LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

23 October 2012

tiruk ala2 pandelela rinong di jerangkang


Aktiviti kali ni ala2 santai gitu. bajet pandelela rinong meniruk sakan kat air terjun jerangkang. dah namapun aktiviti santai kan. so, mmg santai sesengat la kan. lpas makan tiruk lepas tiruk makan. kalau sebelum ni asik duk panjat gunung ajher kali ni santai2 la pulak kan. 

sebenarnya aktiviti2 santai macam ni mmg bagus ok tuk kome2 yg rajin mendaki. Bukan apa, selalu duk layan trek hazab je kan. kat sini mmg xde la jumpa trek hazab lg kejam tuh. Trek xdan nak pewai, makan sedap lagi heaven ok..!!! 

Hujan sekali sekala tak memutuskan nafsu kami tuk meniruk. malah hujan rahmat yg membasahi bumi jerangkang membuat kami rasa tak sabar2 untuk terjun bebas di sana. Tiruk tetap tiruk =P

   

Aktiviti tiruk meniruk ni bersambung lg pada hari seterusnya. memasing mmg tak lepaskan peluang meniruk sakan sebelum gerak pulang. AKU??? di waktu2 kecemasan baru berani melakukan aksi peberet kat sini. itupun setelah beberapa kali di pujuk. yes! akhirnya aku berjaya jugak tiruk walaupun menjerit seram sambil pejam mata2 ketat2....takut wooooooo.

korang2 yg tak reti berenang, jgn lupa bawak live jaket or pelampung tau. baru heaven nak layan air terjun kat sini. Tapi kena jaga2 jugak kalau2 ada si pembuli air kat trip korang tuh...masak la kene buli dgn demerang nanti :P

3 comments:

rowena ridzuan said...

aku, selaku your silent reader, yang tak berapa nak silent, nak request entry boleh?

tentang bagaimana kau buat persiapan mental dan fizikal sebelum naik gunung? fokus kat fizikal la.. on eksesais semua tu.

saje nak tau. kalau tak menyusahkanlah. kalau menyusahkan, kau boleh bakul-sampahkan je cadangan aku ni. peace. :)

layar_lara said...

alamak!!!! akan d pertimbangkan... :D

layar_lara said...

btw, thanx ya...:D