LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 September 2012

Nuang Via Janda Baik

Akhirnya dapat jugak aku merasa heavennya bermalam di puncak Nuang. kalau dulu aku ke nuang via Kuala Langat [yg tak sempat sampai puncak tuh] kali ni from janda baik plak. kalau orang kata Nuang via JB lebih pendek treknya, Ya aku sangat setuju tapi bila ada yang kata lebih senang aku xbrapa nak setuju. Pada aku Nuang Via JB sama je hazabnya dgn via Langat. Pendaki amatur la katakan. hehehe. Dua2 punya 'kelas' tersendiri.
take a break d' air tejun chemperoh
kata abam Sham : Jom nengok KL & Genting from the bird eyes

dejavu

Kiranya ni trip pecah lemak edisi raya la jugak. walaupun trip ala2 santai, tapi hazab jugaklah aku nak sampai ke puncak. nak2 pulak dari starting point memang trek tak bagi peluang puyer. mencanak ajer. Bayangkan 4 ke 5kali jugak kaki aku cramp sepanjang mendaki ke puncak. sempat jugak lah aku menyumpah diri sendiri, ni la padahnya beroutdoor tapi tak prepare fizikal dan metal. Mujur jugak Kak Syida n Abg Sham sepelaung je. boleh jugak tolong apa yang patut. Trima kasih daun keladi Kak Shida & Abg Sham yer.

nant kalau berpeluang aku pasti ke sini lagi tapi melalui route yang berbeza. Nuang via Langat lah pulak.

1 comment:

Anonymous said...

Very informative post. Thanks for taking the time to share your view with us.