LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 April 2014

Kota Melaka #apaGila

Ini idea gila.!!!! Plan asalnya hanya makan sate Hj. Samuri Awan Besar, entah dari mana tiba2 ecam duk menggebang pasal cocunut shake. Dan aku dgn yakin trus mnyuarakan hasrat ke Melaka pekena assam pedas, air kelapa goyang jugak berlibur di pantai Pangkalan Balak.

Memandangkan plan makan sate td hanya aku dan ecam, aku mencadangkan untuk mngajak sekali si elly. Ahh tak sangka hasrat gila kami di sambut baek elly jugak ryna yg kebetulan terperangkap dlam hujan di sri kembangan.

Berbekalkan baju kerja siang td, dengan pakej siap tak sempat mandi kami mamacu pergi ke kota belanda.alahaiii mujur jugak aku dah biasa travel taimtaim macam ni. Tapi hazab jugak la mata ni kan.

seawal jam 6pg kami dah sampai di pantai pangkalan balak. Sementara menunggu terang, permintaan mata, kami tunaikan dulu. Landing ajher mana port yg di rasa selesa.


Kalau sebelum ni, aku hanya berpeluang melihat dan mendengar kehebatan air kelapa goyang pekan klebang, kini aku berpeluang menikmatinya sendiri. Rasanya mmg heaven la kan. Sumpah sampai hari ni aku masih terasarasa kehebatan campuran air kelapa jugak ais krim ini. Haila...

Satu je yg aku agak frust....tak berpeluang mrnikmati assam pedas yg menjadi bualan orang tu. Tak pe..esok masih ada kan..mana tau ada lagi ideaidea gila ke Melaka lg lepas ni.^.^

Memandangkan badan dah tak boleh nak bendung rsa penat, ke pangkal jalan adalah idea terbaek. Ke pangkal jalan hala kami setelah seharian di kota melaka.

#selamat menakluk kutub utara buat Ryna..kecikkecik cili api kan..!

No comments: