LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 April 2012

misi mengejar matahari

jalan2 di broga untuk memenuhi hajat hati CikTa sebelum menamatkan zaman ciknya. rasanya dekat 2bulan lebih kot duk merenggek mintak di bawa ke bukit broga nih. so, semalam subuh2 sapi'e lg kami dah bangun bertolak ke semenyih untuk mengejar matahari katanya. asalnya hanya nak mengejar matahari lah, tapi tuptup, dapat idea plak nak mengedix sakan kat atas sana. so, kami decide bawak baju spare ala2 ladies gitu.

seawal jam 6pg kami dah terpacak kat kaki broga. mmg ramai giler lah taim ni. Memasing pun punya misi yg sama macam kami. jangankan YL jelita seperti kami. kanak2 seawal usia 3tahun pun ada okey!!! makcik pakcik separuh abad jangan cakap lah.

lepas layan sunrise, makan2 jap---> dah macam p picnic lak aku rasa kali nih. baru la mode gedix di switch on...!!! yehaaaa......owhh..!! rupanya diorang ni mmg giler lensa. so, muka2 kome jelah dalam ni. mmg si ina xde chance kan nak berposing. mujur jugak dia ni bukan giler macam korang. :P
selesai jenjalan sambil mengedix di broga kami sambung pulak bermandi manda kat sg tekala. owhh!! lamanya xpergi berjimba2 sambil mendi-manda di sungai. heaven sekali!! Tau tak sebenarnya sg. tekala antara lokasi wajib bagi mereka yang selesai mengeluarkan peluh di broga. So, mmg no wonder lah ko akan dgr 'eh!! ni kakak comel yg tlg snap kan picca kita tadi kan..???'

memandangkan memasing ada kerja duniawi yg perlu di sattlekan. kami decide pulang ke pangkal jalan ajhe setelah hampir 2jam main rendam2 kaki di sana.

No comments: