LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 February 2012

si Jelita Vs jejaka Bidak

sumber Google

Ini bukan cerita dongeng zaman kanak2 kita dulu, tapi ini realiti kehidupan. selalu kita nampak lelaki xbrapa nak ossem berkepit ngan awek perrgghhhhhh sekali pandang mmg boleh tangkap cintan la. tak kurang jugak sebaliknya. Dan pada aku Kisah ‘Beauty and The Beast’ boleh dikaitkan dengan kisah cinta realiti zaman internet nih.

Selalunya apa korang punya 1st impression bila terlihat situasi macam nih. apa yg membuatkan si jelita sanggup mengenepikan rupa paras pasangannya. sanggup jugak menadah telinga menahan kata2 org sekeliling. Aku!! outomatik aku akan kata : Jodoh pertemuan di tangan Tuhan. Dah jodoh dia...Okeyy jawapan klise !!! sebenarnya aku akan kata : mesti si jejaka punya poket yang tebal, anak dato' ke bla bla bla....

Tapi sebenarnya Cantik dan kacak tu sesuatu yang subjektif kan.!! mungkin pada mata aku si jejaka nampak terlalu kacak lagi ossem namun tak semua punya pandangan yg sama kerana citarasa masing2 adalah berbeza. blum.gif

tapi jelita, kacak atau jelik...itu bukanlah ukuran sebenar...yang penting kita serasi dan boleh in dgn pasangan kita. kacak atau jelita tak menjanjikan kebahagian okey!! cukuplah si dia sejuk mata memandang. tak perlu jelita dan kacak di mata org lain, cukuplah jelita dan kacak di mata pasangan masing2. --> klise lagi biggrin.gif

atas sebab ni lah, org selalu duk kata, cinta itu buta walaupun cinta tu tak bermata. wub.gif

2 comments:

Alhambra Adastra said...

owhhh jejaka saya ossem n kacak ;p

layar_lara said...

untunglahhh :)