun pisang punya Feel tersendiri yg patut di cuba.

Mereka kata, kat bangsar pun ada jugak restoran yg menyajikan nasik beralaskan daun pisang. besok2 kalau agak2 teringin mengembalikan memori daun pisang, boleh jugak melepaskan gian kat sana.

2 comments:

KeMatZ said...

ehhh ... ada yek kat Bangsar ... apa kata ko bawa kitorang cuba try test kat sana plak ... mana tau mengancam ... :P

layar_lara said...

bukan ko ke yg kata ada kat sana...Choiiiiiii!!!