LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

06 April 2012

Trans Yong Belar-Charlie-3 Bounderies

berbekalkan pengalaman yang ala2 senipis kulit bawang ni, aku kuatkan semangat aku untuk menawan puncak ke3 tertinggi kat semenanjung nih. Kami seramai 33peserta memulakan perjalanan untuk menawan puncak Yong belar selewat jam 10pg.

Sedikit taklimat dan warming-up juga meminta perlindungan dariNya sebelum memulakan langkah. abg Go-Go kata perjalanan hari pertama kami memakan masa hampir 10jam. Aku berkira2 sendiri...owhhh...kompem2 OT hari nih...

gambaran awal trek kami tuk 3hari ni. Puncak YB - Charlie Pondok - 3bounderies - 6040

'morning kiss'.. awal2 trek dah dapat tangga hazab nihh...:)

the trek

haaa...salur paip ni bikin psiko, jugak bikin tahap kesabaran berada di tahap paling rendah

tanda sempadan: aku di kelantan kau di pahang

tak payah nak bajet hot sangat lah MB!!! hanya kerana kao di apit si jelitawan!!

1st water source kami...take5 jap...jauh lagi perjalanan nih..:)

Lebih kurang jam 6ptg aku n my trekking buddy hari tuh dah sampai kat kem terakhir kami. kem kasut. mengikut kata go-go, kami perlu menunggu geng2 sweeper di sini. ok Mode sejuk tahap maksima dah mai kat sini. kat puncak mmg kompem gigil lah kan. so dalam pkul 815mlm kami gerak ke puncak YB. owwhh...jalan slow2..dannnnn...fuhhhhhhhhhhhhhh legaaaaa, sampai jugak akhirnya lebih kurang 1030malam.

superrbbb..!!

macam over the sea kan..!!! superb !!

misi kami di hari ke-2 menapak ke kem gurkha. kata abg go-go perjalanan kami hari ni memakan masa lebih kurang dalam 6-7jam. alhmadulillah semua peserta tak kene OT hari ni....syukur sangat. kumpulan terakhir sampai lebih kurang jam 630ptg. Tapi ada plak crita xbest pasal kem nih yg kluar kat sini. oowhhh scary giler sampai xbleh tidur aku dibuatya.

makcik2 kantin merangkap chef paling hebat alaf ini.. trima kasih kakak2 grad....sedap kome masak..

cabaran hari terakhir kami. hari ni kami perlu merentas charlie pondok, 3 bounderies, puncak 6040 dan BVD. Abg go-go kata lagi untuk ke sekian kalinya, hari terakhir kami agak santai kalau nak dibandingkan dgn hari2 sebelum ni...katanya lahh...


korang boleh pilih nak berada di negeri mana...samada pahang, perak atau kelantan...:)

kakak2 grad..!! owhh tahniah korang...dah grad seben series..:D

Alhamdulillah trip YB kali nih berjalan dgn baik tanpa apa2 kecelakan. Syukur semuanya berjalan lancar. Bertambah lagi koleksi seben series aku. bukan untuk bertanding cuma sekadar mencari kepuasan diri.

Terima kasih buat kalian kesemua peserta yg menjadikan impian aku menawan puncak YB menjadi nyata. Setiap kali trn gunung kompem akan rindu moment2 pada kehidupan tak bertamadun tuh meluap2...serius..!!! sungguh luar biasakan.

No comments: